Moje małe co nieco cz. III
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe co nieco cz. III
Oleńko - wszystkiego najlepszego!
Śliczny karmnik!
Właśnie też miałam taki plan obłożenia kółkami drewna daszku mojej studni. Ale myślałam o bardziej okrągłych - a te owalne są po prostu super! Ale kupiłam imitację kamienia i musi starczyć aż nie zrobię dachu domu by było podobnie.
Tak za bardzo to ja się nie znam na ptasich zwyczajach, ale z mojej obserwacji wnioskuję, że to znikome częstowanie się ziarnami może wynikać z tego, że ptaki muszą się przyzwyczaić do nowej stołóweczki. U mnie nawet jak jest tak teraz ciepło to ziarenka znikają w mig.
Ale u mnie to idzie tylko slonecznik, płatki owsiane, siemię lniane, pestki dyni. A gotowych mieszanek u mnie - nie tkną, więc robię im takie mixy sama.
Piękne zdjęcia krajobrazowe, cudne ujęcia! Piękna okolica.
Śliczny karmnik!
Właśnie też miałam taki plan obłożenia kółkami drewna daszku mojej studni. Ale myślałam o bardziej okrągłych - a te owalne są po prostu super! Ale kupiłam imitację kamienia i musi starczyć aż nie zrobię dachu domu by było podobnie.
Tak za bardzo to ja się nie znam na ptasich zwyczajach, ale z mojej obserwacji wnioskuję, że to znikome częstowanie się ziarnami może wynikać z tego, że ptaki muszą się przyzwyczaić do nowej stołóweczki. U mnie nawet jak jest tak teraz ciepło to ziarenka znikają w mig.
Ale u mnie to idzie tylko slonecznik, płatki owsiane, siemię lniane, pestki dyni. A gotowych mieszanek u mnie - nie tkną, więc robię im takie mixy sama.
Piękne zdjęcia krajobrazowe, cudne ujęcia! Piękna okolica.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja wychodząc z kościoła po pasterce stwierdziłam, że to chyba pierwsza w moim życiu na której nie dość, że nie zmarzłam to jeszcze było mi wręcz za ciepło No właśnie też tak słyszałam z tymi choinkami Pomyślałam sobie, żeby samej wsadzić sobie małą sadzonkę do donicy, ale kiedy ona urośnie to nie wiem
Widoki nad jeziorem piękne, wcale się nie dziwię, że tyle ludzi tam spaceruje.
Nawet nie strasz z tymi powojnikami
Karmnik uroczy, podobnie jak dekoracja świąteczna
Widoki nad jeziorem piękne, wcale się nie dziwię, że tyle ludzi tam spaceruje.
Nawet nie strasz z tymi powojnikami
Karmnik uroczy, podobnie jak dekoracja świąteczna
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Witam was kochani styczniowo i przesyłam moc najlepszych życzeń na ten Nowy Rok.
Abyśmy byli zadowoleni z naszych ogrodów a to wszystko o czym zamarzymy aby nam się spełniło.
Nie mam za bardzo czasu, żeby się rozpisywać, bo szykuję się do pracy , ale taką wiosnę w styczniu i to na początku miesiąca muszę wam pokazać. Aż się boję co to będzie dalej...
Ciemierniki to ja rozumiem bo to kwiaty co i pod śniegiem kwitną.....ale to , że tulipany, krokusy, żonkile puszczają listki to chyba nie normalne.A przebiśniegi już mam dwa i zaraz będą rozchylać płateczki kwiatów...
Powojniki i wiciokrzew w dalszym ciągu pokazują pączki a róże w najlepsze kwitną i też mają czerwone noski...
Macie też taką wiosnę?
Gdyby nie kalendarz , pomyślałabym , że to marzec.....
Swoją drogą mógłby już być.
Pozdrawiam was , życzę miłego dnia, takiego ze jak u mnie.... Ja uciekam, jeszcze mam trochę roboty przed pracą....
Abyśmy byli zadowoleni z naszych ogrodów a to wszystko o czym zamarzymy aby nam się spełniło.
Nie mam za bardzo czasu, żeby się rozpisywać, bo szykuję się do pracy , ale taką wiosnę w styczniu i to na początku miesiąca muszę wam pokazać. Aż się boję co to będzie dalej...
Ciemierniki to ja rozumiem bo to kwiaty co i pod śniegiem kwitną.....ale to , że tulipany, krokusy, żonkile puszczają listki to chyba nie normalne.A przebiśniegi już mam dwa i zaraz będą rozchylać płateczki kwiatów...
Powojniki i wiciokrzew w dalszym ciągu pokazują pączki a róże w najlepsze kwitną i też mają czerwone noski...
Macie też taką wiosnę?
Gdyby nie kalendarz , pomyślałabym , że to marzec.....
Swoją drogą mógłby już być.
Pozdrawiam was , życzę miłego dnia, takiego ze jak u mnie.... Ja uciekam, jeszcze mam trochę roboty przed pracą....
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Olu u mnie żadnych takich nowalijek jeszcze nie widać ... Stokrotki to i na osiedlowych trawnikach u nas kwitną ... Najbardziej przebiśniegi mnie urzekły choć one najwcześniej co roku chcą kwitnąć... Miło obejrzeć!
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Oleńko, Witam w Nowym Roku życzę zdróweczka i spełnienia wszystkich marzeń
Chciało by się powiedzieć - o! jaką masz piękną zimę w ogrodzie a tu nie zima tylko wiosna
w moim ogrodzie jeszcze nie widać cebulkowych nosków, ale i ja też się doczekam kiełkujących roślinek, które takie malutkie a jak cieszą nasze
serduszka
Chciało by się powiedzieć - o! jaką masz piękną zimę w ogrodzie a tu nie zima tylko wiosna
w moim ogrodzie jeszcze nie widać cebulkowych nosków, ale i ja też się doczekam kiełkujących roślinek, które takie malutkie a jak cieszą nasze
serduszka
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
No się porobiło U mnie też widziałam kwitnące ciemierniki, ale do przebiśniegów nie zajrzałam, co też jutro na porannym obchodzie poczynię Jak przyjdą mrozy, to nasze rozhartowane roślinki będą niezadowolone
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
O ja cię Nie pomyślałam o przebiśniegach, muszę iść do praku poszukać... Trochę marcowo się zrobiło, a trochę listopadowo - pierwszy raz widzę obok siebie kwitnącą różę i wyłażące z ziemi cebulowe
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Maryniu , Wandziu , Małgosiu , Natalko ściskam was mocno i fajnie że jesteście...
Dziś świątecznie i odpoczynkowo. Do pracy nie trzeba było się spieszyć....Dzień spędziłam na spacerze , prawie wiosennym a później na kawce u rodziców. Rano poszalałam z aparatem i ustrzeliłam dla was parę świeżych foteczek....prosto ze styczniowego ogrodu.
Zapraszam chętnych do śledzenia dalszej części mojej wiosenki tej zimy....
Miłego wieczorku wam życzę. Uciekam oglądać de voice kids....dzieciaki super śpiewają.
Dziś świątecznie i odpoczynkowo. Do pracy nie trzeba było się spieszyć....Dzień spędziłam na spacerze , prawie wiosennym a później na kawce u rodziców. Rano poszalałam z aparatem i ustrzeliłam dla was parę świeżych foteczek....prosto ze styczniowego ogrodu.
Zapraszam chętnych do śledzenia dalszej części mojej wiosenki tej zimy....
Miłego wieczorku wam życzę. Uciekam oglądać de voice kids....dzieciaki super śpiewają.
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Fajne widoczki, przyroda się budzi czas pomyśleć o wiosennych siewach
Najlepszego w Nowym Roku
Najlepszego w Nowym Roku
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Olu, o tej porze roku, dostrzegłaś chrząszczyka Kowala bezskrzydłego, super fotki
- gabi2059
- 50p
- Od: 30 gru 2016, o 00:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu spóźnione ale szczere życzenia Szczęśliwego Nowego Roku aby ten rok 2018 był dla Ciebie bardzo szczęśliwy i prywatnie i ogrodowo
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Fajne zdjęcia Zajrzałam do moich przebiśniegów, ale tylko wystawiły nosy, nie kwitną. Wczoraj była wiosna, a dzisiaj obudziłam się rano a tu -7 stopni i bez pokrywy śnieżnej. Oby te mrozy albo krótko trwały, albo niech posypie trochę, bo żal tych wyściubiających nosków
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Olu . Jestem nieco po czasie ale życzę Ci wszystkiego dobrego w tym 2018 roku .Niech Ci się darzy . Choinkę masz przepiękną i ta bańka na stojaczku przecudna . Pogoda jest mało zimowa i trudno się dziwić, że rośliny wariują . ja jeszcze nie robiłam jako tako obchodu ale z okna widzę , że co nie co się budzi. Pozdrawiam .