Moje kwiaty <3
Re: Moje kwiaty <3
filigranowa27 właśnie dokładnie o to mi chodziło, tak może być za płytko wsadzona.
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
- Milenaa
- 200p
- Od: 9 lis 2013, o 18:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
na razie jeszcze poczekam aż puści mi hoja korzonki,a pózniej podzielę ją na jeszcze mniejsze ale to dopiero na wiosne/lato wtedy szybciej się przyjmie i puści korzonki
A Sansewiere na razie zostawię tak jak jest tylko podeprę ją czymś by się nie przewracała,a wsadzę ja głebiej i zmienię ziemie jej dopiero na wiosnę czy lepiej teraz ?
Dziękuję wszystkim za porady
A Sansewiere na razie zostawię tak jak jest tylko podeprę ją czymś by się nie przewracała,a wsadzę ja głebiej i zmienię ziemie jej dopiero na wiosnę czy lepiej teraz ?
Dziękuję wszystkim za porady
" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
Winorośla-sadzonki
Winorośla-sadzonki
Milena możesz na wiosnę, ale ją obserwuj, gdyby działo się z nią gorzej to wtedy ją przesadzisz a na razie ja bym jej nie ruszała.
Kwiaty lepiej znoszą przesadzanie na wiosnę niż teraz, bo one zimą wegetują.
Kwiaty lepiej znoszą przesadzanie na wiosnę niż teraz, bo one zimą wegetują.
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
- Milenaa
- 200p
Tak wiem i tak też zrobię będę ją obserwować ... dziękuję za cenne rady
Pozdrawiam Milena
Pozdrawiam Milena
" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Winorośla-sadzonki
Winorośla-sadzonki
- Milenaa
- 200p
Sporo mnie tu czasu nie było ale już wróciłam
Trochę roślin mi się nie przyjęło ale mam też parę nowych dużo ich nie ma więc można powiedzieć ,że zaczynam od nowa
To mój dwu letni Grubosz Crassula Ovata Hummel's Sunset
Szczepka zrobiona z Crassuli Hummel's Sunset przyjęła się i ma już ogromniaste korzonki
Grubosz Hobbit kupiona wczoraj nie mogłam się powstrzymać
Grubosz Crassula Tricolor Też ma już korzonki
Grubosz Crassula Hummel's Sunset ładnie wybarwiony
Sedum nussbaumerianum ukorzenia się w ziemi z mieszanką z piaskiem
Crassula Blue Waves
Kalanchoe Tomentosa też brałam z listka i urósł już spory okaz
Kalanchoe
Aloes
A tak wygląda teraz mój parapet
I mam pytanie jak ukorzenić listki Fiołka Afrykańskiego by się przyjął nie wiem czy dobrze zrobiłam ,że dałam je do wody końcówki zaczynają gnić i czy nie lepiej miały by w ziemi zdjęcia dodam pózniej
Trochę roślin mi się nie przyjęło ale mam też parę nowych dużo ich nie ma więc można powiedzieć ,że zaczynam od nowa
To mój dwu letni Grubosz Crassula Ovata Hummel's Sunset
Szczepka zrobiona z Crassuli Hummel's Sunset przyjęła się i ma już ogromniaste korzonki
Grubosz Hobbit kupiona wczoraj nie mogłam się powstrzymać
Grubosz Crassula Tricolor Też ma już korzonki
Grubosz Crassula Hummel's Sunset ładnie wybarwiony
Sedum nussbaumerianum ukorzenia się w ziemi z mieszanką z piaskiem
Crassula Blue Waves
Kalanchoe Tomentosa też brałam z listka i urósł już spory okaz
Kalanchoe
Aloes
A tak wygląda teraz mój parapet
I mam pytanie jak ukorzenić listki Fiołka Afrykańskiego by się przyjął nie wiem czy dobrze zrobiłam ,że dałam je do wody końcówki zaczynają gnić i czy nie lepiej miały by w ziemi zdjęcia dodam pózniej
Winorośla-sadzonki
Winorośla-sadzonki
Ja liści fiołków trzymam zawsze w wodzie, po jakiś 2 tyg puszczają korzenie i do ziemi. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby mi któryś listek zgnił. Pamiętaj o wymianie wody i powinno się udać ewentualnie spróbuj posypać ukorzeniaczem i do ziemi. Przykryj jakąś folią lub słoikiem.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Milenaa
- 200p
Ślicznie dziękuję za odpowiedz i miło, że ktoś tu jeszcze wchodzi próbowałam w wodzie i potem do ziemi, ale zawsze zgniły końcówki listków i nie udało się a w ukorzeniaczu nie próbowałam jeszcze ostatnio dwa listki musiałam wyrzucić bo nic nie zostało z listków a szkoda bo wiem ,że ślicznie kwitną a jak kupiłam całego w sklepie to zmarniał chyba nie ma ręki do tych fiołków ale może w końcu się uda coś wyhodować a przykrywać słoikiem czy folią przyznam się ,że nie próbowałam jeszcze
Winorośla-sadzonki
Winorośla-sadzonki
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Milenko , piękne masz grubosze .
Fiołki są bardzo wrażliwe na zalanie . Swoje maluszki podlewam gruszką , po kilka kropel , a i tak dwa zamordowałam . Teraz listki ukorzeniam w ziemi . Kiedyś dawałam do wody , ale przegotowanej i też rosły.
Fiołki są bardzo wrażliwe na zalanie . Swoje maluszki podlewam gruszką , po kilka kropel , a i tak dwa zamordowałam . Teraz listki ukorzeniam w ziemi . Kiedyś dawałam do wody , ale przegotowanej i też rosły.
- Milenaa
- 200p
daraxus będę próbować jeszcze na wiosnę może się uda w końcu.
Danusiu dziękuję ślicznie za miłe słowa dbam o grubosze bardzo uwielbiam te roślinki a fiołki chyba nie lubią mnie dlatego padają za to Grubosze rosną ślicznie z tego najbardziej się cieszę
Danusiu dziękuję ślicznie za miłe słowa dbam o grubosze bardzo uwielbiam te roślinki a fiołki chyba nie lubią mnie dlatego padają za to Grubosze rosną ślicznie z tego najbardziej się cieszę
Winorośla-sadzonki
Winorośla-sadzonki
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę ,że masz roślinki doniczkowe, ja też wcześniej miałam ich masę, ale zmniejszyłam stan na korzysć roślin ogrodowych . Nie dla wszystkich ma się czas Ty będziesz miała zielono również zimą
- Milenaa
- 200p
karolacha dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ,zielono mam co zimę na moim parapecie .
Tak racja nie zawsze mamy czas a moje roślinki nie wymagają dość dużej pielęgnacji i podlewania a i tak rosną bardzo ładnie czekam tylko na ich kwitnienie i chyba się nie doczekam
Tak racja nie zawsze mamy czas a moje roślinki nie wymagają dość dużej pielęgnacji i podlewania a i tak rosną bardzo ładnie czekam tylko na ich kwitnienie i chyba się nie doczekam
Winorośla-sadzonki
Winorośla-sadzonki
- Milenaa
- 200p
Bardzo proszę o pomoc przygarnęłam dzisiaj grudnika bo w bloku robią remont i chyba woleli się go pozbyć i nie wiem czy go za bardzo nie przesuszyli bo ziemia była strasznie sucha i mało przepuszczalna to wzięłam dałam ziemię z piaskiem i do nowej doniczki poobcinałam pędy połamane i posadziłam, pędy oczywiście są tak jakby zwiędnięte bo stał chyba noc na dworze powiedzcie czy to coś da i da się go uratować czy już po grudniku
Tu są zdjęcia jak wyglądał przed posadzeniem no korzonki ma ładne
A tu po posadzeniu oczywiście te małe szczepki z tyłu te różowe i białe to moje, które uszczypnęłam z dużej już roślinki
Czekam na Wasze rady i odpowiedzi
Tu są zdjęcia jak wyglądał przed posadzeniem no korzonki ma ładne
A tu po posadzeniu oczywiście te małe szczepki z tyłu te różowe i białe to moje, które uszczypnęłam z dużej już roślinki
Czekam na Wasze rady i odpowiedzi
Winorośla-sadzonki
Winorośla-sadzonki