Co, gdzie i za ile w ofercie sprzedaży storczyków
Re: Co, gdzie i za ile w ofercie sprzedaży storczyków
to przeznaczenie ;) Moze nastepnym razem?:)
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nooo ba następnym razem będzie jeszcze lepiej u mnie w ciągu miesiąca otwierają nowe LM liczę też że będzie dużo, ciekawie i w przystępnej cenie
Zajrzyjcie do Biedronek. Jeśli mieli jeszcze w zapasach Phalaenopsisy jednopędowe za 16,99 to od dzisiaj są za 12,99. Ja upolowałam niestety przekwitniętgo białego z różowym środkiem, ale przedłuża pęd, już ma trzy pączki. Są tylko przesuszone lekko.
-
- 200p
- Od: 30 kwie 2011, o 17:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W obi Kielce sabotki po 44,99 a maudiae femma w b dobrym stanie przecenione na niecałe 23 PLN kupiłam
pozdrawiam zielono Beata!
Wymienię
Wymienię
- iskraiskra
- 200p
- Od: 26 lis 2017, o 12:43
W Obi w Krakowie podobnie. Od 5,99 bidy ,ale bez pasożytów,zazwyczaj bez kwiatów, ułamany liść albo ciut przeschnięte. Phalaenopsisy od 12zł, Sabotki ok 40 i sporo innych odmian. Chyba jakis dobry rzut mieli,bo wyjątkowo bez wełnowców i innych pasażerów.
Castorama RYBNIK - przekwitnięte storczyki jednopędowe 7,50 zł, dwupędowe 10 zł Zakupiłam 2 jednopędowe
Pozdrawiam, Gosia:)
- wodnik63
- 100p
- Od: 30 paź 2010, o 13:10
W Obi w Piasecznie miniaturowe storczyki po 6,59, w bardzo dobrym stanie
Pozdrawiam, Baśka
W marketach netto bardzo ładne egzemplarze dendrobium nobile po 16,99zł. Są też phalenopsisy dwupędowe po 25zł.
Agnieszka
Akcja Wymiany Nasion 2019/2020
Akcja Wymiany Nasion 2019/2020
We Wrocławiu w pewnej Cas... 10 stycznia eM kupił mi kilka dwu- i jednopędowych Phalaenopsisów po 1 zł. Jeden przesuszony i jeden z wełnowcami (już po kuracji i w 'izolatce'). Generalnie silne, ładne, jeszcze z końcowymi kwiatami.
Pozdrawiam, Feliksa
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
W Biedronkach dendrobia po 26. Same białe (przynajmniej u mnie). Falków też sporo. Rzucili na dzień dziadkównalini pisze:W marketach netto bardzo ładne egzemplarze dendrobium nobile po 16,99zł. Są też phalenopsisy dwupędowe po 25zł.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Castorama cymbidia po 39 zł, cambrie ogrom odmian kolorów i kształtow, dendrobia nobile biale i różowe po 26 zl chyba, miniaturki phali po 12 zl. też sporo kolorow i zwykłe phale.
Niebieski storczyk vanda (nie fioletowo-niebieski!)
Dzień dobry
Czy wiecie, gdzie można dostać taki storczyk:
Vanda coerulea supra (Lord Rothschild's Variety):
https://www.youtube.com/watch?v=voUwKLPsTGc&html5=1
https://www.fotosik.pl/zdjecie/cb4541fc3f56970d
Czasami w sklepach są niby niebieskie storczyki Vanda, ale one bardziej przypominają fioletowe lub fioletowo-ciemnoniebieskie, a mi zależy na tym aby niebieski był w miarę jasny.
Pozdrawiam
Czy wiecie, gdzie można dostać taki storczyk:
Vanda coerulea supra (Lord Rothschild's Variety):
https://www.youtube.com/watch?v=voUwKLPsTGc&html5=1
https://www.fotosik.pl/zdjecie/cb4541fc3f56970d
Czasami w sklepach są niby niebieskie storczyki Vanda, ale one bardziej przypominają fioletowe lub fioletowo-ciemnoniebieskie, a mi zależy na tym aby niebieski był w miarę jasny.
Pozdrawiam
Re: Niebieski storczyk vanda (nie fioletowo-niebieski!)
W Gdańsku są teraz w Leroy Merlin ale strasznie drogie :
175 zł z 70cm wazonie szklanym w cenie -intensywnie niebieski. 3 lata temu widziałam takiego samego przecenionego za 50 zł - był w idealnej kondycji !
Były też inne kolory, w niedzielę 4 marca widziałam: pomarańczowy jasny, fioletowy i czerwony ciemne intesywne, żółty przełamany pomarańczowym i różowy intesywny.
Poza tym są też różne storczyki z dolnej półki cenowej przecenione : w doniczce, niekwitnace, niektóre nawet mają etykiety i są w lepszym lub gorszym stanie, ALE po 4,50 zł - chleb jest droższy !!!
175 zł z 70cm wazonie szklanym w cenie -intensywnie niebieski. 3 lata temu widziałam takiego samego przecenionego za 50 zł - był w idealnej kondycji !
Były też inne kolory, w niedzielę 4 marca widziałam: pomarańczowy jasny, fioletowy i czerwony ciemne intesywne, żółty przełamany pomarańczowym i różowy intesywny.
Poza tym są też różne storczyki z dolnej półki cenowej przecenione : w doniczce, niekwitnace, niektóre nawet mają etykiety i są w lepszym lub gorszym stanie, ALE po 4,50 zł - chleb jest droższy !!!