Zupa na śniadanie
Re: Zupa na śniadanie
Lubicie chleb pieczony w jajku, posypany cukrem? I do tego kawa zbożowa z mlekiem. U nas wszyscy lubią z pokolenia na pokolenie. Właśnie jestem po takim śniadanku .
W roztrzepanym jajku z trochę wody ,maczam chleb i kładę na rozgrzany tłuszcz na patelni.Opiekam z obu stron i gotowe.
Podaję gorące, od razu z patelni. My lubimy posypane cukrem, ale może być też ketchup lub inny sos, lub bez dodatków. Jak chleb jest obsuszony to po upieczeniu jest bardziej chrupiący (można wykorzystać starsze pieczywo).
W roztrzepanym jajku z trochę wody ,maczam chleb i kładę na rozgrzany tłuszcz na patelni.Opiekam z obu stron i gotowe.
Podaję gorące, od razu z patelni. My lubimy posypane cukrem, ale może być też ketchup lub inny sos, lub bez dodatków. Jak chleb jest obsuszony to po upieczeniu jest bardziej chrupiący (można wykorzystać starsze pieczywo).
-
- 10p - Początkujący
- Od: 16 gru 2016, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba nie zjadłbym, zupy na śniadanie mimo wszystko. Wystarczy gorąca herbata, żeby się trochę rozgrzać albo ewentualnie ciepła owsianka.
- acia1065
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Kontakt:
Tekimenka u mnie taki chleb był zawsze w niedzielę, a o tego kakao. Okrywam owsiankę, ale na słono
Beata
-
- 200p
- Od: 25 mar 2016, o 14:54
U mnie od kilku lat na śniadanie owsianka i chleb z mojej domowej piekarni z powidłami. Jakoś nam się nie znudziło takie śniadnie.
- Duende
- 100p
- Od: 29 sty 2018, o 14:20
- Kontakt:
Skoro jest taki wątek, to nie tylko ja zima jadam zupę na śniadanie
Fajnie
Fajnie
- Ebabka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie owsianka na wodzie, gotowana 15 minut z dodatkiem szczypty soli, kurkumy, trochę cynamonu, rodzynek i jabłka starkowanego. Inne dodatki wg. uznania, ale można i bez. Bardzo rozgrzewa
Pozdrawiam Eugenia
- Duende
- 100p
- Kontakt:
tak, pyszna jest, wrzucam do niej tez orzechy, siemię lniane i inne pestki, czasem dodam miód
Jednak gdy nie mam ochoty na słodkie (bo jednak owoce dają słodycz), to wybieram zupy
Jednak gdy nie mam ochoty na słodkie (bo jednak owoce dają słodycz), to wybieram zupy
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
Ja z kolei nie lubię mleka i owsianke jem też na wodzie ,za to z różnymi dodatkami -tarte jabłko, rodzynki,żurawina, śliwki i morele suszone, banan itp. Zależy co mam w domu i chęci .Mąż za to na mleku, ale bez dodatków.
- Duende
- 100p
- Kontakt:
u mnie dziś na śniadanie krupnik bo za oknem mróz.
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
U mnie zupa na śniadanie odpada bo nie wyobrażam sobie żeby wstawać o 5 i ją gotować .Lubię zupy ,ale świeżo gotowane. A owsianka to szybko gotowa.