Storczykowe fiksacje Marty
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowe fiksacje Marty
Jeżeli jest tak, jak mówisz, to nie wiem co mogło spowodować usychanie.Możliwe, że ten nawóz.To musisz być bardzo perfekcyjna w tym, mi często się zdarza o nich zapominać
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Monia takie życie czasem coś z samo z siebie usycha a czasem mu pomagamy w tym. Na wszelki wypadek zrezygnowałam z nawozu dolistnego. Zobaczmy czy coś to pomoże , czy może to jednak ten brak słońca...
Ja nie zapominam ja mam wszystko pod kontrolą jeśli chodzi o podlewanie już naniosłam sobie deszczówki z dworu - zimna okrutnie - musi się ogrzać do podlewania
Ja nie zapominam ja mam wszystko pod kontrolą jeśli chodzi o podlewanie już naniosłam sobie deszczówki z dworu - zimna okrutnie - musi się ogrzać do podlewania
- iskraiskra
- 200p
- Od: 26 lis 2017, o 12:43
ojaaaCięMarto
Czytam Twój wątek i kurcze jak tu pięknie !!!
Kwietnik - szacun ! Wygląda na prawdę super i w dodatku handmade A dobrze czują się w tym kwiaty?
Nie myślałaś żeby spróbować na kwietniku posadzić storczyka? tzn tak bez osłonki itp?
Myślałam o czymś podobnym, może z brzozy, jeszcze jakiegoś scindapsusa puścić po pniu..tylko niestety mam ciekawskie koty,więc chyba temat umarł.
No i drugi szacun za walkę z wełnowcami.
Storczyki na trawniku wyglądały jak po huraganie
(jestem w połowie,więc idę czytac dalej)
edit : a w ogóle to przeuroczo wygladają zdjęcia ze zblżeniami z kwietnika.
Czytam Twój wątek i kurcze jak tu pięknie !!!
Kwietnik - szacun ! Wygląda na prawdę super i w dodatku handmade A dobrze czują się w tym kwiaty?
Nie myślałaś żeby spróbować na kwietniku posadzić storczyka? tzn tak bez osłonki itp?
Myślałam o czymś podobnym, może z brzozy, jeszcze jakiegoś scindapsusa puścić po pniu..tylko niestety mam ciekawskie koty,więc chyba temat umarł.
No i drugi szacun za walkę z wełnowcami.
Storczyki na trawniku wyglądały jak po huraganie
(jestem w połowie,więc idę czytac dalej)
edit : a w ogóle to przeuroczo wygladają zdjęcia ze zblżeniami z kwietnika.
- zabkamarta
Święta, święta i po świętach dziś mamy piękne słońce i aż kusiło aby wyciągnąć aparat. Każdy coś dziś pokazał, więc i kolej na mnie.
Oto krótka sesja
Modelka nr 60 Jakaś multi hybryda. Niemniej ładna.
Zaszczycił mnie kwitnieniem Phalaenopsis Mini Mark. Niespidziewałam się, że on jest taki faktycznie mini.
Modelka nr 6
Modelka nr 21. Jeszcze nie pełny rozkwit, ale nie mogłam się oprzeć żeby jej nie uwiecznić dziś na foto
Następnie Dendrobium Nobile Sea Mary 'Snow King'. Pięknie pachnie koło południa. Jeszcze jedna psb zbiera się żeby uraczyć mnie kwiatami.
Kolejna Phalaenopsis Optimistic Fantasy. Skromnie w tym roku, ale i tak cieszy.
Nr 37
Pełen rozkwit Phalaenopsis Charmer.
Mój ulubieniec. Phalaenopsis Black Swan. Już prawie jego 20 kwiatów cieszy oko.
I rzut oka na kwietnik
Iskraiskra witaj u mnie.
Potrzeba matką wynalazku tak można podsumować mój kwietnik. Chciałam upchnąć jak najwięcej storczyków w jednym miejscu - i ten kwietnik spełnia moją potrzebę.
Odnośnie wełnowców to słuch po nich zaginął i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Oto krótka sesja
Modelka nr 60 Jakaś multi hybryda. Niemniej ładna.
Zaszczycił mnie kwitnieniem Phalaenopsis Mini Mark. Niespidziewałam się, że on jest taki faktycznie mini.
Modelka nr 6
Modelka nr 21. Jeszcze nie pełny rozkwit, ale nie mogłam się oprzeć żeby jej nie uwiecznić dziś na foto
Następnie Dendrobium Nobile Sea Mary 'Snow King'. Pięknie pachnie koło południa. Jeszcze jedna psb zbiera się żeby uraczyć mnie kwiatami.
Kolejna Phalaenopsis Optimistic Fantasy. Skromnie w tym roku, ale i tak cieszy.
Nr 37
Pełen rozkwit Phalaenopsis Charmer.
Mój ulubieniec. Phalaenopsis Black Swan. Już prawie jego 20 kwiatów cieszy oko.
I rzut oka na kwietnik
Iskraiskra witaj u mnie.
Potrzeba matką wynalazku tak można podsumować mój kwietnik. Chciałam upchnąć jak najwięcej storczyków w jednym miejscu - i ten kwietnik spełnia moją potrzebę.
Odnośnie wełnowców to słuch po nich zaginął i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Piękne kwitnienia
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marto - piękne kwitnienia . Kwietnik naprawdę cudowny, gratuluję pomysłu. Gratuluję również jakże bogatego kwitnienia dendrobium! . Pięknie i kolorowo u Ciebie
- iskraiskra
- 200p
21 zwłaszcza z palmą w tle wygląda bosko
Właśnie zastanawiałam się czy są jakieś rośliny, których towarzystwa nie lubią storczyki.
Kwietnik cieszy oko. No i dobra alternatywa dla nierozciągliwych parapetów
Swana to chyba poniosło z tymi kwiatami ;)
Właśnie zastanawiałam się czy są jakieś rośliny, których towarzystwa nie lubią storczyki.
Kwietnik cieszy oko. No i dobra alternatywa dla nierozciągliwych parapetów
Swana to chyba poniosło z tymi kwiatami ;)
- zabkamarta
Iskraiskra o złym towarzystwie roślin nic nie wiem. Wiem że obok owoców nie mogą stać, bo pąki opadają. Coś takiego czytalam
- iskraiskra
- 200p
hah przetestowałam ten patent niechcący na moim pierwszym storczyku , którego prawie ubiłam
Marto, prześlicznie u Ciebie
Wszystkie storczyki wyglądają jakby już wiosną pachniało... Ładne kwitnienia i różnorodne kolorystycznie.
Dendrobium Nobile jakby pokryte śnieżynkami - cudowne !
A Phal. Mini Mark nadrobi kiedyś niewielki rozmiar kwiatów ilością - wtedy zobaczysz jak się w nim zakochasz
U mnie po trzech podejściach - gdy zawsze po kilku sezonach zaczynały chorować - zrezygnowałam z posiadania
Wszystkie storczyki wyglądają jakby już wiosną pachniało... Ładne kwitnienia i różnorodne kolorystycznie.
Dendrobium Nobile jakby pokryte śnieżynkami - cudowne !
A Phal. Mini Mark nadrobi kiedyś niewielki rozmiar kwiatów ilością - wtedy zobaczysz jak się w nim zakochasz
U mnie po trzech podejściach - gdy zawsze po kilku sezonach zaczynały chorować - zrezygnowałam z posiadania
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- zabkamarta
Joanna dziękuję za odwiedziny.
Mini Mark bardzo mi się podoba i mam nadzieję że jak już roślina będzie starsza to właśnie nadrobi ilością kwiatów. Mam nadzieję, że mi nie będzie chorować, bo było by przykro
Mini Mark bardzo mi się podoba i mam nadzieję że jak już roślina będzie starsza to właśnie nadrobi ilością kwiatów. Mam nadzieję, że mi nie będzie chorować, bo było by przykro
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
zabkamarta pisze:Iskraiskra o złym towarzystwie roślin nic nie wiem. Wiem że obok owoców nie mogą stać, bo pąki opadają. Coś takiego czytalam
No nie wiem, moje rosną obok owocującej cytryny i nic im nie jest ;)
Pozdrawiam - Justyna
- zabkamarta
O patrz, więc może wcale to nie jest prawda gratuluję owocującej cytryny. Też kiedyś próbowałam, ale poległam z walką z tarcznikami