Rajsko, wiejsko, sielsko... II
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II
Dziewczynki bez przesady już kiedyś próbowałam... ziemniaczki były (pomidorki i papryka też) tylko worki nie wytrzymały
Ale tu jeszcze więcej doczytałam, wiec teraz będzie jeszcze lepiej ...Tak myślę
https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 42&t=31571
Ale tu jeszcze więcej doczytałam, wiec teraz będzie jeszcze lepiej ...Tak myślę
https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 42&t=31571
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś podglądam codziennie, ale dopiero dziś dorwałam się do komputera. Podziwiam Twoją pracowitość i pomysłowość. Klamerki jako znaczniki, a uprawę w słomie i workach będę podpatrywać. Produkcja nasion na taśmie, to już absolutny kosmos dla mnie. Jestem niecierpliwa, więc nigdy bym się za to nie zabrała. Parapety się zazieleniły, więc wiosna blisko, choć mróz i śnieg za oknem.
Specjalne uściski dla Leosia.
Specjalne uściski dla Leosia.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ewko masz bardzo miłe zajęcia w domu.
Wszystko bardzo ładnie wschodzi i cieszy oczy. Pelargonie dobrze zabezpieczone odwdzięczą się pięknymi kolorkami i będą kwitły aż miło.
Chętnie zaglądam i podpatruję choć sama na razie nie sieję na większą skalę.
Miłego czwartku.
Wszystko bardzo ładnie wschodzi i cieszy oczy. Pelargonie dobrze zabezpieczone odwdzięczą się pięknymi kolorkami i będą kwitły aż miło.
Chętnie zaglądam i podpatruję choć sama na razie nie sieję na większą skalę.
Miłego czwartku.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Ewuniu na początek zdrówka życzę , znowu Cię gdzieś zgubiłam a byłam pewna że byłam u Ciebie
Ale masz super pomysły o workach nigdy nie pomyślałam , może i ja spróbuję
Nasionka kleić - chyba jestem leń bo by mi się nie chciało , ale nigdy nie mówię nigdy bo jak mnie weźmie to i ja się pobawię
Wytłaczanki po jajkach i ja próbowałam ale więcej nie będę próbować bo tak jak u Marysi czy Lucyki pleśń się szybko pokazywała
Musze poczytać o tej słomie co tam ciekawego ?
Bardzo Ci dziękuję za tyle ciekawych wieści
Zdrowiej kochana i dbaj o nóżkę
Ale masz super pomysły o workach nigdy nie pomyślałam , może i ja spróbuję
Nasionka kleić - chyba jestem leń bo by mi się nie chciało , ale nigdy nie mówię nigdy bo jak mnie weźmie to i ja się pobawię
Wytłaczanki po jajkach i ja próbowałam ale więcej nie będę próbować bo tak jak u Marysi czy Lucyki pleśń się szybko pokazywała
Musze poczytać o tej słomie co tam ciekawego ?
Bardzo Ci dziękuję za tyle ciekawych wieści
Zdrowiej kochana i dbaj o nóżkę
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewciu,podobają mi się te rzodkiewki na papierze toaletowym ,potem nie ma przerywania ,ale to chyba żmudna robota ,chociaż w Twoim przypadku jak boli nóżka i nie można chodzić to świetne wykorzystanie wolnego czasu,ziemniaki w workach to można uprawiać nawet na balkonie jak ktoś nie ma działeczki,świetnie sobie radzisz w tym swoim pięknym miejscu na ziemi,pozdrawiam i zdrówka życzę
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witam Soniu, Elko, Tereniu i Marciu w moim ogródeczku wreszcie nieco przysypany śniegiem
Co do workowej uprawy ziemniaków to raczej taka zabawa... ale chciałabym spróbować jakichś ciekawych nowości np takie fioletowe, dla zaspokojenia ciekawości ich smaku. Takie różności teraz można spotkać to czemu nie spróbować ...
Jak na razie mogę obserwować ptaszki i czekam na pogodę by móc foliak uruchomić, ale to jeszcze potrwa...
Posiałam więc pierwiosnki bo one muszą tak 3 - 4 tygodnie w chłodzie postać.
A chyba moje różane patyki straszą, że się przyjęły ...tylko ja nie wiem z której róży je obcięłam, bo jak wsadziłam do ziemi to mi moja kotka je wysadziła i podpisy się pomieszały więc trzeba będzie zaczekać jak zakwitną
Na koniec troszkę lata ze słoneczkiem ...
Co do workowej uprawy ziemniaków to raczej taka zabawa... ale chciałabym spróbować jakichś ciekawych nowości np takie fioletowe, dla zaspokojenia ciekawości ich smaku. Takie różności teraz można spotkać to czemu nie spróbować ...
Jak na razie mogę obserwować ptaszki i czekam na pogodę by móc foliak uruchomić, ale to jeszcze potrwa...
Posiałam więc pierwiosnki bo one muszą tak 3 - 4 tygodnie w chłodzie postać.
A chyba moje różane patyki straszą, że się przyjęły ...tylko ja nie wiem z której róży je obcięłam, bo jak wsadziłam do ziemi to mi moja kotka je wysadziła i podpisy się pomieszały więc trzeba będzie zaczekać jak zakwitną
Na koniec troszkę lata ze słoneczkiem ...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Nasion na taśmie nakleiłaś prawie hurtowe ilości Posiedzisz jeszcze trochę w domu to rozpoczniesz ich sprzedaż Ale fajnie, że ci się chce.
Ciekawe dlaczego wytłoczki po jajkach mogą pleśnieć? Wydawałoby się, że doskonały materiał. Pomysł mi się spodobał
Trochę poczekasz w takim razie na rozpoznanie różyczek, ale to jest najmniej istotne. Najważniejsze, że chcą rosnąć. Brawo
Ciekawe dlaczego wytłoczki po jajkach mogą pleśnieć? Wydawałoby się, że doskonały materiał. Pomysł mi się spodobał
Trochę poczekasz w takim razie na rozpoznanie różyczek, ale to jest najmniej istotne. Najważniejsze, że chcą rosnąć. Brawo
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo ziemniaki Bellarosa sadzimy u siebie kilka lat, są bardzo dobre skórka różowa po obraniu żółte. Miałam kiedyś fajną odmianę ziemniaków fioletowych nazwy odmianowej nie znam, te ziemniaczki dawałam tylko do sałatek, fajnie wyglądały. Po kilku latach zapyliły się i zmieniły kolor
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Ewuniu...widzę że lubisz nowości i eksperymenty, to podobnie jak ja. Różyczki twoje puszczają już listeczki, ja innym sposobem postanowiłam..gazetowym. Podobnie jak ty zapomniałam z których nacięłam patyczków, etam..i tak może nic z tego nie będzie. . Pozdrawiam.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ale się uśmiałam z tego kota budzącego psy Choć czasami wolałabym, żeby moje psiaki potrafiły przespać pojawienie się nie tyle nawet gościa, co kogokolwiek przechodzącego wokół posesji
Mam nadzieję, że podzielisz się wynikami tej taśmy nasionkowej.
Mam nadzieję, że podzielisz się wynikami tej taśmy nasionkowej.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Znowu znikają posty podczas poprawiania liter Ewciu nie ważne która róża się ukorzeni ważne żeby dotrwała do wiosny, a potem na pewno szybko zakwitnie i pokaże swoje imię. Mnie się bardzo niewiele patyczków udało ukorzenić z nazwami, bo zawsze coś mi pomiesza napisy Masz sporo liliowców, w ciągu sezonu jakoś liczna odmian się rozmywa dlatego potem w zimowych wspomnienia okazuje się, że mamy ich całkiem sporo Dobrego i zdrowego tygodnia życzę
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ewuniu i ja podziwiam Twoje liliowce - super kolekcja
Ziemniaczki ładne , też kiedyś próbowałam różne kolorki ale gdzieś znikły
Gratuluję ukorzeniania - masz dobre rączki bo co wsadzisz to rośnie - oby tak dalej
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę
Ziemniaczki ładne , też kiedyś próbowałam różne kolorki ale gdzieś znikły
Gratuluję ukorzeniania - masz dobre rączki bo co wsadzisz to rośnie - oby tak dalej
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewciu,wszystkiego warto spróbować,a że jesteśmy uparte i dociekliwe w swojej pasji to nic nam nie stanie na przeszkodzie ,liliowce masz cudne ,cokolwiek się wydobędzie do wspomnień to nas bardzo cieszy bo jesteśmy tacy stęsknieni,pozdrawiam i miłego dnia życzę