Moje małe co nieco cz. III
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje małe co nieco cz. III
Olu Ty masz Daisy a ja mam wierną towarzyszkę Agatkę kociastą i też byłyśmy dzisiaj dłuższy czas na ogródku sprawdzać co słychać .Przy okazji Agatka sprawdziła calutki swój teren a ja swój .Jednak potem zaczęło mocno wiać ,więc poszłyśmy do chaty Hiacynty lubię tylko na ogródku w domu mnie dusi ich zapach
Olu faktycznie roślinki czują i ciepło i wychodzą z ziemi.
Mam nadzieję, że mimo chłodniejszych dni nic im nie będzie.
Wszyscy czekamy już na wiosnę i robimy plany
Mam nadzieję, że mimo chłodniejszych dni nic im nie będzie.
Wszyscy czekamy już na wiosnę i robimy plany
Pozdrawiam - Kasia
Dom w Lukrecji z ogrodem
Dom w Lukrecji z ogrodem
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam hiacynty o tej porze w domu.. Ostatnio nawet zachęcająco kwitnącym pierwiosnkom w B, się oparłam i wybrałam kolejnego hiacynta w kolorze blue...
Działka mnie jeszcze nie kusi...
Daisy - słodka!
Działka mnie jeszcze nie kusi...
Daisy - słodka!
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Olu piesia urocza. Fajnie mieć taką towarzyszkę nie tylko ogródkową.
Nasz diobliczek kotek to też taki towarzysz chowa się w krzakach ale zawsze ma nas na oku.
Zapowiedzi wiosny bardzo pachnące. Kiedyś też pędziłam w domu hiacynta....pamiętam to nakładanie ciemnej torebki a potem jak zakwitł to musiałam ekspediować do kuchni bo nie dał spać...taki intensywny zapach miał.
-- Śr 31 sty 2018 12:00 --
Nasz diobliczek kotek to też taki towarzysz chowa się w krzakach ale zawsze ma nas na oku.
Zapowiedzi wiosny bardzo pachnące. Kiedyś też pędziłam w domu hiacynta....pamiętam to nakładanie ciemnej torebki a potem jak zakwitł to musiałam ekspediować do kuchni bo nie dał spać...taki intensywny zapach miał.
-- Śr 31 sty 2018 12:00 --
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daisy podobna do mojej śp. Kruszyny.
Czy ja dobrze widzę tulipany? U mnie kiełki też ruszyły, ale tulipanów jeszcze nie ma.
Hiacynty miałam ostatnio sobie kupić, ale mały tak marudził, że szybko robiliśmy zakupy, zapominając o kwiatkach, następnym razem, bo zapach mają cudowny
Czy ja dobrze widzę tulipany? U mnie kiełki też ruszyły, ale tulipanów jeszcze nie ma.
Hiacynty miałam ostatnio sobie kupić, ale mały tak marudził, że szybko robiliśmy zakupy, zapominając o kwiatkach, następnym razem, bo zapach mają cudowny
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Muszę przyznać, że ja na razie spokojnie. Jak do tej pory nie oszalałam z powodu nadchodzącej wiosny . Kupiłam tylko kilka paczek nasion i nic poza tym . Może dlatego, że nie miałam jeszcze zbyt wielu okazji na zakupy . Widzę, że kiełki już się u Ciebie pokazują . U mnie jest to samo ale jeszcze fotek nie robiłam . Hiacynty bardzo ładne sobie sprawiłaś. Pozdrawiam .
PS Czy Twoja Daisy w szelkach chodzi ciągle czy tylko na spacery albo w dzień ??
PS Czy Twoja Daisy w szelkach chodzi ciągle czy tylko na spacery albo w dzień ??
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Olu ja też sobie z tęsknoty za wiosną kupiłam dwa hiacynty i prymulki
Nasion jeszcze nie kupiłam,dopiero się rozglądam,u nas jakoś później wystawiają na półki sklepowe.
Wierna towarzyszka jaka słodka
Serdecznie pozdrawiam
Nasion jeszcze nie kupiłam,dopiero się rozglądam,u nas jakoś później wystawiają na półki sklepowe.
Wierna towarzyszka jaka słodka
Serdecznie pozdrawiam
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ja na przywołanie wiosny chciałam sobie kupić pierwiosnki w biedronce, ale zostały już takie mizeroty, że dałam sobie na wstrzymanie
Wierna towarzyszka słodziutka, cudny ma pyszczek
Wierna towarzyszka słodziutka, cudny ma pyszczek
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Olu kolorowo w domu od prymulek i hiacyntów. Te wyrywne maluchy w ogrodzie trochę pewnie śnieg przykrył. Mrozy trochę spowolnią wegetację. Pewnie już nie tylko jedna torebka z nasionami czeka na półce, a może niektóre wysiane. Zwierzyńcowi przyglądałam się szczególnie. Na kilkadziesiąt zdjęć ptaków przy karmniku ze dwa wybiorę w miarę czytelne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oleńko , w sklepach coraz więcej pokazuje się prymulek , hiacyntów , żonkili , czyli zbliżamy się do wiosny , Pierwsze prace w ogrodzie to cięcie winorośli na które zawsze bardzo czekam bo to jest namacalny sygnał , ,że czas do ogrodu .Zwykle to przełom lutego i marca , więc całkiem już niedługo .Dobrze że święta mamy na samym początku kwietnia bo będziemy miały cały miesiąc już dla ogrodów .Pozdrawiam
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Kochani , cieszę się , że do mnie zaglądacie.
Ostatnio jestem tylko ukradkiem na forum , bo wymyśliłam sobie remont. Miałam tydzień urlopu i zaczęliśmy robić gładź na suficie i do tej pory nam zeszło. A gdzie ściany?????
Do tego zmiana wszystkich mebli , czyli zostałam z pustym pokojem....a urlop się skończył i w weekend trzeba było już iść do pracy. Dobrze że jutro i pojutrze znów mam wolne.....
A musimy się spieszyć bo 23 lutego syn ma 18- tkę i robimy imprezę w domu.....
Wybaczcie ,ale na wasze posty odpowiem jak się trochę odrobimy.
Ostatnio jestem tylko ukradkiem na forum , bo wymyśliłam sobie remont. Miałam tydzień urlopu i zaczęliśmy robić gładź na suficie i do tej pory nam zeszło. A gdzie ściany?????
Do tego zmiana wszystkich mebli , czyli zostałam z pustym pokojem....a urlop się skończył i w weekend trzeba było już iść do pracy. Dobrze że jutro i pojutrze znów mam wolne.....
A musimy się spieszyć bo 23 lutego syn ma 18- tkę i robimy imprezę w domu.....
Wybaczcie ,ale na wasze posty odpowiem jak się trochę odrobimy.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Olu pracy nie zazdroszczę wiec pracuj a my zaczekamy .Wiosną nie będzie czasu na takie prace a pełnoletność ważna rzecz i musi być obchodzona uroczyście
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Olu, Daisy ma taką śliczną mordkę a te bystre oczka ,ona jest śliczna Remont ciężkiej pracy nie zazdroszczę ale
efektów końcowych i zmian w saloniku, będziesz zadowolona a z wysiewem nasionek jeszcze zdążysz, do wiosny urosną
efektów końcowych i zmian w saloniku, będziesz zadowolona a z wysiewem nasionek jeszcze zdążysz, do wiosny urosną