Po dłuższej przerwie witam wszystkich bardzo serdecznie w Nowym Roku 2018 i w nowym wątku
Dziękuję serdecznie wszystkim za życzenia świąteczno noworoczne
.Najpierw czasu było brak, bo mama była z nami na święta i Nowy rok, a potem były inne zajęcia i brak veny
.Jednak dzisiaj wreszcie zebrałam sie w sobie bo to wstyd tak się rozleniwić
Tylu gości mnie odwiedziło ,więc wypada wszystkim odpowiedzieć . Dziękuję szczególnie Iwonce 1 która sprawiła mi wielką świąteczną słodką niespodziankę
WANDZIU gdzie tam odpoczywam nie ma na to czasu bo przecież trzeba przygotować kręgosłup do wiosennych prac
ELUŚKO już jestem

u nas tez biało ,chociaż dzisiaj cudnie przygrzewało słonko jednak mrozik też leciutki się odezwał.Widziałam Twojego cudnego czerwonego pełnego Amarylisa .Kurcze u mnie nie chce zakwitnąć, a mam go juz chyba z trzeci rok jednak ten najzwyklejszy przywiozłam go od mamy, bo jej też nie chciał kwitnąć
DAYSY

Novalis ma zieloniutkie listki i wypuszcza nawet czerwone noski

.Myślę ,ze miejsce mu się spodobało.Taka zima mogłaby być do samej wiosny

Jednak nie wiadomo co przyniesie nam końcówka stycznia i luty
MARIUSZU no cóż Ciebie również długo nie było widać w końcówce sezonu to teraz ja miałam malutki odpoczynek
ANUSIU żadnej rozpiski nie robię ja działam na żywioł

Jednak braki miejsca mnie ograniczają dlatego żadnej rozpiski nie robię.Wysieję w domu tylko nasionka Pepino, papryczek i pomidorów.jednak z tym jeszcze zaczekam trochę
MARYSIU 
miło Cię znów powitać. Twoje siewki patagońskiej fajnie się u mnie zaaklimatyzowały i teraz ja mogę sie nią dzielić.Jak to fajnie tak się wymieniać roślinkami
IWONKO trzymam kciuki za Amelkę. Dziękuję bardzo kochana sprawiłaś mi wielką niespodziankę

Moje ogrodowe patyczki też są całkiem zielone jednak domowe nie bardzo się trzymają chyba trochę je przesuszyłam .Zresztą pożyjemy to zobaczymy, bo nie chciałam ich okrywać ,żeby nie zapleśniały bo jednak w domu zbyt ciepło
BASIUTobie również najcudowniejszego kwitnienia w tym sezonie i zdróweczka
OLEŃKO cieszę sie ,ze mnie odwiedziłaś .Coś mało jesteś obecna w ogrodowym wątku .Dla Ciebie też mnóstwa radości z roślin i zdróweczka
TERENIU cudny skrętnik

Tobie również wszystkiego najlepszego w tym Nowym 2018 roku. Będziemy podziwiać Twoje różane nowości
IRENKO no cóż trochę leń mnie ogarnął ale juz przyrzekam poprawę
BEATKO dziękuję starałam sie robić coś innego niż w ubiegłym roku .Cieszę ,ze Ci sie podoba, ofiarodawczyni też się . podobał
trochę zimowej wiosenki z ogródka