Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Marto zbiory dyniowe widzę bardzo obfite :) ja niestety w tym roku ani jednej dyni nie miałem, bo tata w miejscu wysiania moich dyniek wsadził sobie krzaczki ;:306 i później już mi się nie chciało wsadzać :) chryzantemki bardzo ładne dodają jeszcze uroku o tej porze :) u mnie też tylko one jeszcze kwitną :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam Was gorąco,pracy mam dużo więc i trochę zmęczona jestem stąd te moje opóźnienia ,ale myślę ,że mi wybaczycie ,pogoda sprzyja pracom ogrodowym ,trochę sprzątam z liści i przekwitniiętych roślin ,rabaty pustoszeją ,ale są i kwiaty ,bo chryzantemy i dalie jeszcze kwitną .

Joasiu ja nie mam ozdobnych dyń ,wszystkie jadalne ,bo uwielbiamy dyniowe zupy,pozdrawiam ;:168

Gosiu,nie przejemy tyle dyń ;:306 chociaż byśmy chcieli ale przyjeżdżają dziewczynki to sobie zabiorą ,ale i tak dużo przerabiam ,pozdrawiam :wit

Marysiu,dyń jest dużo ,a dużo już ubyło,pogoda na razie jest w miarę dobra ,więc trochę nadrabiam w ogrodzie i dalej rąbię drewno,jedną dużą górę drewna już posprzątałam ,mam zapas do palenia ,chryzantemy mam wszystkie starsze ,w tym roku tylko jedne sadziłam i pięknie teraz kwitną ,papryczki są w pokoju ,ale i tak nie zawsze je podleję ,bo jakoś mi schodzi ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Ewciu,powoli i też tak będzie u Ciebie ,ja mam tyle zakamarków ogrodowych ,że nie zawsze docieram tam jednocześnie i na czas ,dyń u mnie zatrzęsienie ,ale ja tak lubię ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,dynie są pyszne i takie różne w smaku ,jedne słodkie ,że trudno mi zaostrzyć z nich zupę ,a nie przepadam za słodką zupą ,już trochę mam zamrożonej pulpy na zimę ,ale jeszcze dorobię ,bo wszystko się przyda,pozdrawiam :wit

Irenko,myślę ,że taczki muszą być ,bo nie udźwigniemy inaczej ;:306 papryczki wniosłam ,ale na razie żadnych robali nie widzę a papryczki są od Ciebie teraz w domu czerwienieją ,liscie im spadły i są łyse,pozdrawiam ;:168

Kasiu,troszkę jeszcze kwitnie ,ale czy tak pięknie jest to nie wiem ,chociaż dynie robią za ozdobę w ogrodzie ,papryczki stoją w moim pokoiku ale i tak zapominam podlać ,pozdrawiam ;:168

Kasiu Kasiula17ja też nie lubię szarości a niestety teraz nas ogarnęła ,jeszcze co nieco kwitnie ,ale to już ostatki,pozdrawiam ;:168

Natalio,pogoda sprzyja ,mrozów nie było to jeszcze coś kwitnie ,a dynie też bardzo zdobią ,pozdrawiam :wit

Gosiu clem3 ,o tak trawy też są teraz piękne i dobrze ,że są ,pozdrawiam :wit

Aluś,to takie ostatnie widoki jesieni ,żeby śnieg nie zasypał jeszcze to się nacieszymy ,żeby tak do świąt było i jeszcze dłużej ,pozdrawiam ;:196

Aniu,to takie ostatki kwitnące ale są ,a dynie też pięknie obrodziły u mnie gotuję z nich zupki,pozdrawiam :wit

Mariusz,dyń mam dużo i tak lubię ,chryzantemy kwitną dalej i dalie i trawy się kołyszą ,wiec jeszcze ogród żyje swoim życiem oby jak najdłużej ,pozdrawiam :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ szaleństwo dyniowe :uszy Super. Ja myślałam, że nie damy rady upchać wszystkich dyń z pola taty ( sypnął nasionami zdrowo i rozrosło się pole dyniowe), ale rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Szkoda, że nie mam chłodnej piwnicy, bo tak zimowane dynie długo zachowują świeżość.
:wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie to chcą kwitnąć jeszcze ale to takie wymuszane bo słoneczka nie ma ;:222
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martuś, kolory jesieni w Twoim ogrodzie jak w jakiejś bajce.. cudownie. Morwa płacząca ;:oj nie miałam pojęcia,że taka istnieje, mam zwykłe, z własnego siewu. Dynie porosły :) widzę ozdobne i jadalne, jak u mnie. Będziesz robiła przetwory dyniowe ? .. zupka dyniowa jest rewelacyjna i ciasto.
Pozdrawiam Martusiu :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , rozczochrańce wyglądają niezwykle uroczo a dekoracje z dyni po prostu uwielbiam .Dyni nie jadam bo nie lubię , ale co jakiś czas też sadzę a potem rozdaję .Moje ostre papryczki wcale nie chciały rosnąć i nawet nie zakwitły , pewnie coś im nie pasowało , za to Twoje to cudne okazy . Pozdrawiam cieplutko . ;:167
spa-cja
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 gru 2015, o 11:58

Post »

Niezwykle bogaty ogród, wszystko takie wzorcowe, duze, kwitnące, zdrowe, ładniesze juz być nie może. Zachwycona jestem ostróżkami, które u mnie rosnąć nie chcą. Pomidorów w takiej ilości na krzakach, nie widziałam nigdy, ziemię widać ze masz dobrą, ale jak nawozisz, ze owocują tak obficie?
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Martuś, jestem, :wit poczytałam i pooglądałam, nadrobiłam zaległości w Twoim wątku.
Krzewy paprykowe naprawdę ładne i bujne Ci urosły. Dobrze, że wykopałaś, zawsze to trochę dłużej będą świeże.
Piękne te rozczochrane aksamitki, nie widziałam jeszcze takich.
A o reszcie porozmawiamy sobie już na spotkaniu. :) ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś miałam okazję uczestniczyć w kolejnym spotkaniu forumowym w ogrodzie Marty. Jak zawsze było pełno pozytywnej energii, dużo śmiechu i pysznego jedzenia. Martusiu, Tobie i Dziewczynom bardzo dziękuję za ten dzień! ;:196 ;:4
Pogoda nam dopisała, chociaż prognozy jeszcze niedawno zapowiadały deszczowy dzień.
Za zgodą gospodyni zamieszczam zdjęcia ze spaceru po ogrodzie.

Najpierw jesienne róże:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 12 lis 2017, o 20:29 --

I inne kolory jesieni:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kot wygląda na groźnego, ale wcale taki nie jest. Jednak też wyszedł z nami na spacer i pilnie nas obserwował, czy nie broimy za bardzo. :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S. Marta, już wiem, gdzie ta szkółka! Przejeżdżałam dziś koło niej i zwróciłam na nią uwagę, zapamiętałam sobie to miejsce i sprawdziłam w domu na mapie - okazuje się, że to jest dokładnie ta, o której mówiłaś. :D
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Martuś, ja również dziękuję za wspaniałe spotkanie, jak zwykle świetnie się bawiliśmy ale to już tradycja tych spotkań, tradycją jest również pyszne jedzonko, mnie zawsze urzeka ten aniołek, dziś też nam towarzyszył.
Obrazek

Tradycją są również wykopki, ale nie wiem, czy takie zdjęcia można tutaj zamieszczać. :D

Pozdrawiam Gospodarzy spotkania i Wszystkie Uczestniczki
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Martunia To był wspaniały dzień! Piękny ogród skąpany w jesiennym słońcu, ubrany w piękne kolory, wspaniałe jedzenie i fantastyczna gospodyni. Zawsze z radością do Ciebie przyjeżdżam a zabieram do domu moc pozytywnych fluidów ;:168 Czas znów zbyt szybko płynął i mam wrażenie, ze tematów nie poruszonych moc.
Dziękuję też dziewczynom za miłe towarzystwo i radość której nieco uszczknęłam ;:215
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i ja przyłączam się do chóru! Pogodę nawet załatwiłaś! Daria zrobiła śliczne zdjęcia ;:63
Bardzo dziękuję za wesoło i miło spędzony dzień, a marchewka zawsze będzie wywoływać uśmiech na mojej twarzy!
Smaku zupy nie zapomnę nigdy! ;:196
Małgosiu dziękuję za śliczną trasę w jedną, a bezpieczną w drugą stronę ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, dzięki! ;:196
Mężowi też musiałam oczywiście zdjęcia pokazać ze spotkania. A jak mu zaczęłam wyliczać i opisywać, co było do jedzenia, to zaczął krzyczeć: "Dobra! Już mi nie mów! Już więcej nie chcę słyszeć! Wiem, że było dobre..." - skręcało go na samo wyobrażenie tych dobroci. :D :D :D Na pocieszenie wtrząchnął sałatkę, aż uszy mu się trzęsły. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”