Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Oleńko - wszystkiego najlepszego! ;:196
Śliczny karmnik!
Właśnie też miałam taki plan obłożenia kółkami drewna daszku mojej studni. Ale myślałam o bardziej okrągłych - a te owalne są po prostu super! ;:303 Ale kupiłam imitację kamienia i musi starczyć aż nie zrobię dachu domu by było podobnie.
Tak za bardzo to ja się nie znam na ptasich zwyczajach, ale z mojej obserwacji wnioskuję, że to znikome częstowanie się ziarnami może wynikać z tego, że ptaki muszą się przyzwyczaić do nowej stołóweczki. U mnie nawet jak jest tak teraz ciepło to ziarenka znikają w mig.
Ale u mnie to idzie tylko slonecznik, płatki owsiane, siemię lniane, pestki dyni. A gotowych mieszanek u mnie - nie tkną, więc robię im takie mixy sama.
Piękne zdjęcia krajobrazowe, cudne ujęcia! ;:180 Piękna okolica.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wychodząc z kościoła po pasterce stwierdziłam, że to chyba pierwsza w moim życiu na której nie dość, że nie zmarzłam to jeszcze było mi wręcz za ciepło :D No właśnie też tak słyszałam z tymi choinkami :( Pomyślałam sobie, żeby samej wsadzić sobie małą sadzonkę do donicy, ale kiedy ona urośnie to nie wiem ;:306
Widoki nad jeziorem piękne, wcale się nie dziwię, że tyle ludzi tam spaceruje.
Nawet nie strasz z tymi powojnikami :shock:
Karmnik uroczy, podobnie jak dekoracja świąteczna ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witam was kochani styczniowo i przesyłam moc najlepszych życzeń na ten Nowy Rok.
Abyśmy byli zadowoleni z naszych ogrodów a to wszystko o czym zamarzymy aby nam się spełniło.

Nie mam za bardzo czasu, żeby się rozpisywać, bo szykuję się do pracy , ale taką wiosnę w styczniu i to na początku miesiąca muszę wam pokazać. ;:oj Aż się boję co to będzie dalej...
Ciemierniki to ja rozumiem bo to kwiaty co i pod śniegiem kwitną.....ale to , że tulipany, krokusy, żonkile puszczają listki to chyba nie normalne.A przebiśniegi już mam dwa i zaraz będą rozchylać płateczki kwiatów...
Powojniki i wiciokrzew w dalszym ciągu pokazują pączki a róże w najlepsze kwitną i też mają czerwone noski...

Macie też taką wiosnę?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdyby nie kalendarz , pomyślałabym , że to marzec.....
Swoją drogą mógłby już być. ;:131
Pozdrawiam was , życzę miłego dnia, takiego ze ;:3 jak u mnie.... ;:196 Ja uciekam, jeszcze mam trochę roboty przed pracą.... ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu u mnie żadnych takich nowalijek jeszcze nie widać ... ;:oj ;:185 Stokrotki to i na osiedlowych trawnikach u nas kwitną ... Najbardziej przebiśniegi mnie urzekły choć one najwcześniej co roku chcą kwitnąć... :) Miło obejrzeć! ;:180

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Oleńko, Witam w Nowym Roku życzę zdróweczka i spełnienia wszystkich marzeń ;:167
Chciało by się powiedzieć - o! jaką masz piękną zimę w ogrodzie a tu nie zima tylko wiosna ;:306
w moim ogrodzie jeszcze nie widać cebulkowych nosków, ale i ja też się doczekam kiełkujących roślinek, które takie malutkie a jak cieszą nasze
serduszka ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No się porobiło ;:oj U mnie też widziałam kwitnące ciemierniki, ale do przebiśniegów nie zajrzałam, co też jutro na porannym obchodzie poczynię :D Jak przyjdą mrozy, to nasze rozhartowane roślinki będą niezadowolone ;:218
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

O ja cię :shock: Nie pomyślałam o przebiśniegach, muszę iść do praku poszukać... Trochę marcowo się zrobiło, a trochę listopadowo - pierwszy raz widzę obok siebie kwitnącą różę i wyłażące z ziemi cebulowe ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu , Wandziu , Małgosiu , Natalko ściskam was mocno ;:196 i fajnie że jesteście...
Dziś świątecznie i odpoczynkowo. Do pracy nie trzeba było się spieszyć....Dzień spędziłam na spacerze , prawie wiosennym a później na kawce u rodziców. Rano poszalałam z aparatem i ustrzeliłam dla was parę świeżych foteczek....prosto ze styczniowego ogrodu. ;:306
Zapraszam chętnych do śledzenia dalszej części mojej wiosenki tej zimy.... ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczorku wam życzę. Uciekam oglądać de voice kids....dzieciaki super śpiewają. ;:333
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Fajne widoczki, przyroda się budzi czas pomyśleć o wiosennych siewach :)
Najlepszego w Nowym Roku :)
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Olu, ;:oj o tej porze roku, dostrzegłaś chrząszczyka Kowala bezskrzydłego, super fotki ;:333
Awatar użytkownika
gabi2059
50p
50p
Od: 30 gru 2016, o 00:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu spóźnione ale szczere życzenia Szczęśliwego Nowego Roku aby ten rok 2018 był dla Ciebie bardzo szczęśliwy i prywatnie i ogrodowo ;:196 ;:196
Pozdrawiam .Gabi.
U Gabi na działce
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Fajne zdjęcia ;:333 Zajrzałam do moich przebiśniegów, ale tylko wystawiły nosy, nie kwitną. Wczoraj była wiosna, a dzisiaj obudziłam się rano a tu -7 stopni i bez pokrywy śnieżnej. Oby te mrozy albo krótko trwały, albo niech posypie trochę, bo żal tych wyściubiających nosków ;:202
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Jestem nieco po czasie ale życzę Ci wszystkiego dobrego w tym 2018 roku ;:196 .Niech Ci się darzy ;:108 . Choinkę masz przepiękną i ta bańka na stojaczku przecudna ;:108 . Pogoda jest mało zimowa i trudno się dziwić, że rośliny wariują ;:oj . ja jeszcze nie robiłam jako tako obchodu ale z okna widzę , że co nie co się budzi. Pozdrawiam :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”