Ogród Marty - Cz. XI
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Pospacerowałam, powspominałam, czy w realu, czy na zdjęciach ogród mnie zachwyca.
Pogoda pozwala na prace ogrodowe, obydwie coś działamy. Ja obawiam się bezśnieżnych mrozów w lutym, kilka razy już tak było styczeń na temperaturach plusowych, roślinki powoli wybudzone, a tu luty jak nie zaskoczy mrozem, nawet nie chcę myśleć o stratach roślinnych.
Pogoda pozwala na prace ogrodowe, obydwie coś działamy. Ja obawiam się bezśnieżnych mrozów w lutym, kilka razy już tak było styczeń na temperaturach plusowych, roślinki powoli wybudzone, a tu luty jak nie zaskoczy mrozem, nawet nie chcę myśleć o stratach roślinnych.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Marto jak zwykle pięknie zdradzisz mi nazwę tych różowych kwiatków bez liści nie wiem czy kiedyś już Cię o nie nie pytałem, ale jak sobie czegoś nie zapiszę, to później z moją pamięcią kiepsko
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
I to się nazywa odstresowacz... w sam raz na taka pogodę jak dziś (listopadowa) ... Piękne widoki
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu ja też chodzę to środkiem to bokami ale niestety za często, bo nie dość że muszę to ja jestem ruchliwa i parę razy lubię się po prostu przelecieć Chodzę i wypatruję wiosny, ale niestety tylko na FO ją widać. Śliczne epimedia i startujące piękności piwoniowe. Moja już w gruncie, akurat zdąży się zaaklimatyzować przed ochłodzeniem Pozdrawiam i pamiętaj o niedzieli
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Martuniu ,prześliczne prymulki , kocham je wszystkie bez wyjątku , to takie uśmiechnięte wiosną kwiatki .Jeszcze chwilka i będą dostępne w marketach .Zazdroszczę Ci pracy w ogrodzie nawet o tej porze , dobrze mieć ogród w zasięgu ręki .Pozdrawiam
-
Witam,dzisiaj śnieg przyprószył mój ogród i nie byłam długo w ogrodzie ,ale troszkę pospacerowałam ,okryłam róże choiną i na dzisiaj to wszystko,ale możliwość wejścia do o ogrodu w każdym momencie jest cudowna .
Dorota,spaceruj ,ja tez tak lubię oglądać ogród we wspomnieniach ,jakiż on inny się wydaje ,pogoda do tej pory bardzo nam sprzyja ja troszkę nadrobiłam jesiennego niebytu ,może nie będzie mrozu bez śniegu,bądźmy dobrej myśli i rośliny dadzą radę ,pozdrawiam
Zbyszku,piękne wspomnieniowe zdjęcie i jak tu nie tęsknić i nie marzyć pozdrawiam
Mariuszu,ta roślina to Tarczownica tarczowata ,pierwsze wychodzą na ogonkach ,sliczne kule kwiatowe ,po przekwitnięciu wyrastają duże liście i są przez całe lato i jesień ,pozdrawiam
Ewciu,pogoda cały czas listopadowa ale dla mnie może być ,dzisiaj przyprószyło śniegiem ,ale to chyba na krótko,jutro ma być słoneczko to będzie weselej ,pozdrawiam
Marysiu,wiem ,że chocisz krajami też ale u mnie ścieżek dużo a u Ciebie szaliczek jeden,u mnie zakwitnął jeden pierwiosnek i dalej kwitną ciemierniki,o niedzieli pamiętam ,pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Eluś,to prawda,że ogród w zasięgu ręki to skarb,bo każdą wolną chwilkę można wykorzystać albo na spacerek albo na kontrolę ,albo na pracę ,pierwiosnki to super wiosenne kwiatuchy,pozdrawiam
Dorota,spaceruj ,ja tez tak lubię oglądać ogród we wspomnieniach ,jakiż on inny się wydaje ,pogoda do tej pory bardzo nam sprzyja ja troszkę nadrobiłam jesiennego niebytu ,może nie będzie mrozu bez śniegu,bądźmy dobrej myśli i rośliny dadzą radę ,pozdrawiam
Zbyszku,piękne wspomnieniowe zdjęcie i jak tu nie tęsknić i nie marzyć pozdrawiam
Mariuszu,ta roślina to Tarczownica tarczowata ,pierwsze wychodzą na ogonkach ,sliczne kule kwiatowe ,po przekwitnięciu wyrastają duże liście i są przez całe lato i jesień ,pozdrawiam
Ewciu,pogoda cały czas listopadowa ale dla mnie może być ,dzisiaj przyprószyło śniegiem ,ale to chyba na krótko,jutro ma być słoneczko to będzie weselej ,pozdrawiam
Marysiu,wiem ,że chocisz krajami też ale u mnie ścieżek dużo a u Ciebie szaliczek jeden,u mnie zakwitnął jeden pierwiosnek i dalej kwitną ciemierniki,o niedzieli pamiętam ,pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Eluś,to prawda,że ogród w zasięgu ręki to skarb,bo każdą wolną chwilkę można wykorzystać albo na spacerek albo na kontrolę ,albo na pracę ,pierwiosnki to super wiosenne kwiatuchy,pozdrawiam
-
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Pamiętam jak w czasie naszej wizyty zachwycałam się pięknie kwitnącym powojnikiem na płocie. Jakież było moje zaskoczenie po powrocie do domu, też mam taki sam biedronkowy zakup, dzięki Tobie go odkryłam
Amorki zawsze mi się podobają, tylko zawsze gdzieś u Ciebie pod liśćmi się ukryją.
Amorki zawsze mi się podobają, tylko zawsze gdzieś u Ciebie pod liśćmi się ukryją.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu ja też zachwyciłam się powojnikiem, bo ma kwiatki jak większe ciemiernika
Prześliczny ten biały żonkil...taki komunijny! Chciałoby się chodzić po takim wiosennym ogrodzie. Podziwiam przestronny skalniak, bo w sezonie to jedynie rozrośnięte rośliny widać, a tu luzik!
I pokazujesz chyba ta wisienkę co dostałyśmy ostatnio od Ciebie? śliczna jest!
Jutro nie jedziemy nigdzie to może uda się kawkę razem wypić, a dzisiaj pozdrawiam i mocno całuję
Prześliczny ten biały żonkil...taki komunijny! Chciałoby się chodzić po takim wiosennym ogrodzie. Podziwiam przestronny skalniak, bo w sezonie to jedynie rozrośnięte rośliny widać, a tu luzik!
I pokazujesz chyba ta wisienkę co dostałyśmy ostatnio od Ciebie? śliczna jest!
Jutro nie jedziemy nigdzie to może uda się kawkę razem wypić, a dzisiaj pozdrawiam i mocno całuję
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia piękne wspomnienia wiosenne ... Powojnik uroczy, rabatka z aniołkiem wśród paproci i to ostatnie zdjęcie (chyba szafirek ) choć takiego jeszcze nie widziałam... Ech niech już przyjdzie ta wiosna, bo takie ni to, ni sio to mnie denerwuje Dosypałam słomy na rabatki i niech sobie radzą
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Przyjemny spacerek sobie zrobiłam, dziękuję za te fotki. Po drodze zatrzymałam się na dłużej przy misie i tym rozczochranym drzewku. Podoba mi się od zawsze jak tylko go zobaczyłam po raz pierwszy. No i jabłoneczka o tym pokroju to moje marzenie.
Martuś, trzymam kciukasy
Martuś, trzymam kciukasy