Wypalarka do chwastów
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wypalarka do chwastów
Czy gazowa opalarka nie brudzi kostki brukowej ?
Ja też walczę co rok z kostką i już nie mam siły .
Ja też walczę co rok z kostką i już nie mam siły .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
Re: Wypalarka do chwastów
Tak jak sie obawialem chwasty szybko odrastają. Opalarka ta jest za słaba, żeby wypalić korzenie znajdujące się głęboko w szczelinach, czy pod kostką. ROwziązanie więc dla tych, którzy mają czas i regularnie, przynajmiej co kilka tygodni poswięca dzień na wypalenie tego co odrasta. Być może po kilkunastu takich zabiegach chwasty już nie odrosną. Natomiast ja chyba szukam czegoś mocniejszego, bo tyle czasu nie mam.boru pisze:Nie jest to takie super. Wypalenie chwastów z podjazdu i chodnika razem około 25m2 zajęło mi jakieś 20h. Fakt że był zapuszczony. Najbardziej jednak ciekawi mnie efekt. Jak szybko chwasty odrosną i czy nawóz że spalonej trawy nie zadziała w drugą stronę.
@Mariolcia1962, kostka trochę się brudzi od spalonej trawy na czarno, ale kilkukrotny deszcz wypłukuje tą sadze.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wypalarka chwastów
Czy ktoś ma , używa i może się wypowiedzieć na temat skuteczności i sensu zakupu tego wynalazku
-
- 200p
- Od: 8 lip 2008, o 13:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wypalarka chwastów
Oj też się podpaliłem na ten sprzęt, trzy lata temu. Na rabatach całkowicie się nie sprawdził. Owszem wypalał chwasty, ale trwało to tak długo,że szybciej wypielił bym ręcznie przynajmniej m2 rabaty. Po testowaniu go przez pół sezonu, szybko go odsprzedałem sąsiadowi, który niszczy nim chwasty w kostce brukowej na podjeździe do garażu. Ponoć mu się sprawdza.
Pozdrawiam Jarek