Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Marysiu, oddaj troszkę śniegu. U mnie 5 na plusie, i chyba będzie padało ;:222
Nie pamiętam o żadnych obietnicach nasionkowych, chyba takich nie było...Ale z moja sklerozą ;:223 W razie czego to się oczywiście przypomnę ;:196 :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - makowce uwielbiam. Ale jeśli musiałabym wybrać pomiędzy pysznym makowcem a tymi makami na Twoich zdjęciach to wybieram te maki! Cudeńka!
A fotki nieba - oczywiście bajka!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj, Maryś w nowym roku! ;:196
Obiecałam, więc jestem ;:108 i niosę Ci najlepsze życzenia: wszystkiego co najpiękniejsze - na cały rok. ;:167
Niech Wam się wszystko darzy zgodnie z marzeniami i planami; w dobrym zdrowiu i nastroju. ;:97 ;:97 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ale masz pięknie - zima w najładniejszym wydaniu ;:173
W Nowym Roku życzę Ci wszystkiego najlepszego, ogrodowo i nie tylko - oby ten był lepszy od poprzedniego ;:304
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w Nowym Roku 2018!

No i nie wiem :shock: czy idzie ta zima czy nie :;230

Iwonko to wszystko było, a teraz znowu prawie wiosenna aura. Przedziwna, bo rano było na termometrze +4 a zrywana trawa dla kur była pokryta lodem. Dobrze że odwiedziłaś działkę, bo trzeba mieć oko na swoje królestwo! Dziurkuję i życzę Dobrego Roku Iwonko ;:196

Irenko to miło że nareszcie przystopowałaś, bo ciągle biegasz, wszędzie Cię pełno! Odpocznij, bo niedługo będziemy znowu przekopywać, sadzić, siać . Dziękuję i życzę Ci zdrowia oraz pomyślności na Nowy Rok ;:196

Dorotko będę go próbowała i w tym roku rozmnożyć ...no wiesz to tak a propos wielkiego serca ;:306
Nie zauważyłam szczególnego ruchu owadów na nim Obrazek więc albo zapylany jest nocą albo przez jakieś maleństwa, bo owocki ma ale szybko zjadane po dojrzeniu.
Bardzo dziękuję! Niech nam rok sprzyja Dorotko ;:196

Lucynko żegnamy i od razu witamy ;:196 a wszystko właściwie umownie, tak samo jak się umawiamy że jesteśmy o rok starsi, a to nieprawda bo każdy z nas ma inny czas kiedy mu śpiewają sto lat ;:306
Śniegu ani śladu i już się wystraszyłam, że mi życzysz takiej aury cały rok...a to nie...chodzi tylko o słoneczko ;:306 Dziękuję za dobre życzenia i odwzajemniam Tobie i Twoim bliskim wszelkiej pomyślności ;:196

Ewuniu u mnie w nocy wiał wiatr i spadł deszcz i jak się nietrudno domyślić ze śniegu nic nie zostało. Znowu ogród szary i nie wiem czy go sprzątać czy czekać na zimę :uszy Nie wiem dlaczego, ale dzisiaj ptaków długo nie było i dopiero o zmierzchu kilka odwiedziło karmnik. Może ktoś dał im lepsze ziarna?
Dziękuję i szczęśliwego Nowego Roku życzę ;:196

Małgosiu no nie wiem? może w nocy wzięłaś wszystko, bo ja już nie mam nic do oddania ;:306 Jak coś pomnisz to przypomnij ;:196

Bea ja też uwielbiam makowce i maki...wszystkie maki pod słońcem! Dziękuję i spełnienia marzeń życzę w Nowy Roku ;:196

Lucynko Ty zawsze dotrzymujesz słowa więc niech wszystkie życzenia dla Ciebie się spełnią....nie dotrzymają słowa ;:196

Natalio nie ma zimy jest przedwiośnie, ale ogród jest i czeka na wiosnę i na spełnienie życzeń! Zatem i ja, dziękując życzę wspaniałego Roku ogrodowego ;:168

Niech Wam się spełnią plany i zamierzenia ogrodowe, posiane nasiona wydadzą wspaniały kwiat lub owoc, niech Was siły i zdrowie nie opuszczają cały Rok!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,tą robinię włochatą masz chyba ode mnie, kopałaś sadzonkę ,no chyba ,ze to nie Ty ale jak były dziewczynki to kopałyście sadzonki na dole ogrodu ,bo od korzeni jest sporo ogrostów ja ich nie skosiłam gdyby ktoś chciał ,fajnie ogląda się wspomnienia,ale już niedługo będziemy mieć to w realu, przecież to szybciutko przeleci,u mnie już też po śniegu i myślę ,że jutro pójdę na chwilę do ogrodu ,żeby jak najwięcej nadrobić w ogrodzie ,życzę w Nowym roku dużo zdrowia i spełnienia marzeń ogrodowych ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu ,chyba żaden wątek tak nie pędzi jak Twój,ile to ja musze nadrobić ,ale wole to niż te wszystkie kłpoty ,które mi zafundowała sasiadka,pamietasz jak pisałam ,ze mam dostac kawałek ogródka przy domu ,nawet sad przyznał nam racje a ona zemściła sie bardzo ,ale kto pod kim dołki kopie ,to tak w skrócie.Pododa u mnie do bani ,bardzo już chcę wiosnyalbo pare dni słoneczka,pędzę dalej nadrabiać ,serdecznie pozdrawiam i wszystkiego co najlepsze na NOWY Rok ;:196
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Pięknie u Ciebie Marysiu,
Życzę Ci w nowym roku, żeby pogoda dopisała i słońce często gościło w Twoim ogrodzie :D

To niesamowite, że już posiałaś pierwsze rośliny ;:oj
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Marysiu wszystkiego najlepszego w nowym roku! ;:196
Pogoda u mnie też iście wiosenna, chociaż na moje może być już wiosna i pierwsze kwiatki :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Z tą zimą coś jest nie tak ;:223 . Oby przyszła szybciej niż później ;:223 . Życzę Ci wszystkiego dobrego w 2018 roku i samych sukcesów w każdej dziedzinie życia. Ogród niech zachwyca cały rok a kwiaty cieszą oko jak najdłużej ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I mnie też wiosennie .Aż Trudno poczuć że to zima.
Czyżby hej nie byłoby w tym roku? ?
Wszystkiego najlepszego Marysiu z Nowym Rokiem. Aby był szczęśliwy i pełen energii. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Próbuj, próbuj na pewno będzie wielu chętnych :D Serce masz ogromne do dawania nie tylko ja wiem o tym.
Dziwne, że na tak pięknie kwitnącym krzewie jeszcze na żółto nie ma owadów.
Marysiu doszły nasionka z akcji.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu witaj w Nowym Roku aby przyniósł same piękne chwile w ogrodzie i obdarzył miłym towarzystwem. ;:196
Nasiona maków miałam pozbierane ale mysz zrobiła mi kipisz w komórce i poprzegryzała wszystkie plastikowe pojemniki. Te moje makowe baletnice były właśnie z Twoich jednorocznych po dwuletnich mezaliansach ;:306 Co za cuda się potworzyły np.:

Obrazek

Obrazek

Usunąć?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie !
Dzisiaj rano jeszcze wiosna mnie witała, jeszcze obsypywałam kurzeńcem drzewka, a domu wyjeżdżaliśmy koło południa i słońce nas raziło, a wracaliśmy na obiad w mgle, śnieżycy mijając auta rozbite i w rowach ;:oj

Martusiu to pewnie dziewczyny kopały, bo ja wzięłam tylko wisienkę, ostatnio mało wzięłam bo narzuciłam sobie reżim ;:306 Na razie ładnie wykiełkowała i może coś z niej wyrośnie. W pogodzie jak w kalejdoskopie ...znowu mam zimę ;:306 Martusiu dziękuję i przesyłam serdeczności ;:196

Tereniu może i masz rację, ale każdy wątek który żyje pędzi, bo wiadomo...ktoś pisze, ktoś odpisuje! Bardzo mi przykro, że są tacy ludzie i że Ciebie to spotkało, a mogło być estetycznie i ładnie z korzyścią dla wszystkich ;:131 Bardzo dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku ;:196

Malwinko jesteś dziewczyno ;:168 Dziękuję bardzo i cieszę się że pamiętasz! Serdecznie pozdrawiam noworocznie! U mnie ruch w interesie jest cały czas, bo siew siewem ale i pobrane sadzonki opiekuje na parapecie ;:168

Kasiu dziękuję! Była wiosna i jej nie ma, a u Ciebie? Wiele dobrego na Nowy Rok dla całej rodzinki ;:196

Ewelinko bardzo dziękuję za wizytę i życzenia. Zima faktycznie trochę poszalała, ale w Ameryce przepowiadali zimę stulecia w Polsce i jak na razie to u nich zawitała i Niagara zamarza ;:306 ale nie kuśmy losu jeszcze się nie skończyła. Najlepsze życzenia dla Was ;:196

Aniu dziękuję za życzenia i Tobie wszystkiego najlepszego na Nowy Rok! a zima na pewno się czai!

Dorotko jestem załamana, bo chyba worek z pocztą do naszej gminy wpadł w czarną dziurę. Dostałam paczkę wysłaną wczoraj a kartki czy koperty żadnej ;:oj Nie wysyłam na razie niczego, bo i chyba moje świąteczne kartki doszły tylko do paru adresatów ;:222
Dziwne, że na tak pięknie kwitnącym krzewie jeszcze na żółto nie ma owadów.
Dorotko ja nie wiem czy ich nie ma? napisałam, że może zapylają jakieś maluszki albo coś nocą...przecież to normalne, że coś zapyla skoro są koraliki ;:108 ;:108

Ewciu witaj Kochana ;:196 dziękuję pięknie! Maczki się na pewno mięszają ;:306
Mam nasionka i jak chcesz wyślę tylko niech poczta się naprawi, bo na razie jestem wk......
Ewciu niech Ci się ogrodniczko wszystko poukłada, po Twojej myśli ;:4

Tak pięknie się zaczęło dzisiaj, a skończyło tak jak piszę wyżej!

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Marysiu, też się cieszę, że wróciłam ;:168 Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się wygospodarować więcej czasu na pisanie :)
Widzę, że pogodę miałaś podobną do mnie - rano niebo było błękitne na wschodzie i miałam nadzieję na ładny dzień a po kilku godzinach już za oknem widziałam zamieć mokrego śniegu i chlapę tylko mgły nie było, ale z drugiej strony - wokół same budynki więc i na niewielką odległość widzę :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”