Wandeczko świetnie pomysły na jarmuż, gdzieś czytałam o czipsach ale ja w tym roku go nie mam...może więc za rok. Kapusty mają delikatne liście więc do tej pory albo dodawałam np. do pierogów z mięsem, bo lubię mięso
rozrzedzić albo obgotowywałam i z bułeczką jak kalafior jadłam
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
Szpinakowy sposób pasowałby do naleśników. Wczoraj jadłyśmy u Marty pyszne naleśniki, bo do ciasta dodawała sporo ziół i z takim nadzieniem świetnie by pasowało.
Ja niestety też mam sporo cienia w części ogrodowej ale za to w tej polnej warzywno krzakowej słońca jak na patelni, no nie tylko bo przymrozki też liżą tą otwartą przestrzeń
Zielone zjadane przez kurki wraca do nas w jajkach
Elżbietko nie rezygnuj z kurek! coraz więcej osób zakłada choćby niewielkie hodowle. Ja niestety jestem na etapie okiełznywania się
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
W głowie marzy mi się wręcz hodowla! a tu metryka nie pozwala, bo kury to również wszelkie prace koło nich. Kupowanie worów z ziarnem i ziemniakami, ich dźwiganie, nie wspomnę o czyszczeniu i bieleniu kurnika...a ja nie mam pomocników
![nie ! ;:185](./images/smiles/no.gif)
No chyba, że ktoś zatrudniony za odpowiednie pieniądze
Nawet dzisiaj pada u mnie śnieg z deszczem, ale taka pora i nie ma co narzekać...no chyba że ślizgiem przez ogród idę do kurnika
Nasionami kapusty syberyjskiej moge się podzielić, bo olbrzymia zawiązała niewiele (i nie wiem gdzie je wsadziłam
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
) a palmowa w ogóle ledwo dwie spośród kilku przetrwały, bo ona jest jednoroczna. Brukselkę sadziłam z własnej rozsady dwa razy. Raz kuleczki miałam mikroskopijne, a drugi po odpowiednim nawiezieniu większe, ale jakoś nie opłaca się
skórka za wyprawę.
Na pewno masz równie piękne niebo tylko trzeba go wypatrzeć a słonka i zacisznego ciepła też Ci wzajemnie życzę
Agnieszko gdybym była w Twoim wieku i miała przynajmniej połowę czasu co dzisiaj obsadziłabym całe 45 a. Wyrwałabym je chwastom, nornicom oraz wszelkim dzikorosnącym krzewom, a tak dobrze że chociaż tyle utrzymuję w jako takim porządku i mogę się cieszyć kwiatuszkami, owocami i jarzynkami. Ty Kochana marz, pracuj i zdobywaj
góry! z serca Ci tego życzę
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Paulownia bardzo łatwo kiełkuje z nasion i szybko faktycznie rośnie, ale nie zgłębiałam wiedzy na jej temat
Ciekawe co piszesz o szczypiorku, bo ja mam też szczypiorek tradycyjny, czosnkowy i siedmiolatkę a wszystko smakuje swoimi smakami. Mój M robi sobie tzw
almetkę i przestał już kupować marketowe cebulki, a lata do ogrodu i mówi że te zdecydowanie lepiej smakują
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
Wierz mi przez lata go musiałam przekonywać, bo on z
szuflady (czyt. bloku) wyszedł, ale szuflada z niego nie bardzo
Ja sobie kupiłam na al lampkę z panele słonecznym i niby można ja ustawiać żeby świeciła ciągle alb o na ruch, ale nie bardzo umiałam to zrobić, więc jedynie włączam ręcznie na dłużej będąc w kurniku. Działa już 3 rok i jest ok! W niedalekiej przyszło planuję doprowadzić tam światło i nawet rozmawiałam z elektrykiem i zrobię to jak będą kopać kanalizację, wtedy puszczę tym samym dołkiem kabel
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
Wtedy będzie profesjonalny kurnik, a ja będę miała łatwiej w zimie mogąc na miejscu zagrzać wodę kurkom
Najlepszego Agulu
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)