Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Asiu, przymierzałam się do piernika ale czas umknął i już nie wróci.
Za to właśnie zrobiłam masełko, córka siedzi i pożera i już mam zamówienie na następne. Pyszne, dziękuję za inspirację.
Za to właśnie zrobiłam masełko, córka siedzi i pożera i już mam zamówienie na następne. Pyszne, dziękuję za inspirację.
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 4956
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: okolice Wrocławia, gmina Długołęka
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Asiu ja do tego samego wniosku doszłam, zwłaszcza, że masło zdrożało bardzo, a śmietana tylko trochę Pierwszego razu myślałam, ze mi nie wyjdzie, wzięłam za chłodną śmietanę i kręciłam ją bez końca, nim wreszcie zaczęła się rozwarstwiać na maślankę i masło Ja jeszcze masełko płuczę pod lodowata wodą na koniec.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 7810
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
ROSA-pw
Agnieszko-pod wodę jak najbardziej
kupiłam dwa bakłażany i szukałam dawno już wypróbowany i pyyyszny przepis,cyt
Ja podam wersję wg Labki forumkowej
Przekroić na pól..lekko wydrążyć..(nie wywalac wydrązonego.).. połozyc wszystko obok siebie na talerzu..i dobrze obsypac solą wszystko.
po 20 minutach tak około.. spłukac sól
farsz
duszona cebula, zesmażony boczek surowy wędzony, pieczarki lub boczniaki..pomidory z puszki krojone
inne jakieś wedle uznania..no i doprawić wg smaku
farsz robisz osobno.. opłukany i posmarowany oliwą bakłażan wypełniasz farszem...okrywasz folią i zapiekasz aż będzie gotowy..zobaczysz to..bo widać po nim..zmienia się na szklisty jakby..
pod koniec dodajesz dowolny ulubiony ser i chwile jeszcze żeby się roztopił..
zielenina jakaś do smaku.. i szamanko..
[/quote]
Agnieszko-pod wodę jak najbardziej
kupiłam dwa bakłażany i szukałam dawno już wypróbowany i pyyyszny przepis,cyt
Ja podam wersję wg Labki forumkowej
Przekroić na pól..lekko wydrążyć..(nie wywalac wydrązonego.).. połozyc wszystko obok siebie na talerzu..i dobrze obsypac solą wszystko.
po 20 minutach tak około.. spłukac sól
farsz
duszona cebula, zesmażony boczek surowy wędzony, pieczarki lub boczniaki..pomidory z puszki krojone
inne jakieś wedle uznania..no i doprawić wg smaku
farsz robisz osobno.. opłukany i posmarowany oliwą bakłażan wypełniasz farszem...okrywasz folią i zapiekasz aż będzie gotowy..zobaczysz to..bo widać po nim..zmienia się na szklisty jakby..
pod koniec dodajesz dowolny ulubiony ser i chwile jeszcze żeby się roztopił..
zielenina jakaś do smaku.. i szamanko..
[/quote]
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 7810
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Wklejam namiar do pyyyyysznej stronki http://smacznastrona.blogspot.com/p/przystawki.html
Właśnie zrobiłam śledziki -jedne z żurawiną,drugie z midem i pomidorami
Już nie mogę się doczekać
Ktoś tu zagląda ? nie wiem czy pisać...
Właśnie zrobiłam śledziki -jedne z żurawiną,drugie z midem i pomidorami
Już nie mogę się doczekać
Ktoś tu zagląda ? nie wiem czy pisać...
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Ależ pisać i to koniecznie.
Asiu, pierniczki wyszły zabójczo pyszne, ciekawa jestem jak piernik będzie smakował bo na razie się "formuje" dociśnięty. Wielkie buziaki za przepis, zostaje u nas na zawsze.
Asiu, pierniczki wyszły zabójczo pyszne, ciekawa jestem jak piernik będzie smakował bo na razie się "formuje" dociśnięty. Wielkie buziaki za przepis, zostaje u nas na zawsze.
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 7810
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Rosa
Tak wsiąkłam,że dopiero usiadłam do kompa,na fo
Tak się jakoś zakręciłam,że dzisiaj Wigilia,że wczoraj ryby kończyłam do póóóóźnej nocy,a od rana piekarnik nie miał wytchnienia.Takim sposobem mam już niemal wszystko zrobione:)
Jutro ndz więc to mi nawet pasuje
Cieszę się,że w ostatniej chwili udało się nam dogadać o pierniku,jest pycha i jest go sporo
Mój częściowo poszedł "do ludzi",reszta jako choinka i piernik w czekoladzie z orzechami.Wnusia wolała mniejszy piernik i mnóóóóstwo pierniczków więc wykrawała z chęcią .Dekoracji raczej nie doczekają
Tak wsiąkłam,że dopiero usiadłam do kompa,na fo
Tak się jakoś zakręciłam,że dzisiaj Wigilia,że wczoraj ryby kończyłam do póóóóźnej nocy,a od rana piekarnik nie miał wytchnienia.Takim sposobem mam już niemal wszystko zrobione:)
Jutro ndz więc to mi nawet pasuje
Cieszę się,że w ostatniej chwili udało się nam dogadać o pierniku,jest pycha i jest go sporo
Mój częściowo poszedł "do ludzi",reszta jako choinka i piernik w czekoladzie z orzechami.Wnusia wolała mniejszy piernik i mnóóóóstwo pierniczków więc wykrawała z chęcią .Dekoracji raczej nie doczekają
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 7810
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 7810
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Trzeci dzień "czarno widzę"
Czas na syropki z kwiatów czarnego bzu.Mam niby przepis,ale szukam innych propozycji.
Odświeżam wątek ucp.php?i=pm&mode=view&p=2490177 może ktoś jeszcze skorzysta
Beż jeszcze kwitnie
Czas na syropki z kwiatów czarnego bzu.Mam niby przepis,ale szukam innych propozycji.
Odświeżam wątek ucp.php?i=pm&mode=view&p=2490177 może ktoś jeszcze skorzysta
Beż jeszcze kwitnie