Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
Gratuluję pięknych wyników !
W ostatnim odcinku "Rok w ogrodzie" było o uprawie dyni olbrzymiej. Niestety nie oglądałem, wiem tylko że to młody hodowca, który wszedł do środka dyni . Czy to ktoś z forum?.
- RingoJelcz
- 200p
- Od: 1 mar 2012, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety, wykopałem ziemię, żeby na dnie dołka wysypać resztki zielone i inne organiczne i nie znalazłem żadnego korzenia grubszego od papierosa.ogrodnikk pisze: RingoJelcz Żadnych grubszych nie miałeś?
To jest pech http://www.bigpumpkins.com/Diary/DiaryV ... eid=284809
Jak miała podaną wodę z kropelkowego rano i wieczorem, dodatkowo rosła pod agrowłókniną, to może faktycznie nie szukała wody...
Nie wiem. Może w przyszłym roku zrezygnuję z automatycznego podlewania.
Nie mam wiedzy na ten temat wiec sie nie wypowiadam, ale wątpię żeby nawadnianie kropelkowe zaszkodziło.
Nie wiecie co z resztą dyń Willemijnsa ? Bo chyba tylko z jedną jeździł po konkursach.
Nie wiecie co z resztą dyń Willemijnsa ? Bo chyba tylko z jedną jeździł po konkursach.
Od 00:04:51mateos pisze:W ostatnim odcinku "Rok w ogrodzie" było o uprawie dyni olbrzymiej. Niestety nie oglądałem, wiem tylko że to młody hodowca, który wszedł do środka dyni . Czy to ktoś z forum?.
https://vod.tvp.pl/video/rok-w-ogrodzie ... 7,34402499
- mdabr
- 200p
- Od: 12 paź 2014, o 17:06
- Kontakt:
Dwie na pewno pękły, niestety Zdjęcia pęknięć są na FB Mathiasa. Co do czwartej to nie wiem.ogrodnikk pisze:Nie wiecie co z resztą dyń Willemijnsa ? Bo chyba tylko z jedną jeździł po konkursach.
Pozdrawiam, Mateusz
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne.
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne.
Wczesną wiosną wielu z Was informuje, że otrzymało nasiona z EGVGA - czy może ktoś napisać jak je uzyskać
Pozdrawiam, Bogdan
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Musisz wpłacić opłate członkowską dla EGVGA, wszystko co jest potrzebne, jest na ich stronce.
Dzięki Błażej - czy muszę się przed wpłata logować na członka czy wystarczy wpłata i moje dane ?
Pozdrawiam, Bogdan
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Teoretycznie wystarczy wpłata z danymi. Pytanie czy nie wystarczy ci zakup nasion od jakiegoś hodowcy z Pl.
Zaczyna się okres zimowy, czas przemyśleń nad przygotowaniem poletka, dołków no i wkońcu nasion. na razie wątek troszke spowolni ale to odpowiedni czas by się cofnąć i poczytać starsze wpisy by dowiedzieć się czegoś nowego, czegoś co się sprawdziło lub co się pominęło.
Zaczyna się okres zimowy, czas przemyśleń nad przygotowaniem poletka, dołków no i wkońcu nasion. na razie wątek troszke spowolni ale to odpowiedni czas by się cofnąć i poczytać starsze wpisy by dowiedzieć się czegoś nowego, czegoś co się sprawdziło lub co się pominęło.
Sky ale kluski jakie to duże teraz? Czy takie duże grube nasiona podpiłowujesz jakoś? pomagasz w kiełkowaniu?