Papryka do gruntu. Część 7
Re: Papryka do gruntu. Część 7
Super zbiory
Jak się nazywa odmiana papryki serduszka?
Jak się nazywa odmiana papryki serduszka?
Pozdrawiam,
Ania
Ania
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety ,nie znam nazw moich papryk.Sieję je od kilku lat ,są wyjątkowo plenne ,smaczne i mają grube ścianki,ale nasiona opisuje jako serduszko i kolor
Piękne okazy tu macie. Ja zarówno pomidory jak i paprykę w tym roku pierwszy raz miałem i muszę stwierdzić że papryka lepiej wyszła:
Zasłyszałem gdzieś że dobrze jest obrywać cześć kwiatków wtedy nie idą w ilość a wielkość i chyba wyszło. Zastanawiam się kiedy mogę zrywać bo jedna już się zaczyna czerwienic.
Zasłyszałem gdzieś że dobrze jest obrywać cześć kwiatków wtedy nie idą w ilość a wielkość i chyba wyszło. Zastanawiam się kiedy mogę zrywać bo jedna już się zaczyna czerwienic.
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
O jakie ładne kolory, jak się nazywa ta żółta i fioletowa?
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam 6 krzaczków papryki, rozsada kupiona na targu ostatnie 6 szt. Jest to papryka typu kostka, ładnie owocuje, ale dość późno. Zapalone zerwałam wcześniej i ładnie doszły w domu. Wczoraj oberwałam zielone - te duże,( jest bardzo zimno i cały czas pada) bałam się, że zgniją. Małe zostawiłam jeszcze na krzaku, zobaczę czy zaczną dojrzewać.
W przyszłym roku zamierzam mieć własną rozsadę i tu prośba do Was, doświadczonych-które papryki słodkie są najwcześniejsze, żeby dojrzewały przełom sierpnia i września? Są takie? Chodzi mi o papryki do gruntu.
W przyszłym roku zamierzam mieć własną rozsadę i tu prośba do Was, doświadczonych-które papryki słodkie są najwcześniejsze, żeby dojrzewały przełom sierpnia i września? Są takie? Chodzi mi o papryki do gruntu.
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne , już zapisane . Strawberry mają grube ścianki ?
Pozdrawiam-Ela
- papryczka07
- 50p
- Od: 13 kwie 2017, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani mam papryczki na krzaczku ale są zielone jeszcze ( siałam czerwone i żółte) czy zerwać je by się dojrzały? czy wogle mogę zerwać je teraz? proszę o poradę.
Bądź cierpliwy.
Nigdy się nie poddawaj.
Nigdy się nie poddawaj.
Te, które zaczęły zmieniać kolor powinny ładnie dojrzeć w mieszkaniu. Całkiem zielone raczej się nie wybarwią.
Ja jutro zamierzam zerwać wszystkie, zielone też można zagospodarować, a na polu już raczej nie dojrzeją. Bardzo zimno u mnie i zapowiadają długie deszcze.
Ja jutro zamierzam zerwać wszystkie, zielone też można zagospodarować, a na polu już raczej nie dojrzeją. Bardzo zimno u mnie i zapowiadają długie deszcze.
- papryczka07
- 50p
- Od: 13 kwie 2017, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie zauważyłam aby się im kolor zmieniał. :/ mam papryczki na działce. Noce są zimne czasami jest tylko u mnie 5 stopni. może już niedługo się pojawią pierwsze przymrozki i nie chce aby zmarniały
Ok. Zerwę i wystawie je na słońce.
Ok. Zerwę i wystawie je na słońce.
Bądź cierpliwy.
Nigdy się nie poddawaj.
Nigdy się nie poddawaj.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Nie, ścianki mają raczej cienkie. Ale bardzo mi smakowały i były plenne, więc mam je zamiar powtórzyć w przyszłym sezonie.elaos pisze:Piękne , już zapisane . Strawberry mają grube ścianki ?