Moje oczko w głowie cz.10
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje oczko w głowie cz.10
Witam wszystkich bardzo serdecznie w nowym wątku - już 10 części
Zima i praktycznie nic się nie dzieje na działce ale nie dam rady przetrwać do wiosny bez Was więc otwieram nową część .
Poprzednia część jest tutaj gdyby ktoś chciał zajrzeć .
Zastanawiałam się jak zacząć i doszłam do wniosku że zacznę od aktualnych zdjęć , wspominać będziemy całą zimę
w środę 29 jeszcze tak kwitła moja Leocysteria
w czwartek 30 11.2017r. już było tak
Niby widoki piękne ale moje kwiatuszki nie są zabezpieczone , tyle że mają pierzynkę ze śniegu .
Śnieg dalej leży , w nocy mrozi do - 6 stopni w dzień około -1 .
Prąd już stabilny bo trochę tego mokrego śniegu spadło z drzew i już gałęzie się nie lamią .
Oby do wiosny !!!
Zima i praktycznie nic się nie dzieje na działce ale nie dam rady przetrwać do wiosny bez Was więc otwieram nową część .
Poprzednia część jest tutaj gdyby ktoś chciał zajrzeć .
Zastanawiałam się jak zacząć i doszłam do wniosku że zacznę od aktualnych zdjęć , wspominać będziemy całą zimę
w środę 29 jeszcze tak kwitła moja Leocysteria
w czwartek 30 11.2017r. już było tak
Niby widoki piękne ale moje kwiatuszki nie są zabezpieczone , tyle że mają pierzynkę ze śniegu .
Śnieg dalej leży , w nocy mrozi do - 6 stopni w dzień około -1 .
Prąd już stabilny bo trochę tego mokrego śniegu spadło z drzew i już gałęzie się nie lamią .
Oby do wiosny !!!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz.10
Tereniu jestem w nowym wątku i jeszcze nie zdarzyło mi się ,żeby wejść na najwyższe podium Pogoda u mnie prawie taka sama i po paru dniach odwilży znów zapowiadają mrozy .Trzeba chyba będzie wykorzystać ten czas ,żeby porządnie zabezpieczyć rośliny szczególnie róże. Mam nadzieję ,ze ziemia w workach nie za bardzo mi zamarzła
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
WITAJ Tereniu! Nowy wątek, który pewnie otworzy nowy rozdział w Twoim życiu ogrodowym. Czego Ci serdecznie życzę...tej kawki o świcie na tarasie! Zima masz taka jak ja, a podobno jeszcze ma sypnąć. Pozdrawiam serdecznie
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Jadziu bardzo się cieszę że mimo tak późnej pory jesteś należy Ci się honorowe miejsce
Właśnie tak planuję jak trochę się ociepli i trochę śniegu zginie to zacznę wszystko zabezpieczać - moje kochane roślinki .
Dziękuję że jesteś
Marysiu i Ciebie witam cieplutko
Oby trochę zelżyło i śnieg zginął to okryłabym kwiatuszki i potem niech sobie sypie .
Bardzo dziękuję za życzenia i pozdrowienia
Jadziu , Marysiu życzę Wam spokojnej nocy a jutro miłego dnia
Właśnie tak planuję jak trochę się ociepli i trochę śniegu zginie to zacznę wszystko zabezpieczać - moje kochane roślinki .
Dziękuję że jesteś
Marysiu i Ciebie witam cieplutko
Oby trochę zelżyło i śnieg zginął to okryłabym kwiatuszki i potem niech sobie sypie .
Bardzo dziękuję za życzenia i pozdrowienia
Jadziu , Marysiu życzę Wam spokojnej nocy a jutro miłego dnia
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witaj Tereniu w nowej części wątku. Któż by przypuszczał, że przyjdzie Ci rozpocząć go w zimowej scenerii.
Zimowa aura trwa i u mnie. Mróz nie odpuszcza, a śniegu na działce mam do połowy łydki i trudno się poruszać. Ale przetrwamy te niedogodności i zdążymy jeszcze okryć nasze rośliny przed następnymi atakami zimy. Oby jak najszybciej zaświeciło słońce i od razu będzie weselej.
Zimowa aura trwa i u mnie. Mróz nie odpuszcza, a śniegu na działce mam do połowy łydki i trudno się poruszać. Ale przetrwamy te niedogodności i zdążymy jeszcze okryć nasze rośliny przed następnymi atakami zimy. Oby jak najszybciej zaświeciło słońce i od razu będzie weselej.
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Tereniu,u mnie podobnie.Biało,a róże nie zabezpieczone.Chyba dziś pójdę kory szukać w szopie. A jeszcze w czwartek grabkami śnieg zsuwałam z rabat ,bo cebule i piwonie z przeceny przyszły .Jeszcze nigdy pod śniegiem nie sadziłam.Oby się przyjęły.
Ale,póki co,muszę wrócić do poprzedniego Twojego wątku.Zaległości mam .Miłego dnia
Zaległości dużo nie było.Bo Ty zajęta rozbiórką,to i pisać nie miałaś siły.W zimę nadrobimy.Ja też się przymierzam wrócić do swojego pisania.
Ale,póki co,muszę wrócić do poprzedniego Twojego wątku.Zaległości mam .Miłego dnia
Zaległości dużo nie było.Bo Ty zajęta rozbiórką,to i pisać nie miałaś siły.W zimę nadrobimy.Ja też się przymierzam wrócić do swojego pisania.
U mnie zdecydowanie mniej śniegu. Wczoraj wszystko pookrywałam. Ale tak pierzynka jak u Ciebie przynajmniej ładnie zabezpiecza roślinki
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Tereniu u mnie tak samo, zasypane, zimno, wieje i już ze 20 razy mi wyłączali prąd. Nic nie zabezpieczam póki nie zapowiedzą -10*. Podlało nam za to paskudne lato z wielokrotną nawiązką. Żeby tylko nie było tak, że teraz się wyleje i wiosną i latem znów sucho. Przysłali mi 43 lilie drzewiaste i musze je wsadzić ale śnieg mnie ubiegł. Czekam aż stopi się. Miłego dnia
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Tereniu
Jestem w nowy Twoim wątku .
Piekne zimowe zdjecia ogród jak z bajki
Taki śnieg to teraz przejściowy widok .Tęsknię za normalnymi porami roku .
Roślinki dadzą radę .
Zdrówka
Jestem w nowy Twoim wątku .
Piekne zimowe zdjecia ogród jak z bajki
Taki śnieg to teraz przejściowy widok .Tęsknię za normalnymi porami roku .
Roślinki dadzą radę .
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witaj Teresko, zaznaczam sobie nowy wątek brrr zimno troszkę na początku u Ciebie hehe u mnie jeszcze śniegu nie było i takich mrozów
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Tereniu u mnie podobne widoki, śnieg przykrył wciąż kwitnące jeszcze kwiatuszki
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Tereniu u mnie pada gesty śnieg .Niedługo będzie tak jak u Ciebie
Pozdrawiam Alicja
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witaj Tereniu fajnie, że zdecydowałaś się na kolejną część mimo zaokiennej zimy Róże podobno i do -15 dają radę a pozostałe jak mają śnieżną pierzynkę (u ciebie grubsza niż u mnie) to też dadzą radę Życzę ci by w tej części zaczął wznosić się twój wymarzony domek no i zdrówka dla was by temu podołać
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa