Zupa na śniadanie
- acia1065
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zupa na śniadanie
Posypało w nocy śniegiem czyli śniadanko na ciepło ryż na mleku z dodatkiem cynamonu.
Beata
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Rzadko jadam zupy na śniadanie, jeśli już to owsianka i tylko na wodzie. Mleko używam najczęściej roślinne- np ryżowe lub kokosowe- do kawy. Lubię do owsianki dodatek jabłka, suszonych śliwek lub mojego dżemu- z dyni, cukinii, musu jabłkowego, orzechów.
Moja mama robiła pyszne zacierki i jeśli już miałabym jeść coś na mleku, to właśnie takie, posolone zacierki.
- Osmunda
- 500p
- Od: 18 maja 2016, o 08:43
U mnie też były zacierki.Kiedyś próbowałam zrobić ale mi nie wyszły.Też wspominam te od Mamy.Takich smaków chyba dziś się już nie uzyska bo to i mleko inne i mąka nie ta....Shire pisze:
Moja mama robiła pyszne zacierki i jeśli już miałabym jeść coś na mleku, to właśnie takie, posolone zacierki.
A ja jadam najczęściej owsiankę na wodzie z dodatkami przeróżnymi ; owocami , orzechami , co jest pod ręką.
Ale jak zostanie z poprzedniego dnia przysłowiowa łyżka klusek , kaszy czy ryżu to spokojnie z gorącym mlekiem zjadam.
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też próbowałam owsiankę na wodzie z przeróżnymi dodatkami. Ale za każdym razem bolał mnie przez kilka godzin po niej brzuch i już myślałam, że jestem na owies uczulona, aż do momentu jak dokładnie to samo zrobiłam na mleku i okazuje się że na mleku wszystko OK. Nie boli mnie żołądek, czyżby mleko w jakiś sposób wiązało coś co płatki owsiane wydzielają?
Lubię rano zjeść zupę mleczną z ryżem albo płatkami czy kaszkę na mleku, do obiadu spokojnie trzyma i nie czuję się głodna.
Lubię rano zjeść zupę mleczną z ryżem albo płatkami czy kaszkę na mleku, do obiadu spokojnie trzyma i nie czuję się głodna.
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po prostu lubisz mleko i Twój żołądek wkurzyła zmiana diety
Pozdrawiam Eugenia