Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
Re: Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
Bardzo wszystkich przepraszam, ale siedzę i zawijam te sreberka i na nic innego czasu i siły już nie mam...
Soniu dziękuję Northlake Pride faktycznie ciekawa, ale nie w moim typie.
Boja's Farm
Kasiu dziękuję Oczywiście to już przeszłość. Jeszcze trochę kolorów dawały chryzantemy, astry i zapóźnione powojniki, ale teraz już wszystko układa się do snu.
Explosion
Lucynko dzięki Szkoda tylko, że tyle miesięcy teraz trzeba będzie na nie czekać...
Islander
Ewelinko gdybym mieszkała na miejscu, wykopywanie nie byłoby tak uciążliwe. A tak niestety robię to w weekendy i zwykle wszystkie naraz, a potem padam na pysk...
Kenora MakopB
Marlenko szkoda że Twoje nie przezimowały - pamiętam, że w poprzednim sezonie miałaś fajne odmiany. Ale ja na wiosnę też zwykle sporo nowych wprowadzam
Labyrinth
Miłko też kiedyś miałam Apache, ale Northlake Pride jest od niej ładniejsza Zapakowałam wszystkie swoje dalie i zabrałam ze sobą do Warszawy - mam nadzieję, ze tu lepiej ich dopilnuję i nie będzie takich strat na wiosnę.
Lake Ontario
Natalka te irysy prawie zawsze powtarzają - przy sprzyjających warunkach potrafią nawet 3 razy w roku zakwitnąć
Optic Illusion
Ewuniu masz rację - księżniczki. A Malibu jedna z piękniejszych - cudny kolor
Penhill Autumn Shade
Florku oczywiście nie każdy kwiat ma taki układ, ale wiem o co Ci chodzi
Rebrcca's World
Aniu w zeszłym roku Nadine Jessie mnie nie zachwyciła, ale w tym roku nabrała tak pięknego koloru, że nie dało się koło niej przejść obojętnie
Rock Star
Marysiu Northlake Pride zyskała wielu wielbicieli
Rundale
Karolka już planuję rozmieszczenie dalii na przyszły rok i nowe zakupy, więc mam nadzieję, że jakoś mi minie ten czas oczekiwania na nowy sezon
Shiranui
Wandziu też lubię takie kolory No cóż - po zakupie jest loteria, a potem wielka niespodzianka
Susan Carey
Iza warunki na jedną czy kilka zawsze się znajdą
Sweetheart
Soniu dziękuję Northlake Pride faktycznie ciekawa, ale nie w moim typie.
Boja's Farm
Kasiu dziękuję Oczywiście to już przeszłość. Jeszcze trochę kolorów dawały chryzantemy, astry i zapóźnione powojniki, ale teraz już wszystko układa się do snu.
Explosion
Lucynko dzięki Szkoda tylko, że tyle miesięcy teraz trzeba będzie na nie czekać...
Islander
Ewelinko gdybym mieszkała na miejscu, wykopywanie nie byłoby tak uciążliwe. A tak niestety robię to w weekendy i zwykle wszystkie naraz, a potem padam na pysk...
Kenora MakopB
Marlenko szkoda że Twoje nie przezimowały - pamiętam, że w poprzednim sezonie miałaś fajne odmiany. Ale ja na wiosnę też zwykle sporo nowych wprowadzam
Labyrinth
Miłko też kiedyś miałam Apache, ale Northlake Pride jest od niej ładniejsza Zapakowałam wszystkie swoje dalie i zabrałam ze sobą do Warszawy - mam nadzieję, ze tu lepiej ich dopilnuję i nie będzie takich strat na wiosnę.
Lake Ontario
Natalka te irysy prawie zawsze powtarzają - przy sprzyjających warunkach potrafią nawet 3 razy w roku zakwitnąć
Optic Illusion
Ewuniu masz rację - księżniczki. A Malibu jedna z piękniejszych - cudny kolor
Penhill Autumn Shade
Florku oczywiście nie każdy kwiat ma taki układ, ale wiem o co Ci chodzi
Rebrcca's World
Aniu w zeszłym roku Nadine Jessie mnie nie zachwyciła, ale w tym roku nabrała tak pięknego koloru, że nie dało się koło niej przejść obojętnie
Rock Star
Marysiu Northlake Pride zyskała wielu wielbicieli
Rundale
Karolka już planuję rozmieszczenie dalii na przyszły rok i nowe zakupy, więc mam nadzieję, że jakoś mi minie ten czas oczekiwania na nowy sezon
Shiranui
Wandziu też lubię takie kolory No cóż - po zakupie jest loteria, a potem wielka niespodzianka
Susan Carey
Iza warunki na jedną czy kilka zawsze się znajdą
Sweetheart
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak ja uwielbiam takie widoki! Gdyby nie fakt, że już wiem na pewno, że muszę stanowczo zmniejszyć ilość dalii, nabrałabym apetytu na kilka Twoich. Labirynth cudowny! Od Stanisława? Boja's Farm też obłędna! Ale mam Show'n Tell, która jest podobna w klimacie i już nie będę kombinować!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Boja's Farm i Labirynth od naszych południowych sąsiadów - zbyt wielkiego wyboru nie mieli, ale za to kilka perełek się trafiło. A może ja już jestem tak rozpuszczona, ze jak co strona serduszko mi nie zapika, to sprzedawca ma słabą ofertę
Do Show'n Tell tylko w pierwszej chwili była podobna. Potem się okazało, ze ma płatki w paseczki - to na tym drugim zdjęciu dobrze widać. Ale do końca była prościutka i bardzo ładnie się trzymała mimo kiepskiej pogody.
Do Show'n Tell tylko w pierwszej chwili była podobna. Potem się okazało, ze ma płatki w paseczki - to na tym drugim zdjęciu dobrze widać. Ale do końca była prościutka i bardzo ładnie się trzymała mimo kiepskiej pogody.
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Ufff..., ulżyło mi po przeczytaniu, że zabrałaś dalie do Wawki! Denerwowałem się razem z Tobą
'Labirynth' ma urodę, wyjątkowość i potencjał; super sztuka!
'Labirynth' ma urodę, wyjątkowość i potencjał; super sztuka!
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tego o irysach nie wiedziałam, nie spotkałam się wcześniej z powtarzaniem kwitnienia
Wspaniała kolekcja dalii, masz tyle pięknych odmian że nawet nie próbuję wybrać ulubionej
Wspaniała kolekcja dalii, masz tyle pięknych odmian że nawet nie próbuję wybrać ulubionej
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mnie wpadła w oko Labyrinth , ale Kenora Makop też jest interesująca
Podziwiam Cię za to, że chce Ci się bawić w ich przechowywanie, mimo, że nie mieszkasz na miejscu
Podziwiam Cię za to, że chce Ci się bawić w ich przechowywanie, mimo, że nie mieszkasz na miejscu
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przecudną masz kolekcję dalii Ale musiałaś sie jesienią nakopać i napracować żeby to towarzystwo schować, zabezpieczyć. Ale dla takich śliczności warto
No tak , teraz tylko iglaki i zimozielone zdobią ogród. Myślałam ,że ich nie mam a tu się okazało , jak wszystko inne uschło, że i ja coś tam mam zielonego Fajnie ,że masz Jaśmin, on teraz jest cudny
No tak , teraz tylko iglaki i zimozielone zdobią ogród. Myślałam ,że ich nie mam a tu się okazało , jak wszystko inne uschło, że i ja coś tam mam zielonego Fajnie ,że masz Jaśmin, on teraz jest cudny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kolejna porcja prześlicznych dalii!
Dziękuję, Kasiu.
Moje serce podbiły dwubarwne, a szczególnie 'Rebrcca's World'.
Taka już jestem, że najbardziej na świecie kocham zestawienie naszych barw narodowych.
Szampańskiego sylwestra życzę.
Dziękuję, Kasiu.
Moje serce podbiły dwubarwne, a szczególnie 'Rebrcca's World'.
Taka już jestem, że najbardziej na świecie kocham zestawienie naszych barw narodowych.
Szampańskiego sylwestra życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
W oczekiwaniu na kolejny festiwal dalii i innych ogrodowych wspaniałości życzę szczęśliwego Nowego Roku
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Prymulka
- 100p
- Od: 17 lut 2015, o 22:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalie naprawdę cudowne, ale mi najbardziej podoba się ostatnia
Pragnę i potrzebuje większego ogrodu:)
- Ogrod elfow
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 maja 2017, o 10:56
Witaj pozwoliłam sobie na przegląd .Mam pytanie bo padło słowo tykwa . Wiesz może jak ją suszyć? Miałam kilka tykw pierwszy raz , podczas suszenia strasznie się pomarszczyła.. a już oczami wyobrazni widziałam jakąś ogrodową ozdobę..
Pozdrawiam Aga
Pozdrawiam Aga
A ty się śmiej.I niech reszta świata zastanawia się , dlaczego .
Pozdrawiam Aga
Pozdrawiam Aga
Miłeczko ale to nie zdrowo tak się ograniczać i odmawiać sobie przyjemności.. Kilka na pewno jeszcze wciśniesz - najwyżej wywalisz coś innego
Tanjoh
Florku Labirynth faktycznie robi wrażenie. A posadziłam ją w fatalnym miejscu - zupełnie nie pomyslałam, ze drzewa sąsiada za mocno ją zacienią. Zakwitła późno i skąpo, ale i tak pokazała swoje piękno
Topmix Red
Natalko Ja też nawet nie próbuję wybrać ulubionej Jestem jak niestały kochanek - przy której akurat stoję, tę wielbię
Topmix Yellow
Gosiu dobre masz oczko - też je lubię Jak się już wykopie dalie, osuszy i oczyści (albo odwrotnie), zapakuje i znajdzie im miejsce to potem już nie są kłopotliwe przez kilka miesięcy
Witteman's Best
Karolka a ja mam tylko jednego małego iglaka, wiec teraz u mnie pustawo. Ale szkoda mi miejsca na iglaki. Jaśmin nagokwiatkowy mam w takim kącie, e zawsze jestem zdziwiona jak go zobaczę
Wyn's Pure Magic
Lucynko Rebecca's World jest piękna przez swoją zmienność - jednocześnie na krzaku mogą być zupełnie różne kwiaty. Ale tak na prawdę ta jej czerwień idzie w kierunku purpury.
Zingaro
Ewuniu dzięki i też Ci życzę wszystkiego dobrego w Nowym roku
Prymulko Sweetheart jest faktycznie taka, jak jej nazwa I można ją trzymać w donicy.
Aga tykwa musi być przede wszystkim dojrzała, żeby dobrze schła. viewtopic.php?f=42&t=103501&start=56 Tu masz wątek poświęcony tykwie - tam na pewno lepiej Ci wszystko powiedzą, bo ja dopiero zaczynam eksperymentować z tykwami.
Obrobiłam się wreszcie trochę z pomidorami - mozna zajać się innymi przyjemnościami Na koniec moja jedyna siewka z 2017.
Tanjoh
Florku Labirynth faktycznie robi wrażenie. A posadziłam ją w fatalnym miejscu - zupełnie nie pomyslałam, ze drzewa sąsiada za mocno ją zacienią. Zakwitła późno i skąpo, ale i tak pokazała swoje piękno
Topmix Red
Natalko Ja też nawet nie próbuję wybrać ulubionej Jestem jak niestały kochanek - przy której akurat stoję, tę wielbię
Topmix Yellow
Gosiu dobre masz oczko - też je lubię Jak się już wykopie dalie, osuszy i oczyści (albo odwrotnie), zapakuje i znajdzie im miejsce to potem już nie są kłopotliwe przez kilka miesięcy
Witteman's Best
Karolka a ja mam tylko jednego małego iglaka, wiec teraz u mnie pustawo. Ale szkoda mi miejsca na iglaki. Jaśmin nagokwiatkowy mam w takim kącie, e zawsze jestem zdziwiona jak go zobaczę
Wyn's Pure Magic
Lucynko Rebecca's World jest piękna przez swoją zmienność - jednocześnie na krzaku mogą być zupełnie różne kwiaty. Ale tak na prawdę ta jej czerwień idzie w kierunku purpury.
Zingaro
Ewuniu dzięki i też Ci życzę wszystkiego dobrego w Nowym roku
Prymulko Sweetheart jest faktycznie taka, jak jej nazwa I można ją trzymać w donicy.
Aga tykwa musi być przede wszystkim dojrzała, żeby dobrze schła. viewtopic.php?f=42&t=103501&start=56 Tu masz wątek poświęcony tykwie - tam na pewno lepiej Ci wszystko powiedzą, bo ja dopiero zaczynam eksperymentować z tykwami.
Obrobiłam się wreszcie trochę z pomidorami - mozna zajać się innymi przyjemnościami Na koniec moja jedyna siewka z 2017.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Kasiu chyba w tym roku posieje sobie jakieś dalie, nawet gdyby miały być tylko jednoroczne (nie mam gdzie przechować kłączy), ale co tam są tak piękne że warto
Rajsko,wiejsko,sielsko...II