Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8
Lucynko i ja się przyłączam do życzeń przede wszystkim zdrowia, a resztę to jakoś sobie załatwicie...nie tylko na te dwa ale i więcej lat
Pewnie już po świętowaniu, ja też świętowałam z dziećmi to i mniej mnie było na FO! ale już wszystko ucichło i wraca do codzienności
Czyli sezon odtrąbiony...posiałaś już coś
Wszystkiego dobrego na przyszły tydzień
Pewnie już po świętowaniu, ja też świętowałam z dziećmi to i mniej mnie było na FO! ale już wszystko ucichło i wraca do codzienności
Czyli sezon odtrąbiony...posiałaś już coś
Wszystkiego dobrego na przyszły tydzień
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko i ja przyłączam się do gratulacji i składam najserdeczniejsze życzenia płynące ze szczerego serca , następnych takich pięknych rocznic i dużo zdrówka a resztę sobie załatwicie jak pisze Marysia
Co ja czytam już siejesz ??? Powodzenia
Co ja czytam już siejesz ??? Powodzenia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witajcie!
Ewuniu, Marysiu, Tereniu - dziękuję Wam najserdeczniej za Wasze dobre serduszka.
JESTEŚCIE KOCHANE!
Maraton świętowania zakończony. Wracam do normalności. Na razie odpoczywam, ale wkrótce zacznę siać. Pierwsze kwiatki wysieję 18 i 19, a będą to heliotropy i pierwiosnki.
Wprawdzie dzisiaj też siałam, ale tylko trawkę dla Misi. Z kwiatami jakoś muszę wytrzymać tych kilkanaście dni.
Dzisiaj przyjechał do mnie kurier, który przywiózł odrobinę zamówionych wcześniej ciekawostek.
Ewuniu [ewarost] - ja jeszcze czekam z sianiem, ale łapki potężnie mnie już swędzą.
Marysiu [Maska] - u mnie też następuje mała stabilizacja poświąteczna, ale siać dopiero będę.
Póki co muszę posegregować nasiona i zrobić rozpiskę, by w odpowiednim czasie zasiać odpowiednie roślinki.
Tereniu [TerDob] - jeszcze nie siałam, dopiero mam to w planach, choć już przebieram nogami i rękoma, a żeby sobie nieco urozmaicić oczekiwanie na odpowiednią porę, upiekłam ziemię celem wyeliminowania ewentualnych larw ziemiórek.
W ubiegłym roku miałam z nimi tak potężne problemy, że nauczona doświadczeniem staram się wcześniej zapobiec podobnym kłopotom.
Miłego popołudnia.
Ewuniu, Marysiu, Tereniu - dziękuję Wam najserdeczniej za Wasze dobre serduszka.
JESTEŚCIE KOCHANE!
Maraton świętowania zakończony. Wracam do normalności. Na razie odpoczywam, ale wkrótce zacznę siać. Pierwsze kwiatki wysieję 18 i 19, a będą to heliotropy i pierwiosnki.
Wprawdzie dzisiaj też siałam, ale tylko trawkę dla Misi. Z kwiatami jakoś muszę wytrzymać tych kilkanaście dni.
Dzisiaj przyjechał do mnie kurier, który przywiózł odrobinę zamówionych wcześniej ciekawostek.
Ewuniu [ewarost] - ja jeszcze czekam z sianiem, ale łapki potężnie mnie już swędzą.
Marysiu [Maska] - u mnie też następuje mała stabilizacja poświąteczna, ale siać dopiero będę.
Póki co muszę posegregować nasiona i zrobić rozpiskę, by w odpowiednim czasie zasiać odpowiednie roślinki.
Tereniu [TerDob] - jeszcze nie siałam, dopiero mam to w planach, choć już przebieram nogami i rękoma, a żeby sobie nieco urozmaicić oczekiwanie na odpowiednią porę, upiekłam ziemię celem wyeliminowania ewentualnych larw ziemiórek.
W ubiegłym roku miałam z nimi tak potężne problemy, że nauczona doświadczeniem staram się wcześniej zapobiec podobnym kłopotom.
Miłego popołudnia.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Zuziu 111 - bardzo pięknie dziękuję, kochana.
Jakimś cudem nam się udało, oby jeszcze choć te dwa latka brakujące do pięćdziesiątki....
Moim rodzicom się nie udało. Tato za wcześnie odszedł.
Za to moi dziadkowie po złotych godach długo jeszcze żyli w zdrowiu i szczęściu.
Może i nam się poszczęści... Wszystko w rękach Boga.
Grudnik powtarza kwitnienie.
Dobrej nocy wszystkim.
Jakimś cudem nam się udało, oby jeszcze choć te dwa latka brakujące do pięćdziesiątki....
Moim rodzicom się nie udało. Tato za wcześnie odszedł.
Za to moi dziadkowie po złotych godach długo jeszcze żyli w zdrowiu i szczęściu.
Może i nam się poszczęści... Wszystko w rękach Boga.
Grudnik powtarza kwitnienie.
Dobrej nocy wszystkim.
Pozdrawiam. Lucyna
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Lucynko trochę spóźniona, ale dołączam się do życzeń - na początek tych 2 brakujących, a potem jeszcze wielu, wielu (nie piszę ilu) latek życzę Wam razem
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Lucynko, ciekawa jestem jak Ci wyjdzie ta kukurydza ozdobna, jak dla mnie jest bardzo atrakcyjna w ogrodzie. A dla ptaków to już w ogóle.
Też za niedługo zaczynam pierwsze sianie, bo już zaraz po 20 stycznia, a kolejne dopiero w marcu.
Powodzenia!
I ja także dołączam się do jubileuszowych życzeń.
Też za niedługo zaczynam pierwsze sianie, bo już zaraz po 20 stycznia, a kolejne dopiero w marcu.
Powodzenia!
I ja także dołączam się do jubileuszowych życzeń.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko gratulacje! Tyle lat, tylko podziwiać
Fajne zakupy poczyniłaś, jestem ciekawa co Ci wyrośnie, może jutro wybiorę się po jakieś nasionka.
Fajne zakupy poczyniłaś, jestem ciekawa co Ci wyrośnie, może jutro wybiorę się po jakieś nasionka.
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Jakie cudne zakupy Lucynko
Ja dopiero wczoraj zamawiałam nasiona, ale zamierzam zamawiać tylko ten jeden raz więc nie będzie dozowania przyjemności ( tylko szał-ciał na raz )
Piękny grudnik, u mnie nie licząc nieśmiertelnych storczyków nic w domu nie kwitnie... no może gwiazda betlejemska, ale to się nie liczy już taką przyniosłam
Ja dopiero wczoraj zamawiałam nasiona, ale zamierzam zamawiać tylko ten jeden raz więc nie będzie dozowania przyjemności ( tylko szał-ciał na raz )
Piękny grudnik, u mnie nie licząc nieśmiertelnych storczyków nic w domu nie kwitnie... no może gwiazda betlejemska, ale to się nie liczy już taką przyniosłam
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Lucynko , jestem i ja z życzeniami , dużo zdrowia na dalsze długie lata i opieki BOŻEJ OPATRZNOŚCI.
Piękne i radosne dni dni były w Twojej Rodzinie. My też mieliśmy świętowanie piątego stycznia eM obchodził 75 lat.
Wszystko wraca do normy,zajęć nie brakuje, rano maszyna i wnuczek do pomocy tylko ja jakoś jeszcze nie na pełnych obrotach . . Myślę też o nasionach z internetu , będę szukała sałaty której można obrywać liście.
Miłego dnia Lucynko.
Piękne i radosne dni dni były w Twojej Rodzinie. My też mieliśmy świętowanie piątego stycznia eM obchodził 75 lat.
Wszystko wraca do normy,zajęć nie brakuje, rano maszyna i wnuczek do pomocy tylko ja jakoś jeszcze nie na pełnych obrotach . . Myślę też o nasionach z internetu , będę szukała sałaty której można obrywać liście.
Miłego dnia Lucynko.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Piszesz trochę zamówionych nasion, a tu takie ilości oby wschody były 100%. Lucynko będzie kolorowy ogródek, będzie co podziwiać.
Ja na razie z wysiewami wstrzymuję się , najpierw muszę kupić ziemię do wysiewu.
Miłego dnia.
Ja na razie z wysiewami wstrzymuję się , najpierw muszę kupić ziemię do wysiewu.
Miłego dnia.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Kochana, ja również Wam gratuluję z całego serca a te 2 lata szybko zlecą.My już jesteśmy 2 lata po 50 siątce.
Najważniejsze aby miłość i zdrowie Wam dopisywało, teraz i wiele, wiele lat po tej pięknej rocznicy.
Tyle nasion oj będzie się działo. Grudnik Ci się obudził a mój nadal obrażony, że go przestawiałam.
Najważniejsze aby miłość i zdrowie Wam dopisywało, teraz i wiele, wiele lat po tej pięknej rocznicy.
Tyle nasion oj będzie się działo. Grudnik Ci się obudził a mój nadal obrażony, że go przestawiałam.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko ile nasion
Zazdroszcze chęci siania
Zdrówka
Zazdroszcze chęci siania
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja