Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Witam wszystkich milusińskich ,pogoda doskonale nadaje się do pracy w ogrodzie ,więc robię co mogę ,przedwczoraj myślałam ,ze skończę z różami ,bo tylko troszkę mi zostało,ale ta troszka była na drugi dzień nie do skończenia i znowu zostało mi troszkę na następny dzień ;:306 ,co krok znajduję jakieś nieotulone róże,,ale dzisiaj znowu dorobiłam i jak sypnie śniegiem to zrobią się nad różami cieplutkie podusie powietrzne i może jakoś przetrwają a na wielkie mrozy są jeszcze w garażu kapy ,koce ,kożuszki i inne części garderoby niepotrzebne nam ale różom się przydają .

Tereniu,róże okrywam i okrywam i nie mogę skończyć ;:306 aż mnie wiosna zastanie i wszystko trzeba będzie sprzątać ,na razie nie jest jakoś źle na polu ,ale różnie może być ,potem wszystkiego naraz nie zdążę ,wspomnienia i ja lubię bo tak mobilizują do dalszego działania i fajnie patrzy się na kwitnące roślinki,pozdrawiam ;:196

Aluś,witaj ciesze się ,że jesteś w moim ogrodzie ,buziaczki ;:196

Dorota,zające w ogrodzie mają się dobrze ,teraz zimują w domu,a 14 go się boję ;:145 ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,wszystkie wspomnienia są piękne ,bo tacy jesteśmy nienasyceni kwitnących roślin ,pozdrawiam ;:168

Wikciu,witaj w moim ogrodzie ,narcyzy to bardzo proste roślinki i dające radę w każdym miejscu ,nie wiem dlaczego masz tyle niepowodzeń ,może te nowe odmiany takie kapryśne i jednorazowe ,moje już parę lat rosną w jednym miejscu ,na wiosnę zasilam je i drugi raz po przekwitnięciu,u mnie rosną w półcieniu,ale słoneczko też lubią ,ale miałam też z tych nowoczesnych to niektóre odmiany też mi zniknęły ,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj widać niecierpliwe wiosenne przebieranie nóżkami !! :D :D :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Martuś ;:196 pięknie lilakiem zapachniało.
Byle do wiosny. :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gorąco wszystkich, do wiosny coraz bliżej chociaż zima za oknem ,przykryło roślinki białym puchem ,mrozów nie ma dużych to może jakoś przetrwają .

Zbyszku,oj tak wszyscy chcemy wiosny i słoneczka ,chociaż u mnie dzisiaj zaświeciło pięknie ,do czasu przyjścia wiosny będą wspomnienia ,pozdrawiam :wit

Elizabetko,kocham lilaki i myślę ,że w każdym ogródku powinien być chociaż jeden ,u mnie jest więcej odmian ,bo i ogródek nie mały ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś ja to przekorna jestem i chcę pieknej zimy takiej jaką mam dziś :D
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może uda mi się wysłać trochę wspomnień ,bo przedwczoraj włożyłam dużo zdjęć i przy wysyłaniu znikły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jak zawsze piękne widoczki. Nie wiedziałam, że rdest wężownik może tak ładnie się prezentować, jednak siła w grupie ;:306
Na ostatnim zdjęciu widać kamasję, jak często ją wykopujesz. U mnie w zeszłym roku bardzo marnie kwitła, przesadziłam w inne miejsce, może tego sezonu obficie zakwitnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie miałam powiadomień i takie śliczności mnie ominęły...no później je zobaczyłam ;:223
Martuś, ale śliczny Bożykwiat! nie mam muszę to zmienić. Jakby rabarbar dłoniasty miał zbędne odnogi to pamiętaj o mnie proszę ;:180 Czy Twój wieczornik pachnie? bo to chyba jest wieczornik nie miesięcznica :D
Pewnie niektóre zdjęcia to pierwszy raz wstawiasz, bo jakoś nie kojarzę :wink:
Pozdrawiam i zaparz jutro kawkę ;:196 ;:196
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Ja także nie mogę się doczekać !!!

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , piękna odmiana kaliny , jeżeli się nie mylę to chyba pagodowa .Też lubię kamasję i ciekawa jestem gdzie ją sobie posadziłam , bo za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć . :;230
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piekne widoczki pokazujesz, strasznie już mi tęskno za takimi. Zresztą pewnie nie tylko ja tęsknie patrzę za okno ;:108
Cudna ta kalina ;:63 Mam tylko koralową, ale niestety mimo, że kwitnie obficie, to koralików ma niewiele.
Czasami z zazdrością patrzę na okazy jakie możesz zmieścić w swoim ogrodzie i sama chciałabym taki mieć i sadzić wszystko co tylko mi się zamarzy :heja Ale potem sobie przypominam, że jednak czasami narzekasz na brak czasu, na niemożność ogarnięcia wszystkiego. I chyba jednak pozostanę przy swojej maleńkiej działeczce. Co nie znaczy, że nie chciałabym mieć więcej i więcej. I mam, ale w Waszych ogrodach. Zazwyczaj mam jedną, dwie rośliny takie same, co siłą rzeczy nie daje takiego efektu. U Ciebie wszystkiego dużo, jest widoczne z daleka ;:138 Zdjęcia z perspektywy pokazują jaki piękny masz swój kawałek raju ;:oj
U mnie po zimie już ani śladu, wszystko spłynęło razem z deszczem. Jak dla mnie może tak pozostać. Pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś szykuj ,szykuj i ławeczkę przeglądnij,bo trzeba wiosną odpocząć ,tyle.... u Ciebie chodzenia po ogrodzie!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć kochani,pgoda nas rozpieszcza ,bo dalej można pracować w ogrodzie i moje zaległości się zmniejszają ,oj dzieje się u mnie ,wczoraj wycięłam stare pędy malin a wieczór przywieźliśmy z mężem pół tony obornika gołębiego ,w 12 worach ,worki były bardzo ciężkie ,ale ja dzielnie pomagałam rozładować we dwójkę oczywiście ,bo takie wielkie były ,a panowie też ładowali we dwójkę ,ale jak przywieźliśmy je pod dom to do pomocy zostałam tylko ja , ale nie wymiękłam ,dzisiaj już rozprowadziłam trzy i pół worka po ogrodzie ,trochę pójdzie do malin ,trochę do kompostownika ,a reszta do drugiej komory kompostownika ,bo będzie potrzebna do cylindrów w których będą rosły pomidory.

Aluś ,ja też lubię śnieżną i słoneczną zimę ,ale zawieje i zamiecie nie w moim typie ,bo wtedy można tylko siedzieć za piecem ,a ja ciągle jestem w ruchu i sporo muszę jeździć ,pozdrawiam ;:196

Dorota,rdest wężownik świetnie wygląda w ogrodzie ,ich świecowy pokrój jakiż inny jak u pozostałych roślin i świetnie się z nimi komponuje ,kamasji nigdy nie wykopuję ,rośnie sobie od lat w grupie i po troszkę go przybywa i kwitnie coraz lepiej ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,o rabarbarze pomyślę dla Ciebie ,po prostu go rozmnożę a wieczornik to nic nie pachnie to chyba nie wieczornik ,Bożykwiat też się prosto rozmnaża ,kawka już wspólnie wypita ,wiec czekamy na następną ,pozdrawiam ;:196

Zbyszku,cudowne zdjęcia z twojego ogrodu wstawiasz,aż chce się żyć dla takich widoków,dobrze,że są wspomnienia ,bo ileż się takich obrazów w lecie pominie ,bo nie zawsze jest czas wszystkiemu się przyjrzeć ,pozdrawiam :wit

Eluś,ukorzenię dla Ciebie tą kalinę jak tylko chcesz ,jest piękna i z daleka widoczna ,kamasja się odnajdzie na wiosnę ,tylko nie wchodź za wcześnie z kopaczką do ogrodu,pozdrawiam ;:168

Iwonko,może ptaki zjadają korale z Twojej kaliny ,a moja fajnie się ukorzenia to mogę Ci ją zrobić ,u mnie też już nie ma zimy ,wiec ciągle po troszkę coś w ogrodzie działam ,bo niestety nigdy nie ogarniam wszystkiego na czas ,bo pracę i tysiąc innych spraw mam na głowie ,pozdrawiam ;:196

Bożenko,ławeczki są w dobrym stanie ,tylko trzeba umyć bo w zimie ptaszki je zasiedliły ,a po ogrodzie sporo trzeba się nachodzić i nawet można się zgubić :uszy ,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”