Papryka do gruntu. Część 7
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Super. W takim razie będe bardzo zadowolony.
- Faworyt
Do tej Twojej kolekcji odmian Błażej przydałaby się jeszcze papryka w typie tzw. "pomidorowym".
Grubościankowa,dobra zarówno do bezpośredniego spożycia jak też do faszeroania świetnie się nadająca.
Grubościankowa,dobra zarówno do bezpośredniego spożycia jak też do faszeroania świetnie się nadająca.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Wyglądają świetnie. Jakbyś jeszcze jakieś przykładowe odmiany podał, to byłbym bardzo wdzięczny.
- Agnieszka1234
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faworyt - jakie to odmiany?
- Faworyt
Nazw tych odmian Agnieszko nie podałem z tej prostej przyczyny że obie są odmianami NN uprawianymi od lat lokalnie w rodzinie naszego kolegi forumowego od którego dostałem nasiona.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Przylepa
- 50p
- Od: 25 sty 2016, o 20:50
Świetne te pomidorowe Ja dzisiaj zakupiłam w markecie mieszankę odmiany Tribelli mini, wygrzebałam nasionka i zobaczymy co z nich wyrośnie
Pozdrawiam Ewa
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
Na AWN wysłałam właśnie takie czerwone papryki (jak pokazuje Faworyt) NN pomidorowe (dostałam nasiona nn z forum) - jedna słodka, druga lekko ostra. Mają grube ścianki, są bardzo soczyste i smaczne - polecam
Do gruntu mogę też polecić paprykę "szpiczastą" - "marketową"
Od kilku lat wydłubuję nasiona z marketowej (kaufl...) papryki "szpiczastej" i co roku bardzo dobrze mi się udaje w gruncie - nie wymagająca, bardzo plenna i choć ścianki ma cienkie to jest bardzo soczysta, chrupka i smaczna. Powiedziałabym że moje papryki są smaczniejsze niż ich "matki" zakupione zimą w markecie. To jest chyba zasługą tego, że są zrywane dojrzałe i są jedzone na bieżąco a nie konserwowane jakąś chemią żeby jak najdłużej wytrzymały i się nie marszczyły ani nie gniły:roll:
Nasion z nich nie zbieram - po prostu jak zimą kupuję paprykę to wydłubuję kilka nasion, suszę a potem sieję na rozsady
Do gruntu mogę też polecić paprykę "szpiczastą" - "marketową"
Od kilku lat wydłubuję nasiona z marketowej (kaufl...) papryki "szpiczastej" i co roku bardzo dobrze mi się udaje w gruncie - nie wymagająca, bardzo plenna i choć ścianki ma cienkie to jest bardzo soczysta, chrupka i smaczna. Powiedziałabym że moje papryki są smaczniejsze niż ich "matki" zakupione zimą w markecie. To jest chyba zasługą tego, że są zrywane dojrzałe i są jedzone na bieżąco a nie konserwowane jakąś chemią żeby jak najdłużej wytrzymały i się nie marszczyły ani nie gniły:roll:
Nasion z nich nie zbieram - po prostu jak zimą kupuję paprykę to wydłubuję kilka nasion, suszę a potem sieję na rozsady
Pozdrawiam, Aneta:)
- Agnieszka1234
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 09:27
Dzięki za podpowiedź, też tak zrobię.
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Czy ktoś uprawiał paprykę symfonia f1 ?
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam ją w tym roku, nasiona można kupić w mniejszej ilości z linii Profi. Z trudem wschodziła, nawet w tunelu słabo dojrzewała, owoce były mniejsze, niż się spodziewałam. U mnie był słaby sezon na papryki i mało które dobrze rosły (najładniej Oleńka i Sweet Chocolate).
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka