Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko super trzy dziewczyny!
Do wiosny już wszyscy nie możemy się doczekać.
Myślę, że ten rok będzie dobry dla ogrodników. :)
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewelinko :wit

Wiedziałam, że jesteś młodą osobą ale to zdjęcie z córeczkami prezentuje bardzo piękną, młodą mamę.
Miło mi Cię poznać. ;:215
Czytam, że już myślisz o nowych roślinnych nabytkach. Fajnie, że masz sporo nowego miejsca do obsadzenia.
Ja to już tylko mogę ewentualnie coś dosadzić, gdy mi jakaś roślina wypadnie.
Pozdrawiam i miłego oczekiwania na wiosnę życzę. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Niestety po moim ostatnim wpisie mój komputer poddał się i wysiadł ;:222 . Może do końca tygodnia uda się ustalić co padło . Mam nadzieję , że obędzie się bez większego wydatku ;:218 . Trudno jest ogarnąć forum z telefonu lub tabletu ale spróbuję. Wczoraj miałam mroźny dzień a noc z temperaturą - 11. Szkoda , że nie ma śniegu no ale co zrobić . W dalszym ciągu zastanawiam się nad różami i mam nadzieję, że po naprawie kompa dokonam w końcu ostatecznego wyboru. Przed awarią udało mi się jednak kupić 5 ostróżek w br :heja . Kupiłam u nich po raz pierwszy ale z tego co wiem na forum mają dobrą opinię więc o nic się nie martwię.

Kasiu z tym odbiorem osobistym to masz dobrze . Ja jednak zaryzykuję i kupię też kilka róż od Hyżów bo mają w ofercie Lagune i moja ukochaną Stephanie Baronin ;:167 , której aktualnie w Flo nie ma. Kupiłam w zeszłym roku i bardzo mi przypadła do gustu. Masz rację, ja po takich groszach mam okrywowa The Fairy. Pozdrawiam :wit .

Wiolu na jaką to różę tak polowałaś ? Fakt - nie opłaca się kupować tylko jednej róży więc dobrze zrobiłaś :lol: .

Dorotko dzięki za szybką odpowiedź na moje pytanie ;:196 . Chyba jednak nie potrzebuję tam większego krzaka. W takim razie Crocus Rose musi poczekać na swoje miejsce bo na pewno w przyszłości ją kupię. Pozdrawiam :wit .

Lucynko miałam nie zamawiać róż ale jednak nie mogę się oprzeć. Szkoda , że u Ciebie nie ma już miejsca. Bardzo dziękuję i wzajemnie dobrego tygodnia życzę ;:168 .

Małgosiu ciekawa jestem co to wybrałaś ;:224 . Pewnie w Twoim wątku znajdę odpowiedź. Ja jeszcze się zastanawiam ale wychodzi na to , że zamówię z dwóch źródeł bo Flo nie ma Laguny a ja już od dwóch lat chce ją posadzić . Mam nadzieje , że szybko znajdziesz miejsce dla tej jednej róży ;:196 .

Agnieszko skąd ja to znam ;:306 . Ja to dopiero będę mogła szaleć jak nową część działki zaczniemy tworzyć . Póki co mogę już tylko delikatnie ;:173 . O tak , pieniądze na ogród idą jak woda ...

Lenko tam nie kupowałam róż ale możesz spytać w wątku w dziale róż . Ceny są spoko więc właściwie możesz spróbować . Powodzenia.

Ewo a czemu to musisz zlikwidować ? Pewnie jakieś zmiany związane z budową ? Czasem tak jest no ale trudno. Mam nadzieję , że wszystko sprawnie Ci pójdzie . Pozdrawiam :wit .

Agnieszko - aguJa ja w sumie zamówię tak około 10 ale nie więcej. W tym roku daruję sobie za to zakupy lilii. No chyba , że coś się zmieni ;:306 .

Kasiu mam nadzieję, że masz rację. Trzymamy za to mocno kciuki ;:215 . W każdym razie w moim przypadku każdy rok jest coraz piękniejszy bo rośliny rosną . Oby tak dalej , pozdrawiam .

Krysiu dziękuję za komplement ;:196 . Nowej części działki jeszcze nie obsadzamy . Pierwsze rośliny posadzę tam pewnie dopiero jesienią jak dobrze pójdzie. W każdym razie perspektywa jest bardzo przyjemna a czekam cierpliwie ;:224 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Ufff , dałam radę. Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super wyglądasz w tych okularkach ;:215 A pamiętam jak się nimi przejmowałaś :wink: Nowa fryzurka równie twarzowa ;:108
Widzę, że nie tylko ja sprawdzam już wiosenne oferty ;:224 A tak sobie obiecywałam, że już nigdy przenigdy nie kupię roślinki zanim nie będę miała dla niej upatrzonego miejsca ;:223
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewelinko i ja dołaczam do buszujących w necie. Byłam na Florinbu. już miałam w koszyczku różne piekności, ale jak przyszło co do czego, to zrezygnowałam..., stwierdziłam, że poszukam jeszcze , co oferują inni sprzedawcy...
W końcu decyzja zapadła na Rosarium... a to dlatego, że znalazłam róże , które mnie interesowały, a były tylko tam :).
Dzikie rugosy ;:224
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj.
Ja w ubiegłym roku pierwszy raz robiłam zakupy u Hyżego i byłam bardzo zadowolona. Krzaki dorodne i szybciutko podjęły wzrost. Kupowałam u nich właśnie ze względu na Sweet Lagunę, której nie było nigdzie, tylko oni mieli. Kupiłam jeszcze de Tolbiac. Miał chyba tylko dwa kwiaty, które szybko ugotowały się na gorącu i chyba nawet nie zdążyłam im zrobić zdjęć, ale piękne były. Bardzo dużo też obie te róże urosły przez sezon i jeśli nie przemarzną im pędy, to powinien być w tym roku całkiem przyzwoity widok.
Są chyba dwa sklepy jeden Hyży a drugi Hyżowie. Ja kupowałam w tym drugim :D
A we flo... zamówiłam póki co Wildeve, na którą to właśnie polowałam od kilku sezonów i jeszcze Vesalius. Na razie tyle. Jak pojawi się jeszcze coś ciekawego to najwyżej będę domawiać :;230
Z zakupów w bylinowym powinnaś być zadowolona. Przysyłają mega sadzonki :D

Szybkiej naprawy sprzętu życzę, bo wiem jak to pisać na tel, czy tablecie. Nie cierpię tego :lol:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Eelino
Dawno u Ciebie nie byłam a tu wiosna i sympatyczne buziaki :D
Pokazuj proszę częściej skarpę bo ciekawa jest :D
No i mnie zawsze Wasza stodoła chwyta za serce, widocznie coś z babcinego gospodarstwa przypomina.
Ciekawa jestem nowych róż, znając Twój gust na pewno wybierzesz rewelacyjne.
Szkoda tylko ,że musisz zniknąć i oderwać się od swego ogrodu.
U nas też było bardzo mroźno i bez śniegu, na szczęście trochę puchu spadło i roślinki bezpieczne :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Wikcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 sty 2018, o 21:38

Post »

Dzień dobry Ewelinko.
Cieszę się, że trafiłam do Twojego wątku :) Nigdy, przenigdy nie pomyślałabym, że ogród jest tak młody.Niesamowite bogactwo roślin i taka pełnia charakterystyczna dla dojrzałych ogrodów.Czym zasilasz swoje rośliny, że tak bujnie i zdrowo rosną i kwitną? Jeśli to nie jest twoja słodka tajemnica.
Gratuluję pięknego miejsca i serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko! nie jesteś jedyna na FO, która nie ma cierpliwości do siania nasion, znam co najmniej jeszcze jedną taka osobę :D Z doniczkami to i ja mam problem od jakiegoś czasu, ale tłumaczę to większą koncentracją na ogrodzie. Nowe róże i nowe ostróżki z pewnością ozdobią Twój wspaniały ogród, a po powrocie z turnusu na pewno zginiesz w ogrodzie na dłużej szczególnie jak zaczniesz urządzać dodatkowy fragment ogrodu. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Udało się naprawić awarię kompa i jestem już wśród Was ;:4 . Za oknem zima i to całkiem ładna. Szkoda tylko, że od jutra już będą roztopy . Ja w dalszym ciągu nie zamknęłam różanego zamówienia :;230 . Myślałam, że zrobię to raz dwa ale ciągle się zastanawiam , ciężko wybrać ;:224 . Do końca tygodnia muszę koniecznie złożyć zamówienie . W tym tygodniu czekają nas uroczystości z okazji Dnia Babci i Dziadka tak więc będzie zamieszanie . Przeglądając zdjęcia z poprzedniego sezonu doszłam do wniosku, że nie jestem zadowolona z mojej kocimiętki. Fakt- szybko rośnie ale z daleka jej nie widać, nijak ma się do tych wspaniałych zdjęć z neta. Trzeba spróbować z jakąś inną kocimiętką. Polecacie coś ?? Może w ogóle powinnam zrezygnować z kocimiętkowej obwódki i wybrać coś innego ? Hmm .

Małgosiu bardzo dziękuję ;:196 . Do okularów przyzwyczaiłam się już dawno chociaż nie ukrywam, że wolałabym być bez . No ale co zrobić ;:173 . Nie można mieć przecież wszystkiego . Tak, trochę szperam w ofertach bo chcę zamówić kilka róż i może jeszcze kilka lilii ale to jeszcze się nad tym zastanawiam mocno . Wybrałaś już coś ?? Ja jeszcze nie kliknęłam zamówienia bo ciągle się waham nad kilkoma różami. Nie chcę też przesadzić z ilością bo miejsca coś tam jeszcze mam ale nie chcę sadzić zbyt gęsto. Skrzydła rozwinę dopiero na nowej części działki ale kiedy to będzie . Do tego czasu będę potrzebowała worek pieniędzy na nowe nabytki . Pozdrawiam :wit .

Asiu nigdy nie zamawiałam z Rosarium ale mają sporo róż. Może kiedyś też się pokuszę bo planuję kiedyś kupić trochę historycznych . Daj znać jak dojdą sadzonki ale z tego co wiem to dziewczyny polecają zakupy w tym sklepie więc będziesz zadowolona. Pozdrawiam :wit .

Wiolu no właśnie chcę kupić u Hyżych , tak więc dobrze czytać pochlebne słowa na temat ich sadzonek. Sweet Laguna bardzo ładna a ja muszę się jeszcze zastanowić ,które pnące w końcu wybrać ;:173 . Mam jeszcze chwilę na podjęcie decyzji o ile nie wyczerpie się asortyment :;230 . Bardzo ładne róże zamówiłaś i mam nadzieję, że będziesz z nich zadowolona. O bylinowym czytałam sporo dobrych opinii tu na forum więc postanowiłam w końcu skorzystać z ich oferty. Korci mnie też żeby zamówić kilka powojników z e- clem ale to dopiero w kwietniu / maju. Podobno też mają mega sadzonki . Pozdrawiam :wit .

Agnieszko skarpa jest ładna tylko w okresie wiosennym jak kwitną płożące bylinki , potem jest tylko zielono i muszę to jakoś zmienić. Z roku na rok rośliny coraz bardziej się rozrastają więc myślę, że za dwa sezony będzie już bardzo fajnie . Co do róż to jeszcze nie zdecydowałam ale jestem już blisko . Na turnus rehabilitacyjny z córką wyjeżdżam na dwa tygodnie i specjalnie wybrałam taki termin jeszcze przed rozpoczęciem się wiosny. Jak tylko wrócę zacznie się dopiero przycinanie, nawożenie i cała reszta ;:138 . Mam tylko nadzieje, że córka się nie rozchoruje bo wtedy będzie lipa i będę musiała przesunąć turnus a bardzo tego nie chcę . U mnie jest namiastka zimy ale długo to nie potrwa bo od jutra ma być już na plusie ;:222 Pozdrawiam :wit .

Wikcia witam Cię w moich skromnych progach ;:196 . Bardzo dziękuję za ciepłe słowa . W ogrodzie jest jeszcze sporo pracy i czeka mnie mnóstwo przedsięwzięć ale mam nadzieję, że za kilka lat będę zadowolona z efektów. Póki co brakuje mi większych drzewek i krzewów bo samymi bylinami ogrodu nie stworzę . Z roku na rok jest coraz lepiej ale w dalszym ciągu to jeszcze nie to o czym marzę . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Marysiu dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna ale marne to pocieszenie :;230 . W każdym razie w tym roku planuję minimalne wysiewy i to takich "żelaznych " roślin . Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Z niecierpliwością czekam na turnus i na powrót z niego bo potem zanurzę się w ogrodzie . oby tylko zdrowie dopisało i wszystko odbyło się zgodnie z terminem. Pozdrawiam :wit .

Na koniec moja zima. Zdjęcie trochę ciemne ale przynajmniej widać ile jest śniegu.

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Hej Ewelino widzę, że i u Ciebie zima swoją kołderkę rozłożyła :) u mnie też była, ale już znika :) No, no widzę, że chyba zamówienie różane się rozrośnie hehe, ja już sobie zakaz kupowania roślinek wydałem więc chyba powinnaś wziąć przykład ze mnie :roll: :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, zima zdaje się zaszczyciła swoją bielutką obecnością wszystkie zakątki naszej ojczyzny. ;:215
Tylko, niestety, już gadają i piszą o nadchodzącym ociepleniu i o nadciągających deszczach. ;:223 Bardzo szybko zrobi się znowu szaroburo, ;:174 ale pocieszające jest to, że do wiosny coraz bliżej. ;:303
Rozumiem doskonale Twoją niechęć do domowych wysiewów. ;:108 Gdybym miała opuszczać dom na dłużej, też nie bawiłabym się w sianie o tej porze roku. ;:108
Baw się dobrze w towarzystwie babć, dzidziusiów i dzieci. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śniegu dosypało prawie wszędzie. U mnie też padał, ale chyba w mniejszej ilości, bo jakby go mniej. A może tylko się zdeptał? Bo Twój wyglada na mocno puchaty ;:63
U Hyżych zamawiałam i jestem zadowolona z jakości sadzonek. też powinnaś być ;:108 Z ta szkółką jest doskonały kontakt, czego nie można powiedzieć o wszystkich miejscach gdzie kupowałam rośliny.
I jak wypadł dzień Babci i Dziadka? Mam nadzieję, że nie tylko dziadkowie byli zadowoleni, ale i dziewczynki ze swoich występów również? Dla mnie takie występy dzieci, to zawsze były ogromne emocje. Teraz dzieci wyrosły, a ja ciągle pełna emocji ;:306
Zdecydowałaś się w końcu na róże? Troszkę mi smutno, bo ja tym roku nie zamawiam róż. za to może poszaleję z bylinami :heja Pozdrawiam serdecznie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”