Witam Was gorąco,pracy mam dużo więc i trochę zmęczona jestem stąd te moje opóźnienia ,ale myślę ,że mi wybaczycie ,pogoda sprzyja pracom ogrodowym ,trochę sprzątam z liści i przekwitniiętych roślin ,rabaty pustoszeją ,ale są i kwiaty ,bo chryzantemy i dalie jeszcze kwitną .
Joasiu ja nie mam ozdobnych dyń ,wszystkie jadalne ,bo uwielbiamy dyniowe zupy,pozdrawiam
Gosiu,nie przejemy tyle dyń

chociaż byśmy chcieli ale przyjeżdżają dziewczynki to sobie zabiorą ,ale i tak dużo przerabiam ,pozdrawiam
Marysiu,dyń jest dużo ,a dużo już ubyło,pogoda na razie jest w miarę dobra ,więc trochę nadrabiam w ogrodzie i dalej rąbię drewno,jedną dużą górę drewna już posprzątałam ,mam zapas do palenia ,chryzantemy mam wszystkie starsze ,w tym roku tylko jedne sadziłam i pięknie teraz kwitną ,papryczki są w pokoju ,ale i tak nie zawsze je podleję ,bo jakoś mi schodzi ,pozdrawiam i buziaczki
Ewciu,powoli i też tak będzie u Ciebie ,ja mam tyle zakamarków ogrodowych ,że nie zawsze docieram tam jednocześnie i na czas ,dyń u mnie zatrzęsienie ,ale ja tak lubię ,pozdrawiam
Iwonko,dynie są pyszne i takie różne w smaku ,jedne słodkie ,że trudno mi zaostrzyć z nich zupę ,a nie przepadam za słodką zupą ,już trochę mam zamrożonej pulpy na zimę ,ale jeszcze dorobię ,bo wszystko się przyda,pozdrawiam
Irenko,myślę ,że taczki muszą być ,bo nie udźwigniemy inaczej

papryczki wniosłam ,ale na razie żadnych robali nie widzę a papryczki są od Ciebie teraz w domu czerwienieją ,liscie im spadły i są łyse,pozdrawiam
Kasiu,troszkę jeszcze kwitnie ,ale czy tak pięknie jest to nie wiem ,chociaż dynie robią za ozdobę w ogrodzie ,papryczki stoją w moim pokoiku ale i tak zapominam podlać ,pozdrawiam
Kasiu Kasiula17ja też nie lubię szarości a niestety teraz nas ogarnęła ,jeszcze co nieco kwitnie ,ale to już ostatki,pozdrawiam
Natalio,pogoda sprzyja ,mrozów nie było to jeszcze coś kwitnie ,a dynie też bardzo zdobią ,pozdrawiam
Gosiu clem3 ,o tak trawy też są teraz piękne i dobrze ,że są ,pozdrawiam
Aluś,to takie ostatnie widoki jesieni ,żeby śnieg nie zasypał jeszcze to się nacieszymy ,żeby tak do świąt było i jeszcze dłużej ,pozdrawiam
Aniu,to takie ostatki kwitnące ale są ,a dynie też pięknie obrodziły u mnie gotuję z nich zupki,pozdrawiam
Mariusz,dyń mam dużo i tak lubię ,chryzantemy kwitną dalej i dalie i trawy się kołyszą ,wiec jeszcze ogród żyje swoim życiem oby jak najdłużej ,pozdrawiam