Ogród Krystyny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p
Od: 26 maja 2008, o 23:25

Post »

Mojemu M podobało się że jest ładnie w ogródku ale jak coś robiłam to ile się namarudził że stale tylko siedzę w ogródku nic tylko kwiatki i kwiatki tak mówił ;:110 ile się nasłuchałam.Ale od pewnego czasu z powodu moich chorych stawów przy cięższych pracach proszę go o pomoc, wycinał trawę na nowe miejsca na kwiatki ,zrobił mi porządek w miejscu gdzie sama nie mogłam sobie poradzic z chaszczami i wiele innych prac które potrzebowały silniejszej reki i chyba się troszeczkę zaraził bo widzę że mu się to spodobało. ;:33 Ja też jestem zadowolona bo mam pomocnika który z chęcią mi pomaga a nie z musu efekty są świetne. ;:112
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to szczęściara z Ciebie, mój M nie angażuje się ,może służyć tylko transportem jak trzeba coś przywieźć,ale nic robót na grządkach.Uważa ,że to mój rewir i nie wcina mi się.Czasami chciałabym żeby uczestniczył w w różnych pracach ogródkowych,ale cóż nie lubi chyba tego.Może kiedyś się do tego przekona :D .Podziwiać efekty owszem ,lubi i chwalić się przed innymi kwiatkami :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p

Post »

Mam nadzieje że mu się to nie znudzi.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę,że nie ,bo to wciąga,skoro już się trochę zaangażował to wpadł jak śliwka w kompot. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu zdążyłam się trochę dowiedzieć co do Gaury.Osoba,która ją ma ,pisze,że nie zabezpiecza jej na zimę,ona bardziej boi sie wilgoci,tyle tylko wiem.Pozdrawiam.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p

Post »

Dziękuje Halinko,dziś trochę popracowałam na działce nawet było ciepło ale mamy grudzień ciekawe jaki będzie styczeń ,i luty już nie mogę doczekac się wiosny.Nasadziłam trochę cebulek teraz będę miała ładniejszą wiosnę w ogródku,krokusy,tulipany,przebiśniegi mam nadzieje że mi zakwitną bo strasznie ryją krety,karbit nic nie pomaga kopce są ogromne nie wiem co z nimi zrobic. ;:88
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu co do pogody to różnie może być,ale też nie mogę się doczekać wiosny,dzisiaj rano padał śnieg,za chwilę deszcz :roll: .U mnie kretów nie ma ,więc nie mam takich problemów z kopcami,w mojej ziemi z gruzami nie chce im się kopać :lol: .Niektórzy stosują kupione na allegro specjalne odstraszacze na krety,inni na kijach zawieszają puszki po piwie lub plastikowe butelki,żeby hałasowały,różne są tego efekty.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p

Post »

Ja mieszkam w okolicy Płocka i u nas nic nie padało w ostatnim czasie pogoda jest wiosenna często jest słonecznie mi taka pogoda wcale nie przeszkadza.Puszki i butelki już miałam w ogródku ale i tak ryły,muszę na nie coś wymyślec bo jyż nie mogę na to patrzec dobranoc.
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p

Post »

Już niedługo święta,coraz bliżej jesteśmy wiosny, tęsknie za moimi roślinkami
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Krysiu święta to już za kilka dni , ale do wiosny to jeszcze musimy sobie parę miesięcy
poczekać. Jeszcze przed nami zima oby snieżna i z lekkim mrozem.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p

Post »

Jak grudzień zleci to już tylko styczeń i luty w marcu można już wyglądac wiosny ja tak się pocieszam . ;:33 ;:33 Ciekawe czy przynajmniej śnieg na święta spadnie bo u nas to tylko deszcz pada ;:47 ;:47Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Widzę Krysiu że bardzo już tęsknisz za wiośna, ale jeszcze nie było zimy więc będziesz jeszcze musiała uzbroić się w cierpliwość . Czas szybko biegnie i aby do wiosny!!!

Proszę wejdz na pw.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p

Post »

U nas święta bez śniegu tak jest już od lat pewnie po nowym roku popada zobaczymy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”