Storczyki Moni
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Storczyki Moni
W końcu zdecydowałam się założyć wątek i podzielić się moimi storczykami. Nie mam ich zbyt wiele, ponieważ się ograniczam, choć czasami bywa to bardzo trudne
Storczyki uprawiam od 15 lat.
Kilka aktualnie kwitnących
Phalaenopsis Salinas - wdzięczna orchidea
Następną kandydatką jest zwykła, różowa hybryda
Biała hybryda - Zakwitła 30 kwitkami
Ponownie rózowy odcień - również dość obficie zakwitła, moja najstarsza phalaenopsis
Różowa z ogromnymi kwitami - 12 cm
Storczyki uprawiam od 15 lat.
Kilka aktualnie kwitnących
Phalaenopsis Salinas - wdzięczna orchidea
Następną kandydatką jest zwykła, różowa hybryda
Biała hybryda - Zakwitła 30 kwitkami
Ponownie rózowy odcień - również dość obficie zakwitła, moja najstarsza phalaenopsis
Różowa z ogromnymi kwitami - 12 cm
Re: Storczyki Moni
Ten wątek przypomina mi mój (tylko z tym ograniczeniem trochę u mnie kiepsko) . I nawet też mam Salinas .
Biały wymiata
Biały wymiata
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Monia Piękne phalaenopsis pokazałaś. Kwitnienia bardzo obfite! Biały czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Piękne zdjęcia i obficie Ci wszystko kwitnie. Piękna Salinas i jak nie przepadam za białymi to Twój mnie powalił. Niby zwykłe, ale jednak bardzo niezwykłe. Piękne i widać zadbane masz rośliny gratuluję
PS podobno we wszystkim ogranicza nas tylko umysł, więc wszystko jest możliwe że niedługo będziesz upychać storczyki w różnych miejscach również jest prawdopodobne
PS podobno we wszystkim ogranicza nas tylko umysł, więc wszystko jest możliwe że niedługo będziesz upychać storczyki w różnych miejscach również jest prawdopodobne
Witaj, cudne kwiatki, ale najbardziej zachwyciła mnie biała hybryda, coś pięknego
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
Witaj Moniu wśród nas . Nie wiem jak mogłaś wytrzymać aż 15 lat bez dzielenia się tutaj z nami radościami i smutkami
związanymi z uprawą. Ja sama jestem tu już około 10 lat i wydaje mi sie , że to trwa całe wieki ...
Piękne prezentujesz kwitnienia Ja też ostatnio pokazałam kwitnienie Phal. Salinas (jak mnie pouczyły dziewczyny).
Wciąż się tu człowiek czegoś uczy
Czekam na kolejne kwiaty
związanymi z uprawą. Ja sama jestem tu już około 10 lat i wydaje mi sie , że to trwa całe wieki ...
Piękne prezentujesz kwitnienia Ja też ostatnio pokazałam kwitnienie Phal. Salinas (jak mnie pouczyły dziewczyny).
Wciąż się tu człowiek czegoś uczy
Czekam na kolejne kwiaty
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Monnia445
- 200p
Po długiej przerwie przerywam milczenie i wracam do was dziewczyny . Dawno mnie tu nie było, ale miałam przeprowadzkę i te sprawy...
Doszło u mnie sporo nowości tymczasem pokażę wam obecnie kwitnące mi latem. Nie wiem czemu, ale ta pora roku służy moim najbardziej.
Na dodatek mój M sprezentował mi aprat za, co jestem mu bardzo wdzięczna . Dopiero się uczę wybaczcie, jak nie zawsze złapie ostrości.
Na początek zwykła różowa hybrydka
i przybliżenie na kwiaty
Moje pierwsze kwitnienie, niestety przez przypadek strąciłam ją z komody i straciła pęd. Pełna obaw ... wypuściła drugi
A, teraz moja miniatureczka kochana
Teraz jedna z moich ulubienic, czekałam na jej kwitnienie 2 lata, taka śpioszka z niej Ale warto było
I zdjęcie na kwietniku widać całe pędy
I wreszcie moje największe cudeńko Phalaenopsis Daystar Jak zawsze niezawodna za każdym razem kwitnie coraz obficiej.
Mój mały eksperyment z botanicznym storczykiem zmierza w dobrym kierunku
Oto efekty
Phal.Schileriana
Doszło u mnie sporo nowości tymczasem pokażę wam obecnie kwitnące mi latem. Nie wiem czemu, ale ta pora roku służy moim najbardziej.
Na dodatek mój M sprezentował mi aprat za, co jestem mu bardzo wdzięczna . Dopiero się uczę wybaczcie, jak nie zawsze złapie ostrości.
Na początek zwykła różowa hybrydka
i przybliżenie na kwiaty
Moje pierwsze kwitnienie, niestety przez przypadek strąciłam ją z komody i straciła pęd. Pełna obaw ... wypuściła drugi
A, teraz moja miniatureczka kochana
Teraz jedna z moich ulubienic, czekałam na jej kwitnienie 2 lata, taka śpioszka z niej Ale warto było
I zdjęcie na kwietniku widać całe pędy
I wreszcie moje największe cudeńko Phalaenopsis Daystar Jak zawsze niezawodna za każdym razem kwitnie coraz obficiej.
Mój mały eksperyment z botanicznym storczykiem zmierza w dobrym kierunku
Oto efekty
Phal.Schileriana
- zabkamarta
Ależ piękne i obfite kwitnienia
Co jeden to ładniejszy a jeszcze prezentacja też bardzo interesująca. Jak ma się dobry aparat i dobrą rękę to i nawet zdjęcia w domu wychodzą, co akurat mi się nie udaje.
Mi najbardziej podoba się miniaturka. Uwielbiam ten kształt kwiatów. Jest podoba do mojego Phalaenopsis Liu's Triprince, ale on nie jest mini...
Co jeden to ładniejszy a jeszcze prezentacja też bardzo interesująca. Jak ma się dobry aparat i dobrą rękę to i nawet zdjęcia w domu wychodzą, co akurat mi się nie udaje.
Mi najbardziej podoba się miniaturka. Uwielbiam ten kształt kwiatów. Jest podoba do mojego Phalaenopsis Liu's Triprince, ale on nie jest mini...
Dokładnie to samo sobie pomyślałam - podobna do Phalaenopsis Liu's Triprince Martyzabkamarta pisze:Mi najbardziej podoba się miniaturka. Uwielbiam ten kształt kwiatów. Jest podoba do mojego Phalaenopsis Liu's Triprince, ale on nie jest mini...
Bardzo mi się obydwie podobają !
Moniko, grzechem by było gdybyś nam swoich piękności nie pokazała
Nigdy nie trafił mi się żaden falenopsis o tak obfitym i zjawiskowym wręcz kwitnieniu.
Wielkie gratulacje za takie efekty
Pozdrawiam, Joanna
- Monnia445
- 200p
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
zabkamarta rzeczywiście, zaglądnełam do Ciebie i widzę niby swoją miniaturkę . Może są takie same ?
A, co do zdjęć to bym tego nie powiedziała . Twoje na tyle natury... Cudo !
O orchidarium nie wspomnę.
Art Dziękuję, ale zaglądam do twoich kwitnień i widzę, że u Ciebie też nie grzeszą pięknością
zabkamarta rzeczywiście, zaglądnełam do Ciebie i widzę niby swoją miniaturkę . Może są takie same ?
A, co do zdjęć to bym tego nie powiedziała . Twoje na tyle natury... Cudo !
O orchidarium nie wspomnę.
Art Dziękuję, ale zaglądam do twoich kwitnień i widzę, że u Ciebie też nie grzeszą pięknością
- zabkamarta
Monika są one podobne, ale mój to duży krzaczor, więc pokrojem odbiegają trochę ale poza tym podobieństwo duże.
A jeśli chodzi o foto, to niestety razem jesienią skończy się tło naturalne a foty w domu mi nie wychodzą. Będę musiała poćwiczyć z aparatem
A jeśli chodzi o foto, to niestety razem jesienią skończy się tło naturalne a foty w domu mi nie wychodzą. Będę musiała poćwiczyć z aparatem