Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Zapraszam na małą porcyjkę wspomnień .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pospacerowałam, powspominałam, czy w realu, czy na zdjęciach ogród mnie zachwyca.
Pogoda pozwala na prace ogrodowe, obydwie coś działamy. Ja obawiam się bezśnieżnych mrozów w lutym, kilka razy już tak było styczeń na temperaturach plusowych, roślinki powoli wybudzone, a tu luty jak nie zaskoczy mrozem, nawet nie chcę myśleć o stratach roślinnych.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj już tęsknota wkracza w serca działkowego bractwa ! ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto jak zwykle pięknie :) zdradzisz mi nazwę tych różowych kwiatków bez liści :) :wit nie wiem czy kiedyś już Cię o nie nie pytałem, ale jak sobie czegoś nie zapiszę, to później z moją pamięcią kiepsko :oops: ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

I to się nazywa odstresowacz... w sam raz na taka pogodę jak dziś (listopadowa) ... Piękne widoki ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ja też chodzę to środkiem to bokami :;230 ale niestety za często, bo nie dość że muszę to ja jestem ruchliwa i parę razy lubię się po prostu przelecieć :;230 Chodzę i wypatruję wiosny, ale niestety tylko na FO ją widać. Śliczne epimedia i startujące piękności piwoniowe. Moja już w gruncie, akurat zdąży się zaaklimatyzować przed ochłodzeniem :wink: Pozdrawiam i pamiętaj o niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu ,prześliczne prymulki , kocham je wszystkie bez wyjątku , to takie uśmiechnięte wiosną kwiatki .Jeszcze chwilka i będą dostępne w marketach .Zazdroszczę Ci pracy w ogrodzie nawet o tej porze , dobrze mieć ogród w zasięgu ręki .Pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam,dzisiaj śnieg przyprószył mój ogród i nie byłam długo w ogrodzie ,ale troszkę pospacerowałam ,okryłam róże choiną i na dzisiaj to wszystko,ale możliwość wejścia do o ogrodu w każdym momencie jest cudowna .

Dorota,spaceruj ,ja tez tak lubię oglądać ogród we wspomnieniach ,jakiż on inny się wydaje ,pogoda do tej pory bardzo nam sprzyja ja troszkę nadrobiłam jesiennego niebytu ,może nie będzie mrozu bez śniegu,bądźmy dobrej myśli i rośliny dadzą radę ,pozdrawiam ;:168

Zbyszku,piękne wspomnieniowe zdjęcie i jak tu nie tęsknić i nie marzyć :uszy pozdrawiam :wit

Mariuszu,ta roślina to Tarczownica tarczowata ,pierwsze wychodzą na ogonkach ,sliczne kule kwiatowe ,po przekwitnięciu wyrastają duże liście i są przez całe lato i jesień ,pozdrawiam :wit

Ewciu,pogoda cały czas listopadowa ale dla mnie może być ,dzisiaj przyprószyło śniegiem ,ale to chyba na krótko,jutro ma być słoneczko to będzie weselej ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,wiem ,że chocisz krajami też ale u mnie ścieżek dużo a u Ciebie szaliczek jeden,u mnie zakwitnął jeden pierwiosnek i dalej kwitną ciemierniki,o niedzieli pamiętam :heja ,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196

Eluś,to prawda,że ogród w zasięgu ręki to skarb,bo każdą wolną chwilkę można wykorzystać albo na spacerek albo na kontrolę ,albo na pracę ,pierwiosnki to super wiosenne kwiatuchy,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na dalsze wspomnienia ,co prawda to już było ale myślę ,ze warto sobie przypomnieć jak było

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jagodowiec
Obrazek

mała polanka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiosenna rabata kaskadowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Pamiętam jak w czasie naszej wizyty zachwycałam się pięknie kwitnącym powojnikiem na płocie. Jakież było moje zaskoczenie po powrocie do domu, też mam taki sam biedronkowy zakup, dzięki Tobie go odkryłam ;:306
Amorki zawsze mi się podobają, tylko zawsze gdzieś u Ciebie pod liśćmi się ukryją.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ja też zachwyciłam się powojnikiem, bo ma kwiatki jak większe ciemiernika ;:63
Prześliczny ten biały żonkil...taki komunijny! :D Chciałoby się chodzić po takim wiosennym ogrodzie. Podziwiam przestronny skalniak, bo w sezonie to jedynie rozrośnięte rośliny widać, a tu luzik!
I pokazujesz chyba ta wisienkę co dostałyśmy ostatnio od Ciebie? śliczna jest!
Jutro nie jedziemy nigdzie to może uda się kawkę razem wypić, a dzisiaj pozdrawiam i mocno całuję ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia piękne wspomnienia wiosenne ... Powojnik uroczy, rabatka z aniołkiem wśród paproci i to ostatnie zdjęcie (chyba szafirek ) choć takiego jeszcze nie widziałam... Ech niech już przyjdzie ta wiosna, bo takie ni to, ni sio to mnie denerwuje :oops: Dosypałam słomy na rabatki i niech sobie radzą :wink:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Przyjemny spacerek sobie zrobiłam, dziękuję za te fotki. Po drodze zatrzymałam się na dłużej przy misie i tym rozczochranym drzewku. Podoba mi się od zawsze jak tylko go zobaczyłam po raz pierwszy. No i jabłoneczka o tym pokroju to moje marzenie.
Martuś, trzymam kciukasy ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”