Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ależ to będzie piękny spektakl. czekam na fotki z tego miejsca w okresie kwitnienia powojników ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Kolejny bardzo emocjonujący dzień za nami ;:108 . Dzieci z przedszkola Emilki dały radę ;:215 . Były wspaniałe stroje, piękne recytacje i cudne piosenki. W nagrodę dziewczyny pojechały do dziadków na weekend a my mamy odrobinę swobody ;:224 . Może dzisiaj normalnie się wyśpię ;:173 . Dokonałam w końcu decyzji i zamówiłam róże z Flo .. Do koszyka wpadły same rabatówki : 2x Baronesse, 2x Princes of Wales , 3x Bailando i Lavender Ice. Skoro już przy różach jesteśmy to może odgrzejemy kotlety z zeszłego sezonu ;:224 ??

Lavender Ice.

Obrazek

Kurfurstin Sophie.

Obrazek

Moniko fioletowe powojniki z różami to coś wspaniałego ;:215 . Pasują do każdego koloru ;:108 . Ja dzisiaj zamówiłam kolejne róże i na tym już poprzestanę. W sumie 13 sztuk więc na razie wystarczy ;:173 . Kurczę , tylko żebym nie zapeszyła tą liczbą . Przesądna raczej nie jestem więc powinno być ok . Turnus dopiero w marcu ale bardzo dziękuję ;:196 . Pozdrawiam .

Gemma.

Obrazek

Niezawodna The Fairy.

Obrazek

Agnieszko na szczęście mój Małżonek nie narzeka i akceptuje moje pomysły . Co prawda wolałby mieć same iglaki :;230 ale nie dam się . Jak tylko słyszy pochwały od swoich znajomych to od razu staje się ze mnie dumny jak paw :lol: . To bardzo motywujące .Dlaczego przestałaś nosić okulary ?? Nosisz soczewki ??

Miniaturowa róża pnąca - Melina Starlet .

Obrazek

Old Port ?

Obrazek

Stasiu o tak, świętowanie zakończone i prawdę mówiąc jestem trochę zmęczona. Dzisiaj sporo pomagałam przy poczęstunku, potem przy sprzątaniu ;:108 . Turnus mamy początkiem marca więc akurat naładuję akumulatory przed wiosennymi pracami w ogrodzie. Również pozdrawiam i dziękuję ;:196 .

Winchester Cathedral .

Obrazek

Lavender Ice.

Obrazek

Kasiu mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Zawsze marzyłam o takiej ścianie kwiatów ale nie miałam pomysłu gdzie to zrobić. W końcu pomyślałam, że tam będzie idealnie . Oby tylko róże chciały rosnąc i kwitnąć. Pozdrawiam :wit .

Mary Rose.

Obrazek

NN ale stawiam na Winchester Cathedral.

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ewelinko
Róże prze cu dne :!: ''Winchester Catedral ''najcudowniejsza. :D
Moim zdaniem ''Old Port'' powinna być ciemniejsza.
Mam małą wadę jednego oka i jakoś sobie radzą oczy, a przestałam nosić okulary, żeby wyglądać młodziej :roll:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko, piękne różyczki. ;:215
Gdy jeszcze zakwitną te nowe, będziesz miała cudny widok. ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko jeżeli WC miewa kwiatki dwukolorowe to ona :D Ja mam nieduży krzew a już parę razy miała albo maźnięcie różem albo wręcz kwiat pół na pół. Dzięki przedszkolnym występom święta dziadków się przyjęły. Dziadki szczęśliwe a dzieci ćwiczą pamięć ;:306 Masz śliczne róże, a będzie ich więcej :uszy Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewelina sporą masz już różaną kolekcję i w zasadzie prawie nic się nie pokrywa z moimi.. Dobrze, że jest forum- nie da się mieć wszystkiego i można się zachwycać u innych- piękne masz różyczki. :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda u mnie jest fatalna ;:222 . Zamiast zimy mam ciemną i deszczową jesień ;:222 . Na szczęście do wiosny jest już bliżej niż dalej ;:138 . Niektóre z moich cebulowych zaczęły wyłaniać się z ziemi. Róże mają niebezpiecznie czerwone nosy i wyglądają tak jakby miały lada moment wypuścić liście ;:oj . Trochę mnie to martwi ale mam nadzieję, że nic im nie będzie. Niestety nasza Emilka złapała ospę i tylko kwestią czasu jest jak chorować zacznie Weronika ;:222 . Dzisiaj wspominki z ubiegłego sezonu, na tapecie nadal róże.

Eden Rose.

Obrazek

Abraham Darby.

Obrazek

Agnieszko mojemu aparatowi czasami ciężko jest złapać kolor róży Old Port. No tak, bez okularów wygląda się młodziej ;:173 . Ja tam teraz nigdzie bez okularów się nie wybieram. Jednak z nimi jest mi dużo lepiej i widzę wyraźnie. Nawet na weselu byłam w okularkach i wcale mi nie przeszkadzały :lol: . Pozdrawiam :wit .

Eden Rose.

Obrazek

Garden of Roses.

Obrazek

Lucynko bardzo liczę na te stare i nowe róże ;:108 . Mam nadzieję, że z roku na rok będą coraz większe i będzie więcej kwiatów. Póki co najlepiej robić portrety ale wierzę, że za jakiś czas róże będą widoczne z daleka . Pozdrawiam ;:196 .

Claire Marshall .

Obrazek

Ballerina.

Obrazek

Marysiu tak, tak WC miewa kwiatki z różowym maźnięciem dlatego właśnie tak typowałam ;:108 . Takie ćwiczenia pamięci są potrzebne ;:108 . Emilka coraz lepiej wszystko łapie ;:138 . Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Na razie miniaturowy Artemis.

Obrazek

Ghislaine de Feligonde.

Obrazek

Moniko kolekcja różana z roku na rok się powiększa. Zastanawiam się kiedy powiem STOP ;:306 . Masz rację forum jest świetną sprawą bo przecież wszystkich odmian mieć nie możemy . Pozdrawiam :wit .

Leonardo da Vinci

Obrazek

Lykkefund.

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, piękne masz różne ;:333 Ballerine i Arteymis, zamówiłam na pewno te maleństwa będą kwitły latem.
Róży Winchester Cathedral , nie mam ale z tą różą wiąże sie mała historyjka , gdy chciałam kupić róże Westerland, sprzedawczyni na siłę chciała
mi wmówić, że Winchester i Westerland to te same róże w rezultacie zrezygnowałam z zakupów w szkółce i od tego czasu zamawiam róże przez
internet teaz wiem co kupuję i jak się okazało taniej.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ach jaka cudna Ballerina! Choruję na nią a u mojej sprzedawczyni póki co jej nie ma. Liczę na to, że mi ją jednak sprowadzi...
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko, piękne róże pokazujesz i pokazuj ich jak najwięcej. To taka radość popatrzeć na piękne zdjęcia z lata, zwłaszcza w taki paskudny dzień jak dziś.
Gizelkę masz cudowną ;:167 Przypomnij ile ona na tym zdjęciu ma lat ? Z chęcią bym ją sobie kupiła, ale nie mam już miejsca na tak duże róże :( Może kiedyś, jak zrobimy ogrodzenie .... ale to raczej nie szybko.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko moje dzieci też miały ospę jedno po drugim. Mateusz pamiętam był w 1 klasie a Justynka miała 4 latka. I dobrze przejdą teraz , będziesz mieć spokój. Ja przechodziłam ospę w wieku 18 lat. Miałam akurat egzaminy w szkole.... ;:222
Róże piękne pokazujesz.... ;:167
Ciekawe jak nasze królewny w tym roku się popiszą.... Oby to było jak najszybciej.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ja się jeszcze trochę opieram przed tak wczesnym zamawianiem, ale nie wiem na jak długo mi starczy siły woli ;:306 Plany masz fajne ;:333 Już widzę te kraty obrośnięte wszystkim co najpiękniejsze :D Mnie też się marzy wiele zmian w ogrodzie, niestety do większości z nich potrzebna jest męska ręka, a przy charakterze pracy mojego ema o to bardzo trudno :( No cóż, zobaczymy jak to będzie...
Ospa to nic przyjemnego, jednak z drugiej strony lepiej teraz niż w wieku dorosłym... Choć współczuję ci tej konieczności pilnowania dziewczynek, żeby nie rozdrapywały krostek, które przecież tak strasznie swędzą.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam dzisiaj plany - ogrodowe ;:oj ale wiatr wygnał mnie do domu ;:222 . Wieje okrutnie ;:222 . Zdążyłam tylko związać dwa miskanty, które się porozwiązywały i na tym skończyłam . Muszę przyznać, że jest niesamowity sajgon po zimie ;:222 . Wiatr nawiał mnóstwo liści, gałązek itd , itp. Będzie sporo do sprzątania ;:131 . Cebulowe poczuły wiosnę bo wychodzą ochoczo całymi stadami ;:oj .

Wandziu ja też nie lubię kiedy ktoś chce mi wcisnąć coś na siłę albo po prostu sam nie wie co sprzedaje . Szkoda kupować "kota w worku". Ballerina i Artemis to świetne róże także polecam ;:215 . Ja w okolicy mam mało takich miejsc gdzie mogę kupić róże i wybór jest marny dlatego zamawiam wyłącznie przez internet. Jak na razie jestem zadowolona. Pozdrawiam :wit .

Moniko Ballerina bardzo fajna i kwitnie bardzo długo ;:108 . Polecam jak najbardziej ;:333 . U mnie rośnie w półcieniu i nie przeszkadza jej to wcale. Mam nadzieję, że szybko uda Ci się ją zdobyć. :wit .

Wiolu Gizelka rośnie u mnie od jesieni 2015 roku. W pierwszym roku było bez szału ale potem się rozkręciła i wypuściła mnóstwo pędów. Pędy ma bardzo giętkie więc śmiało możne je zawijać dowolnie i wtedy nie wygląda jakby była tak wielka :lol: .

Olu no właśnie staram się na to patrzeć w ten sposób czyli , że przechorują i będzie z głowy. Póki co (odpukać) Emilka znosi to bardzo łagodnie. Weronika jeszcze nie ma krostek ale prędzej czy później na pewno się pojawią. Mam nadzieję, że róże tego roku dadzą czadu . Jak by nie było są starsze o rok więc powinny mieć więcej kwiatów ;:173 . Pozdrawiam ;:196 .

Małgosiu ja tam róże zamawiam w takim właśnie okresie styczeń-luty ;:224 . Można nacieszyć oczy kolorem i fajnie tak poszperać w ofertach :;230 . Mam nadzieję, że moje i Twoje plany ogrodowe prędzej czy później urealnią się ;:196 . Fakt- ospa przyjemna nie jest ale przynajmniej będę miała z głowy ;:108 . Emilka póki co najbardziej drapie się w nocy i to jest największy problem. Weronika jeszcze krostek nie ma ale pewnie pojawią się za kilka dni bo na pewno się zaraziła od siostry. Pozdrawiam .

Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”