Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Iwonko wszystkiego Najlepszego w 2018 roku ;:196
Zajrzałam na chwilkę i wpadłam na Twoją relację z pobytu na działce ;:108 Piesek szczęśliwy,moja Gabi pewnie też byłaby szczesliwa,gdyby teraz odwiedziła działeczkę ;:224

Do siego roku :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, Iwonko - radośnie u Ciebie i to bardzo! I to cieszy! ;:196
Te śliczne i szczęśliwe zdjęcia mówią za siebie wiele. ;:215
U mnie też czosnki od dwóch tygodni mają po 10 cm, ale stanęły, może się opamiętały, że to jeszcze za wcześnie.
Prawda jak cieszy teraz każdy kwiat róży? Wyglądają teraz na prawdę wyjątkowo na takiej szarawej rabacie.
Za niedługo bedą się pojawiały nasze aktualne zdjęcia kwitnień - już się nie mogę doczekać ;:172
Wszystkiego najlepszego! ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonko najbardziej zadowolony ze słoneczka na działce był piesio... Twoje ptaszyny mają wypasioną stołówkę... A słodkie bałwanki zapewne pyszne... Wspaniałości w Nowym Roku... ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko piesek zadowolony z wycieczki na działkę, widać po mordce.
Coś za wcześnie nam roślinki wychodzą z ziemi.
Przekąski super wyglądają, co to jest proszę o przepis.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

korzo_m pisze: Przekąski super wyglądają, co to jest proszę o przepis.
Ja też ;:180 ;:180 ;:180

Ależ piękną zimę nam zaserwowałaś! ;:215
U mnie szaroburo. ;:222 Słonko walczyło z chmurami przez cały dzień i wygrało wprawdzie, ale tuż przed zachodem i tylko niebo trochę wybarwiło, po czym poszło ;:19 .
Dawno nie byłam na swojej działce i prawdę mówiąc wcale mnie tam nie ciągnie, ;:185 bo wiem, że nawet nie ma tam na co popatrzeć, a szarzyzny mam dość za oknami. ;:223
Tobie choć różyczki oczy ucieszyły, ;:63 a i u pieska widoczne są wyraźne oznaki zadowolenia. ;:333
Nasz piesio ma chore łapki z powodu zwyrodnień stawów, ;:174 a ponadto od kilku dni jest na psychotropach, z domu na siłę jest wyprowadzany, tak bardzo boi się hałasu. :oops: Mimo że jest zakaz używania rac, wielu młodych nic sobie z tego nie robi i od tygodnia walą jak wściekli. ;:145 Nawet Miśka zaczęła się bać. ;:108 Może zdenerwowanie Mikrusa i jej się udzieliło. ;:218

Wszystkiego dobrego na cały rok, Iwonko. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko , Dobrego , Spokojnego i w Zdrowiu całego Nowego Roku , oraz najpiękniejszych kolorowych kwitnień w ogrodzie . ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Iwonko wszystkiego dobrego w nowym roku ! ;:196
Piesek wspaniały ;:167 jak sobie spokojnie leży..
Zimowe widoczki piękne, chociaż ja bym już wolała te wiosenne :)
Bałwanki urocze, z czego to?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Choć się nie znamy to dołączam do życzeń noworocznych, sama się dziwię,że do tej pory nie zapukałam do Twojej furtki ;:oj a przecież uwielbiam Rod-owskie wątki ,no ale lepiej późno niż wcale :D uważam,że posiadacze niewielkich działeczek muszą często więcej pogłówkować żeby zmieścić ukochane rośliny niż właściciele ogrodów ;:108 robisz bardzo ładne zdjęcia ;:333 ,będę z przyjemnością zaglądać :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,pogoda taka wiosenna i u nas fajnie,że odwiedziliście działeczkę i piesek taki zadowolony,świetnie ubraliście choinkę i dobrze,że więcej się nie rozbiło,synek mojej koleżanki tak załatwił choinkę ,poleciał do szopki po tyczkę do fasoli i myknął do pokoju z choinką i zbił wszystkie bańki które na niej wisiały,koleżanka zastała w pokoju pobojowisko i zapytała dlaczego tak zrobiłeś,a on odpowiedział,że ciapie cukierki bo z dołu wszystkie objadł ,górnych nie dostał więc pomagał sobie tą tyczką i w ten sposób na choince zostały tylko cukierki bo nie dało się ich ściapać ;:306 ,twoja choinka ma inną historie więc tylko cztery banieczki stłuczone ,pozdrawiam i dużo zdrowia życzę i spełnienia ogrodowych marzeń ,bo one nigdy się nie skończą ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Iwonko :wit . Bardzo sympatycznie wygląda ta przekąska bałwankowa :lol: . Pewnie równie sympatycznie smakowała . Życzę Ci wszystkiego dobrego w nowym 2018 roku. Samych sukcesów i dużo miłości oraz zdrowia ;:196 . Niech ten sezon przyniesie sporo pięknych kwitnień ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko duża buźka za bałwanki! jesteś wielka !!! Dużo zdrowia i codziennych radości w Nowym Roku! ;:196
Niestety poczta na razie się nie wywiązała, ale nie tracę nadziei, że ktoś wyciągnie worek z pocztą do mojej gminy z czarnej dziury i listy dojdą!
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Iwonko, w Nowym Roku 2018 życzę, Dużo zdrówka, zero problemów, na maksa radości, niech w Nowym Roku ciągle wiosna gości!
Piesek cudowny i szczęśliwy, coś mi się zdaje,że piesio też tęskni za wiosną ;:3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Iwonko, wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, a najbardziej życzę Ci ogrodu z gumy ;:196 ;:196 ;:196 . Wiesz, żeby się w nim dużo mieściło ;:138 ;:138 ;:138

Koniecznie ucałuj ode mnie pieska w sam środek noska ;:196 . Jest przesłodki ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, jakoś tak się stało, że Kaprys w tym roku chyba nawet nie był na działce. Odkąd zaczęłam jeździć tam rowerem, to już nie mam jak go zabrać. Wcześniej częściej namawiałam eMa, żeby mnie zawiózł i zabrał, to wtedy go zabierałam. Poza tym latem męczą go upały, a teraz pogoda jak dla niego jest doskonała. Zrobił obchód wszystkich kątów i spokojnie się wyłożył na trawie.
Tobie również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:196
Beatko, niby każdy z przyjemnością odpoczywa od prac w ogrodzie, ma czas na wiele porzuconych na cza letniego sezonu czynności ;:108 Ale tak naprawdę ciągle myślimy o nowym sezonie i z przyjemnością wyrywamy się chociaż na chwilę na nasze małe i duże spłachetki ziemi :heja
Liczę na to, że czas rzeczywiście szybko minie i będzie tak jak mówisz. Pozdrawiam noworocznie ;:196

Obrazek

Ewuś, niestety słonko już na działkę nie sięgało. Całe skryło się za lasemObrazek, ale Kaprysowi zupełnie to nie przeszkadzało. Obleciał wszystkie znajome kątki i dostojnie rozłożył się na trawniku. Tobie również wszystkiego naj, naj, naj.... ;:196
Dorotko, dla Kaprysa to była wymarzona pogoda. Latem meczą go upały, dodatkowo wszystko go interesuje i nigdy tam nie śpi. W konsekwencji wraca do domu wykończonyObrazek pada jak nieżywy.

Obrazek

Lucynko, zima na zdjęciach jest z początku grudnia, później już nie było tak pięknie. A ostatni śnieg pojawił się w nocy i do rana prawie już go nie było ;:222 Nie, żebym jakoś szczególnie tęskniła za zimą, ale już wolę śnieg i mróz niż ciągły deszcz. Chociaż ostatnio było kilka bardzo przyjemnych dni ze słońcem.
Kaprys też do tej pory nie lubił sylwestrowych hałasów, chociaż nigdy nie było tak źle, żeby musiał być na lekach. A w tym roku totalnie na wszystko machnął łapą i zupełnie niczym się nie przejął. Nawet go zaczęłam podejrzewać o głuchotę, ale jak cichutko zawołam go po smakołyk, to przybiega w te pędyObrazek. Za życzenia ;:196
Elu, już się nie mogę doczekać, aż w końcu zrobi się kolorowo i przede wszystko ciepło. Słońce bardzo skąpo dozowało nam swoje wdzięki, za to deszczu było aż w nadmiarze. W lesie ciągle stoją ogromną kałuże. W tym roku chyba nigdy nie wysychałyObrazek Życzenia odwzajemniam ;:196

Obrazek

Kasiu, bałwanki są z ciasta. Pyszne, chociaż bardzo słodkie. Ale znalazły swoich amatorów i bardzo szybko zniknęły z lodówkiObrazek A Kaprys jest już starszym panem i w większości tylko sobie spokojnie leżyObrazek
Oj i mi się już ckni za wiosną, zielenią i kolorowymi motylami. Na szczęście już prawie z górki...
Dorotko, nie znamy się jeszcze? W takim razie musimy to nadrobić- ja jestem Iwonka, a Ty jesteś DorotkaObrazek Miło mi ;:196 Przez te zdjęcia, to mam zbyt mało czasu na pracę na działeczce. Bo co tylko wezmę się do roboty, to wpada mi w oko coś ciekawego i już zapominam o bożym świecie ;:306 Zaglądaj ile dusza zapragnie :wit

Obrazek

Martuś, z Twojej historii wynika morał, żeby cukierki wieszać tylko na dolnych gałązkach :;230 Na mojej wisiały po całości, ale chłopaki jak dęby to wszędzie sięgnęli bez tyczki. Wydawałoby się, że dorośli, a z chionkowych cukierków nie wyrośli. I z czekoladowych Mikołajów też nie- co roku się o nie upominająObrazek Za życzenia wielkaObrazek
Ewelinko, bałwanki zniknęły w trymigaObrazek Życzenia odwzajemniam i dziękujęObrazek

Obrazek

Marysiu, uwielbiam robić takie rzeczy i wzbudzać zachwyt domowników. Teraz mam kolejną fankę w postaci Filipowej Magdy :tan Zawsze staram się mieć coś dla niej do zjedzenia, żeby przez cały dzień nie była na kanapkach. Sylwestrowe, jarskie przekąski też bardzo przypadły jej do gustu.
Tyle czasu już minęło, że chyba trzeba uznać, że przesyłka już się nie odnajdzie. W każdym razie trzymaj rękę na pulsie i jak by coś, to daj znać. Nasiona na szczęście jeszcze mam, starczy i dla Ciebie ;:196
Wandziu, Kaprys zimą rodzony i to właśnie zimą czuje się jak w raju. Uwielbia wpadać w śnieżne zaspy i tarzać się w śnieguObrazek
Tobie również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:196

Obrazek

Danusiu, dawno Cię nie było :wit Szczęśliwości w Nowym Roku ;:196
Ewuniu-Pashmina, jak by to dobrze było, gdyby tak Twoje życzenie się spełniłoObrazek Już od jakiegoś czasu buszuję po internetowych szkółkach i wyszukuję cudowności, które po prostu koniecznie muszę mieć. W ten sposób lista osiągnęła już całkiem spore rozmiary. Troszkę mnie to niepokoi, bo jak do tej pory to niestety działka sztywno trzyma się swoich ram i nic, ale to nic nie daję się rozciągnąć. EM jednak wymyślił na moje bolączki doskonały sposób ;:108 Obiecał, mi, że nad całą działką wybuduje pięterkoObrazek
Jeden całusek dla Kaprysa, to stanowczo za mało. Pozwoliłam sobie i Twoim imieniu obsypałam go całusami i pieszczotami. Po 10 minutach już miałam dość, a on nie mógł uwierzyć, że to już koniecObrazek

Obrazek

Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
gabi2059
50p
50p
Od: 30 gru 2016, o 00:14

Post »

Iwonko spóźnione ale szczere Niech się spełnią świąteczne życzenia: te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią wszystkie one krok po kroku, tego życzę w Nowym 2018 roku.
Pozdrawiam .Gabi.
U Gabi na działce
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”