Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

'Cherry Red' piękna chryzantema. Niestety u mnie okazała się niezbyt trwała.
'Voorvogel' wymiata!
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, po Twoich fotkach widać jesień, ale taką jak lubię. Barwną, wesołą, pełną kolorowych marcinków, chryzantem ;:215 Różyczki i dalie też jeszcze czarują. Mam nadzieję, że pierwsze listopadowe dni okażą się łaskawe i tylu cudnych kwiatów nie zetną przymrozki. U mnie zakwitły białe i żółte chryzantemy. Chciałabym się jeszcze trochę nacieszyć ich kwiatuszkami, szczególnie tymi żółciutkimi, bo tak ładnie rozświetlają ogród ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DOROTKO większość daliowych kwiatów Ferncliff i Convoitise wiszą smętnie połamane pod ciężarem deszczu . Dla mojej gleby deszcz to zbawienie, jednak trochę się boję ,żeby przymrozki nie przyszły zbyt szybko . Astry też zamoknięte nawet zbytnio się nimi w tym roku nie nacieszyłam ,bo późno zaczęły kwitnąć to samo chryzantemy .Tylko jedna z chryzantem kwitnie bardzo wcześnie ta różowa z bukietu .Ona jest nie do zdarcia i fajnie się rozmnaża
FLORIANIE czyż ona nie jest piękna i taka różnokolorowa nawet cytrynowa .Chery red mam już parę lat a na zimę robię sadzonkę ,żeby w razie czego mieć jej egzemplarz.Takim to sposobem mam już dwie fajne kępki tej chryzantemy,wiec jeśli chcesz to dla Ciebie zostawię kawałek sadzonki
IWONKO swojego deszczu też mam na razie sporo, jednak u mnie to wszystko przelatuje, żadnej kałuży na ogródku nie mam .Nawet gdybym teraz wbiła szpadel to ani gram sie do niego nie przylepi.I tak źle i tak niedobrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jadziu pięknnne masz dalijki ,trudno wybrać tą naj....W takich kolorkach lubię jesień. ;:Czy to wysokie odmiany?
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu, Dorota ma rację w Twoim ogrodzie jesień jest barwna i wesoła ,szkoda tylko,że te chwile będą trwały tak krótko,
bo z nadejściem przymrozków nasze ogrody zapadną w sen zimowy i zostaną nam wspomnienia i fotki w komputerach ;:196

-- 29 paź 2017, o 22:09 --

;:oj znowu wystawiłaś śliczne dalie i ta chryzantemka taka śliczna ;:333
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu u Ciebie nadal pięknie w ogrodzie a u mnie spadł dzisiaj pierwszy śnieg, co prawda szybko zniknął, tylko na tarasie po północnej stronie leży nadal, ale tam temperatura na granicy 0 :wink: Mam nadzieję, że u Ciebie niegrzeczny "Grześ" szkód nie narobił.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAYSY u mnie też sypało jednak śladu nie ma pozostała tylko niska temperatura .Grzesiu nie narobił szkód byłam dzisiaj sprawdzić
WANDZIU staram się ,żeby o każdej porze roku było kolorowo .Jesienna rabatka, bo tak ja nazwałam jest z astrami i słonecznikami szorstkimi są tam też róże pasujące do astrów i trochę rozweselające tę rabatkę latem . Jest tam Chopin ,Rhapsody in blue, Silesia i Heavenly pink oraz rudbekia błyskotliwa
JOASIU niestety to wszystko wysokie odmiany te które mam tylko Black Jack,Vuurvogel i dołączy do tego jeszcze Aurora którą przez pomyłkę dałam koleżance zamiast Ferncliff

Niestety pozostały nam tylko wspomnienia minionych dni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Śliczny układ płatków ma Elżbietka ,ale widzę dość wysoko rośnie. ;:224 Letnie wspomnienia działają bardzo energetycznie i pobudzają do planowania prac na przyszły sezon.Bardzo lubię powtórki z lata. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOASIU Elżbietka wcale nie musi rosnąć tak wysoko jednak ja ja tak prowadzę i jak na razie dobrze wychodzi jej ta wspinaczka :wink: .Ona też ładnie pachnie jak kiedyś mydełko For you :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jaka piękna ta różyczka Elżbieta i tak obficie jeszcze kwitnie ;:167 Jadziu co to śliczne kwiatki pod fotką Voorvogel' ? Moje dalie po wytarmoszeniu przez "Grzegorza" wykopałam smutny widok przedstawiały.
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu zaległości nadrobiłam ;:196
Cudowne masz dalie i chryzantemy ;:215 o różach nie wspominam bo Twoje zawsze cudne i chyba najpiękniejsze na forum ;:180
Widziałam też śliczną hortensję ;:333
Pozdrawiam i pięknej pogody na weekend życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU ;:196 tych zaległości nie miałaś zbyt dużo ,wiec szybko je nadrobiłaś .Tobie też miłego weekendu
EWUNIU niemożliwe zjawiłaś sie tym nie mniej się cieszę ,ze o mnie pamiętałaś ;:196 Pod dalią Vuurvogel czyli Ognisty ptak są żółte chryzantemy a pod drugą fotka jest dalia którą też masz czyli Ferncliff illusion

żegnam Was na krotki czas ;:196 :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to dorzucę jeszcze parę dzisiejszych fotek, bo pogoda sprzyjała wędrówkom ogrodowym.Róże nie mają zamiaru iść spać i to mnie martwi to samo przypołudnik on wciąż kwitnie ;:202

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ferncliff illusion już nie mam połowa dalii wcale mi z ziemi w tym roku nie wyszła :( . Piękna ta chryzantema jak żółte margaretki.
Hej Jadziu jedziesz się smykać gdzieś po świecie ? ;:oj Miłych chwil ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”