Witam z zimowego wiejskiego!
Za oknem biało, ale w ciągu dnia temperatura na granicy zera.
Ja porządkuję sobie różnego rzeczy, bo zawsze przy okazji świąt jednych i drugich wywalam sporo niepotrzebnych i nieużywanych rzeczy. Nagle w szafkach robi się sporo miejsca...i znowu można je zapełniać
W ogrodzie niespodziewanie powstaje nowa inwestycja, która miała być już w połowie roku, ale z przyczyn ode mnie niezależnych odsunęła się w terminie. Nasz robotnik pomocnik buduje mi z desek wiatę na doniczki, których uzbierało się bardzo dużo, a ponieważ na wiosnę są niezbędne to przez pozostałe miesiące muszą gdzieś być przechowywane. Praca już jest zaawansowana i być może przed zimą będzie ukończona.
Ewuniu witaj! zobaczysz, że uda mi się wszystko zmieścić w tym co mam, tym bardziej że większość i tak posieję w kwietniu w tunelu. Jak co roku, bo w domu idą rośliny o przydłużonej wegetacji tzn kilka kwiatków, papryki i pomidory. No może jeszcze coś
Też jestem ciekawa tej sałaty! Dziękuję i Tobie wszystkiego dobrego na Święta
Iwonko zapisz proszę a ja też się postaram w tym roku zapanować nad obiecankami
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Barwinek bardzo powoli się rozrasta i przez to go lubię!
Jak to nie wierzysz we mnie
Karolino no tak Ty jesteś praktykiem w oryginalnych roślinach! Dziękuję i mam nadzieję że coś wyjdzie z tego, chociaż jestem pewna że nie wszystko
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Leycesterię widziałam w angielskim programie w formie wysokiego krzewu obsypanego kwiatostanami...szkoda że u nas nigdy taka nie będzie, chyba że miałoby się ogród zimowy
Lucynko to przecież jest wszystko zabawa, jedynie nasze polskie zioła są mi pomocne jako przyprawy i ziołowe herbatki
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
U mnie śnieżek niewielki ale się utrzymuje, a czy zostanie na święta nie wiem, bo dzisiaj nasz robotnik groził zmianą bo to łamie
Dobrego dnia i tygodnia Luciu
Agnieszko wszystko to sieje i sadzę przez ciekawość, a potem z próbowaniem już nie jestem taka odważna
![nie ! ;:185](./images/smiles/no.gif)
Posiałam rok temu acmellę, ale jak poczytałam o niej to stchórzyłam i nie spróbowałam, bo ja mam połowę krtani nieczynnej i pomyślałam jak się zacznę dusić to będzie głupio
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
a na innych też nie miałam odwagi.
Agnieszko roslinki nawet jak wykiełkują to dobrze byłoby żeby chciały przetrwać przede wszystkim zimę
Tą szklarnie to chcesz u mnie przerabiać? Mój pracownik już kilka razy wmawiał mi że wiata na doniczki to będzie na rozsady i doniczki z roślinami. Dzisiaj już mu wytłumaczyłam głośno i dobitnie, że to ma być wiata z półkami, gdzie wymyte porządnie doniczki czekać będą na rośliny
Szklarenke to ja mogłabym mieć przy kuchennej ścianie, ale żeby mnie nie kusiło to już ją obsadziłam winogronami a dołem lawendą...koniec inwestycji
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
Ja nie obiecuję sobie cudów ale jak coś wyjdzie będę z radością pokazywać i zaznaczać mam to z nasionka
Mam nadzieję, że papryka w doniczce w mieszkaniu
Powiem Wam szczerze, że zawsze po sezonie mam niedosyt różany. Mało tego martwię się, że moje róże tak marnie kwitną. Potem przychodzi okres wspomnień i jestem zaskoczona wspaniałym kwitnieniem moich róż...jak to dobrze, że robimy zdjęcia
Jeszcze długo musimy czekać na takie widoki! Dobrego tygodnia, który nas przybliża do nich
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)