Świąteczne drzewko/Choinka w doniczce
Witam.
Jak już pisałem od lat kupuję na święta choinkę w doniczce która na wiosnę jest wysadzana do gruntu,
żeby drzewko przyjęło się i rosło dalej trzeba jednak spełnić kilka warunków:
- choinka powinna rosnąć w doniczce przynajmniej 1 rok, można to poznać po świeżych odrostach( przeważnie są dużo mniejsze).
- drzewko najlepiej trzymać na tarasie lub balkonie ( można przenieść ustrojone do domu na okres świąt ale nie za długo)
- trzeba je podlewać ale nie częściej jak 2 razy w miesiącu.
- nie kupować drzewka na rynku czy w markecie, najlepiej w centrum ogrodniczym.
Dobrym wyjściem jest uprzedzenie sprzedawcy w centrum ogrodniczym, że chcemy drzewko
posadzić na wiosnę i powinniśmy uzyskać wystarczające informacje.
Pozdrawiam, Krzysztof.
Jak już pisałem od lat kupuję na święta choinkę w doniczce która na wiosnę jest wysadzana do gruntu,
żeby drzewko przyjęło się i rosło dalej trzeba jednak spełnić kilka warunków:
- choinka powinna rosnąć w doniczce przynajmniej 1 rok, można to poznać po świeżych odrostach( przeważnie są dużo mniejsze).
- drzewko najlepiej trzymać na tarasie lub balkonie ( można przenieść ustrojone do domu na okres świąt ale nie za długo)
- trzeba je podlewać ale nie częściej jak 2 razy w miesiącu.
- nie kupować drzewka na rynku czy w markecie, najlepiej w centrum ogrodniczym.
Dobrym wyjściem jest uprzedzenie sprzedawcy w centrum ogrodniczym, że chcemy drzewko
posadzić na wiosnę i powinniśmy uzyskać wystarczające informacje.
Pozdrawiam, Krzysztof.
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Stroiki Igi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=416
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=416
iga23 pisze:Będziemy robić stoik ze świecą. Potrzebujemy zielone, oazis, świecę.,klej, ozdoby.Przycinamy kawałek oazisu w zależności od wielkości stroiku.
[/URL
Tak wygląda klej na gorąco , bez niego nic nie zrobimy . Jest tani i szybko łapie.
[url=http://www.fotosik.pl]
Na środku wklejamy świecę.
Wbijamy zielone i formujemy kształt.
Przyklejamy ozdoby. Mogą być szyszki zwykłe lub pozłocone sprajem, Kawałki suszonej pomarańczy, cynamon i inne.
Odrobina sizalu, kawałki suszonej kukurydzy.
A to inne już wersje końcowe ten jest mój.
A ten koleżanki.
-
- 100p
- Od: 17 paź 2008, o 21:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świątecznie przybrana choinka...
Serdeczne dzięki KaeR!
Już się zdecydowałem i wykorzystam Twoje wskazówki.
Pozdrawiam---KBM
Już się zdecydowałem i wykorzystam Twoje wskazówki.
Pozdrawiam---KBM
Bogdan
No i dlaczego nie pochwalisz się swoim drzewkiem??? Ja dopiero jutro ubieram (tą w domku) .Dzisiaj natomiast ubrałam choinke na podwórku, ale jak kończyłam to już ciemno było i nie było sensu robic zdjęcia . Jutro też pewnie nie zrobię, bo jak wyjeżdżam do pracy to jest jeszcze ciemno, a jak wracam to już jest ciemno Chyba że poczkam jak się rozjaśni i spóźnię się do pracy
Kasia
Śliczna ta Twoja choineczka!
Ja w końcu swoją przyniosłam do domku i ubrałam. W tym roku postanowiłam, że bedzie srebrno-zlota z czerwonymi akcentami. A oto jak sie prezentuje moja koreanka w ubranku bożonarodzeniowym
A to mój mały aniołeczek na czubeczku
...bo miałam tylko taką gwiazdę, którą sie nakłada na czubek a moja jodełka nie ma takowego (jednego porządnego, tylko kilka małych pączuszków, których nie chcialam zniszczyc) więc postanowiłam, że w tm roku zasiądzie tam aniołek.
Ja w końcu swoją przyniosłam do domku i ubrałam. W tym roku postanowiłam, że bedzie srebrno-zlota z czerwonymi akcentami. A oto jak sie prezentuje moja koreanka w ubranku bożonarodzeniowym
A to mój mały aniołeczek na czubeczku
...bo miałam tylko taką gwiazdę, którą sie nakłada na czubek a moja jodełka nie ma takowego (jednego porządnego, tylko kilka małych pączuszków, których nie chcialam zniszczyc) więc postanowiłam, że w tm roku zasiądzie tam aniołek.
Kasia