Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.II (2018-2020)
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej 2018
Nie powiem, obiekt konkretny, sadzonki piękne !
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ogrodniczek generalnie wszędzie jest tendencja w stronę begonii, a poprzedni rok był wyjątkowo begoniowy moje przed domem do Bożego Narodzenia kwitły i wiem ze u klientów też się udały. Może koniunktura bedzie dobra bo zamówiłam dwa razy więcej niż zawsze.
Angela co robisz nie pisałaś dawno Zibi chyba jeszcze śpi.
Angela co robisz nie pisałaś dawno Zibi chyba jeszcze śpi.
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
Witamy. Kwiaty robisz na ziemi czy masz stoły ? Pieknie wyglada to wszystko? ile masz obiektów? Dawaj wiecej zdjęc wyglada to nowocześnie.
- drakka
- 500p
stokrotka, w tym roku ( to będzie mój drugi sezon ogrodniczy) poprawiam błędy zeszłoroczne, czyli zaprzestałam głupstwa z wieloma dziwnymi odmianami, kupiłam profesjonalne nasiona, ściągnęłam kilka dziwactw z UK
Odpuściliśmy ogrzewanie CO, bo kasa poszła w byliny. Stanie w tunelu piec nadmuchowy 40kw- jak ten nie da rady to odpuszczam rabatówkę.
Póki co wszystko pod lampami, robię swoje małe eksperymenty z doświetlaniem siewek bylin.
przy Was jestem mały pikuś, ale chyba od czegoś trzeba zacząć nie ?
Odpuściliśmy ogrzewanie CO, bo kasa poszła w byliny. Stanie w tunelu piec nadmuchowy 40kw- jak ten nie da rady to odpuszczam rabatówkę.
Póki co wszystko pod lampami, robię swoje małe eksperymenty z doświetlaniem siewek bylin.
przy Was jestem mały pikuś, ale chyba od czegoś trzeba zacząć nie ?
-
- 200p
U mnie trochę inaczej jest teraz bo w 6 tygodniu zaczynam sadzonki i wysiewam wszystką rabatówkę- smieciówkę, a jakbyś tak siała w tackę i potem pikowała to nie byłoby ekonomiczniej, my do tej pory kwiatki siejemy w tacki i dopiero po 2 tygodniach jak już mam ładną siewkę to pikuję.
Może to stara szkoła ale mam segregację siewek za sobą i może to moje wrażenie ale wydaje mi się że takie maluchy lubią być przesadzane.
A mój mąz mi tu podpowiada że to dlatego że ja lubię pikować i zebym się nie mądrzyła bo sama zaczynałam na albo się uda albo się nie uda
Może to stara szkoła ale mam segregację siewek za sobą i może to moje wrażenie ale wydaje mi się że takie maluchy lubią być przesadzane.
A mój mąz mi tu podpowiada że to dlatego że ja lubię pikować i zebym się nie mądrzyła bo sama zaczynałam na albo się uda albo się nie uda
- drakka
- 500p
Pikowałam petunię w zeszłym roku
żmudna robota, a jak ma się 2 latka w domu ( teraz 3 latka) to ciężko zająć takie dziecko na dłużej niż 15 minut.
żmudna robota, a jak ma się 2 latka w domu ( teraz 3 latka) to ciężko zająć takie dziecko na dłużej niż 15 minut.
-
- 200p
witaj w klubie pracujacych matek
- drakka
- 500p
Witaj
Stokrotka a jak u Ciebie ?
Cisza przed burzą?
Stokrotka a jak u Ciebie ?
Cisza przed burzą?
-
- 200p
Ja również siewke robie w paletce, a potem pikuje to 180 albo 100 paletek. Duża oszczędność miejsca. Wkurzyłem się na firmę Plantpol. Otóz biore od nich sadzonke od 5-6lat, co roku zamawiam dwa razy więcej, dzisiaj do mnie zadzwonili, że do przyjścia sadzonek musze uregulować fakture, a zawsze dawali mi termin do maja, chyba kasa się im nie zgadza. Też macie tak ?
Nie wiem jak mają stali klienci w Plantpolu ja biorę 3 rok od nich i zawsze płacę zaraz i na FV mam napisane ze 3 dni. Może napisz do nich że prosisz o odroczenie do maja wzorem lat ubiegłych może mają kogoś nowego w księgowości i jest bardziej skrupulatny.
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
Do Plantpolu najlepiej napisać z prośbą o przesunięcie płatności np. do maja. Można się dogadać.
Dla zainteresowanych , na ich stronie internetowej w zakładce dla ogrodników , są szczegółowe wskazówki uprawy różnych roślin : podłoża, temperatury , ochrona , itd.
Dla zainteresowanych , na ich stronie internetowej w zakładce dla ogrodników , są szczegółowe wskazówki uprawy różnych roślin : podłoża, temperatury , ochrona , itd.
-
- 200p
Ja dzisiaj skończyłem foliować szczyty, dorobiłem małe drzwi wejściowe żeby zbytnio nie wietrzyć, w weekend zakładamy folie, palet mamy sporo naszykowanych myśle ze dwa pełne dni i będą stały stoły Już się nie mogę doczekać!