![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Prognoza pogodowa sprawdziła się na szczęście tylko w 50%. Chmury przez cały dzień wisiały i straszyły, ale nic z nich na ziemię nie spadło. Nawet lekki mrozek trzymał, taki przygruntowy. Wszystko byłoby okej, gdyby nie brak słoneczka.
Malwinko - ja zawsze miałam pełne parapety roślin doniczkowych, z przewagą fiołków afrykańskich, które świetnie sobie radziły dopóty, dopóki nie wymieniliśmy okien. Po wymianie wszystkie fiołki i inne rośliny również zostały po prostu upieczone, mimo opuszczonych rolet.
![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
Później przyniosłam do mieszkania malutką kotkę i od tej pory doniczki mogłam mieć tylko w jednym , zamykanym pokoju.
Teraz doszedł parapet kuchenny, gdzie Miśka już nie wchodzi. Natomiast parapety w dwóch pokojach są królestwem kotki i dopiero gdy sieję coś w miniszklarenkach, stawiam je na tych parapetach. Dzięki temu, że są one z twardego plastyku, kota może po nich połazić, czy poleżeć.
![rozgląda ;:204](./images/smiles/shifty.gif)
Widziałam Twojego storczyka. Robi wrażenie.
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Dorotko [korzo_m] - w uprawie roślin korzystam z kalendarza biodynamicznego dla ogrodników i właśnie w nim znalazłam info, kiedy i jakie rośliny najlepiej jest zasiać.
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Na poprzedniej stronie mojego wątku zamieściłam wypis z tego kalendarza przydatny nam w tym miesiącu.
Z niego wynika, że rośliny kwitnące najlepiej jest wysiać 18 i 19 stycznia, a potem jeszcze 27 i 28 tego miesiąca.
Ze stratyfikacją nasion też mam zawsze problem, dlatego przed wysianiem szukam informacji w necie.
![komp ;:101](./images/smiles/teclando.gif)
Aktualnie już mam porobione notatki dotyczące stratyfikowania roślin, które będę siała najwcześniej.
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
Nie miała baba kłopotu.....
Niedawno dostałam storczyka, nad którym trzęsę się jak galareta, a jakby mi było mało, to dostałam kolejną roślinkę doniczkową, która ma podobne wymagania, a u mnie gorąco i zimą dodatkowo suche powietrze.
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
![Obrazek](https://images84.fotosik.pl/959/2f14d288bc083e82med.jpg)
![Obrazek](https://images82.fotosik.pl/961/6290028650f85af8med.jpg)
Miłego wieczoru.
![;:97](./images/smiles/sorrircoracao.gif)
![;:97](./images/smiles/sorrircoracao.gif)