Familokowego ciąg dalszy
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
'Cherry Red' piękna chryzantema. Niestety u mnie okazała się niezbyt trwała.
'Voorvogel' wymiata!
'Voorvogel' wymiata!
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, po Twoich fotkach widać jesień, ale taką jak lubię. Barwną, wesołą, pełną kolorowych marcinków, chryzantem Różyczki i dalie też jeszcze czarują. Mam nadzieję, że pierwsze listopadowe dni okażą się łaskawe i tylu cudnych kwiatów nie zetną przymrozki. U mnie zakwitły białe i żółte chryzantemy. Chciałabym się jeszcze trochę nacieszyć ich kwiatuszkami, szczególnie tymi żółciutkimi, bo tak ładnie rozświetlają ogród
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DOROTKO większość daliowych kwiatów Ferncliff i Convoitise wiszą smętnie połamane pod ciężarem deszczu . Dla mojej gleby deszcz to zbawienie, jednak trochę się boję ,żeby przymrozki nie przyszły zbyt szybko . Astry też zamoknięte nawet zbytnio się nimi w tym roku nie nacieszyłam ,bo późno zaczęły kwitnąć to samo chryzantemy .Tylko jedna z chryzantem kwitnie bardzo wcześnie ta różowa z bukietu .Ona jest nie do zdarcia i fajnie się rozmnaża
FLORIANIE czyż ona nie jest piękna i taka różnokolorowa nawet cytrynowa .Chery red mam już parę lat a na zimę robię sadzonkę ,żeby w razie czego mieć jej egzemplarz.Takim to sposobem mam już dwie fajne kępki tej chryzantemy,wiec jeśli chcesz to dla Ciebie zostawię kawałek sadzonki
IWONKO swojego deszczu też mam na razie sporo, jednak u mnie to wszystko przelatuje, żadnej kałuży na ogródku nie mam .Nawet gdybym teraz wbiła szpadel to ani gram sie do niego nie przylepi.I tak źle i tak niedobrze
FLORIANIE czyż ona nie jest piękna i taka różnokolorowa nawet cytrynowa .Chery red mam już parę lat a na zimę robię sadzonkę ,żeby w razie czego mieć jej egzemplarz.Takim to sposobem mam już dwie fajne kępki tej chryzantemy,wiec jeśli chcesz to dla Ciebie zostawię kawałek sadzonki
IWONKO swojego deszczu też mam na razie sporo, jednak u mnie to wszystko przelatuje, żadnej kałuży na ogródku nie mam .Nawet gdybym teraz wbiła szpadel to ani gram sie do niego nie przylepi.I tak źle i tak niedobrze
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Jadziu pięknnne masz dalijki ,trudno wybrać tą naj....W takich kolorkach lubię jesień. ;:Czy to wysokie odmiany?
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Jadziu, Dorota ma rację w Twoim ogrodzie jesień jest barwna i wesoła ,szkoda tylko,że te chwile będą trwały tak krótko,
bo z nadejściem przymrozków nasze ogrody zapadną w sen zimowy i zostaną nam wspomnienia i fotki w komputerach
-- 29 paź 2017, o 22:09 --
znowu wystawiłaś śliczne dalie i ta chryzantemka taka śliczna
bo z nadejściem przymrozków nasze ogrody zapadną w sen zimowy i zostaną nam wspomnienia i fotki w komputerach
-- 29 paź 2017, o 22:09 --
znowu wystawiłaś śliczne dalie i ta chryzantemka taka śliczna
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu u Ciebie nadal pięknie w ogrodzie a u mnie spadł dzisiaj pierwszy śnieg, co prawda szybko zniknął, tylko na tarasie po północnej stronie leży nadal, ale tam temperatura na granicy 0 Mam nadzieję, że u Ciebie niegrzeczny "Grześ" szkód nie narobił.
- JAKUCH
DAYSY u mnie też sypało jednak śladu nie ma pozostała tylko niska temperatura .Grzesiu nie narobił szkód byłam dzisiaj sprawdzić
WANDZIU staram się ,żeby o każdej porze roku było kolorowo .Jesienna rabatka, bo tak ja nazwałam jest z astrami i słonecznikami szorstkimi są tam też róże pasujące do astrów i trochę rozweselające tę rabatkę latem . Jest tam Chopin ,Rhapsody in blue, Silesia i Heavenly pink oraz rudbekia błyskotliwa
JOASIU niestety to wszystko wysokie odmiany te które mam tylko Black Jack,Vuurvogel i dołączy do tego jeszcze Aurora którą przez pomyłkę dałam koleżance zamiast Ferncliff
Niestety pozostały nam tylko wspomnienia minionych dni
WANDZIU staram się ,żeby o każdej porze roku było kolorowo .Jesienna rabatka, bo tak ja nazwałam jest z astrami i słonecznikami szorstkimi są tam też róże pasujące do astrów i trochę rozweselające tę rabatkę latem . Jest tam Chopin ,Rhapsody in blue, Silesia i Heavenly pink oraz rudbekia błyskotliwa
JOASIU niestety to wszystko wysokie odmiany te które mam tylko Black Jack,Vuurvogel i dołączy do tego jeszcze Aurora którą przez pomyłkę dałam koleżance zamiast Ferncliff
Niestety pozostały nam tylko wspomnienia minionych dni
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Śliczny układ płatków ma Elżbietka ,ale widzę dość wysoko rośnie. Letnie wspomnienia działają bardzo energetycznie i pobudzają do planowania prac na przyszły sezon.Bardzo lubię powtórki z lata.
- JAKUCH
JOASIU Elżbietka wcale nie musi rosnąć tak wysoko jednak ja ja tak prowadzę i jak na razie dobrze wychodzi jej ta wspinaczka .Ona też ładnie pachnie jak kiedyś mydełko For you
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jaka piękna ta różyczka Elżbieta i tak obficie jeszcze kwitnie Jadziu co to śliczne kwiatki pod fotką Voorvogel' ? Moje dalie po wytarmoszeniu przez "Grzegorza" wykopałam smutny widok przedstawiały.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu zaległości nadrobiłam
Cudowne masz dalie i chryzantemy o różach nie wspominam bo Twoje zawsze cudne i chyba najpiękniejsze na forum
Widziałam też śliczną hortensję
Pozdrawiam i pięknej pogody na weekend życzę
Cudowne masz dalie i chryzantemy o różach nie wspominam bo Twoje zawsze cudne i chyba najpiękniejsze na forum
Widziałam też śliczną hortensję
Pozdrawiam i pięknej pogody na weekend życzę
- JAKUCH
TERENIU tych zaległości nie miałaś zbyt dużo ,wiec szybko je nadrobiłaś .Tobie też miłego weekendu
EWUNIU niemożliwe zjawiłaś sie tym nie mniej się cieszę ,ze o mnie pamiętałaś Pod dalią Vuurvogel czyli Ognisty ptak są żółte chryzantemy a pod drugą fotka jest dalia którą też masz czyli Ferncliff illusion
żegnam Was na krotki czas
No to dorzucę jeszcze parę dzisiejszych fotek, bo pogoda sprzyjała wędrówkom ogrodowym.Róże nie mają zamiaru iść spać i to mnie martwi to samo przypołudnik on wciąż kwitnie
EWUNIU niemożliwe zjawiłaś sie tym nie mniej się cieszę ,ze o mnie pamiętałaś Pod dalią Vuurvogel czyli Ognisty ptak są żółte chryzantemy a pod drugą fotka jest dalia którą też masz czyli Ferncliff illusion
żegnam Was na krotki czas
No to dorzucę jeszcze parę dzisiejszych fotek, bo pogoda sprzyjała wędrówkom ogrodowym.Róże nie mają zamiaru iść spać i to mnie martwi to samo przypołudnik on wciąż kwitnie
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ferncliff illusion już nie mam połowa dalii wcale mi z ziemi w tym roku nie wyszła . Piękna ta chryzantema jak żółte margaretki.
Hej Jadziu jedziesz się smykać gdzieś po świecie ? Miłych chwil
Hej Jadziu jedziesz się smykać gdzieś po świecie ? Miłych chwil