Działka w ROD pestki 2016 - 2023
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka w ROD pestki 2016rok i 2017 rok
Też trochę ścięłam chryzantem do wazonu ale sporo jeszcze kwitnie , W tym roku jesień chociaż brzydka ale długa i pomału późne chryzantemy też pokazują kwiaty .Twoje nawet ładnie rosną nawet te co przyszły brązowe i myślałam że nic z nich nie będzie maja zielone czubki. Na drugi rok będę miała już sporo chryzantem . Dalie już zebrane i uprzątam pomalutku przekwitnięte suche badyle , na wiosnę będę miała mniej roboty ..
różowe chryzantemy ładnie się rozrastają , przetrwały zimę więc myślę że będą rosnąć w moim ogrodzie ..
różowe chryzantemy ładnie się rozrastają , przetrwały zimę więc myślę że będą rosnąć w moim ogrodzie ..
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witam w Nowym Roku 2018 życzę wam i sobie sukcesów w uprawie.Jak na razie nic się nie dzieje zimy nie ma.
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka
Witam zaczęłam kupowanie nasionek ,a więc u mnie w Achaun już są nasiona kwiatów i warzyw ja zaczęłam kupowanie nasion
jeszcze nie wgrałam zdjęć.
to nie wszystkie ale są.Muszę zajrzeć na działkę do ptaszków.Teraz mam ptaszki na balkonie może zrobię zdjęcia jak słoninkę wcinają i podśpiewują.pozdrawiam
jeszcze nie wgrałam zdjęć.
to nie wszystkie ale są.Muszę zajrzeć na działkę do ptaszków.Teraz mam ptaszki na balkonie może zrobię zdjęcia jak słoninkę wcinają i podśpiewują.pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika
Jeszcze nie byłam w ogrodniczym ,może po niedzieli córka mnie podwiezie bo muszę kupić ziemię i nasionka .. Na parapecie posieję tylko begonię stale kwitnącą którą mam i i niecierpki jak dostanę i coś dla ptaszków bo się kończy..
..
..
- pestka
Witam wieczorkiem byłam na działce nic ciekawego sie nie dzieje .W sklepach już różne nasionka są , ale te co potrzebuję to mam dokupiłam teraz Kobę na balkon ale tylko widzzę niebieską,a chciałabym białą może jeszcze ją wypatrzę.Wiecie co na działce okryłam kapturami młode drzewką i ktoś mi ukradł jeden kaptur tak to jest na działkach w ROD.
wysoko słoninka dla ptaszków powieszona bo koty sięgają niżej.Ale drugie ocieplenie dałam na drzewko na razie tyle na dziś .Dobrej nocy trzeba iść spać.
wysoko słoninka dla ptaszków powieszona bo koty sięgają niżej.Ale drugie ocieplenie dałam na drzewko na razie tyle na dziś .Dobrej nocy trzeba iść spać.
- pestka
Witam jakaś cisza u mnie w wątku, a ja już zaczłam wysiewy na parapecie .Na działkę nie mogę się wybrać bo mam wizyty u lekarzy można powiedzieć że cały ędzie .Ale już będę miała wyniki,żeby w marcu być gotowym do pracy na działce, jeśli to będzie wiosennie.
trawa cytrynowa już wychodzi
taką prymulę kupiłam
tak karmię ptaszki na balkonie
hiacynty zaczynają kwitnienie pędzone w wazonikach po mału się rozwijają
Już kupiłam ziemię do wysiewów i zaczęłam wysiewy w domu .
plektantusy przeżyły zimę teraz je będę ukorzeniać.tyle na razie na dzień dzisiejszy.pozzdrawiam zaglądających do mnie życzę dużo słoneczka
trawa cytrynowa już wychodzi
taką prymulę kupiłam
tak karmię ptaszki na balkonie
hiacynty zaczynają kwitnienie pędzone w wazonikach po mału się rozwijają
Już kupiłam ziemię do wysiewów i zaczęłam wysiewy w domu .
plektantusy przeżyły zimę teraz je będę ukorzeniać.tyle na razie na dzień dzisiejszy.pozzdrawiam zaglądających do mnie życzę dużo słoneczka
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Teresko nie za wcześnie na wysiewy
Powiedz do czego używasz trawy cytrynowej.
Nie uprawiałam jej jeszcze, a widzę, że ludzie kupują ją.
U Ciebie nawet już rośnie, Pozdrawiam.
Powiedz do czego używasz trawy cytrynowej.
Nie uprawiałam jej jeszcze, a widzę, że ludzie kupują ją.
U Ciebie nawet już rośnie, Pozdrawiam.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestko widzę, że nie próżnujesz pierwsze wysiewy już poczynione, w domku pięknie kwitną hiacynty i pewnie zapach też się rozsiewa dookoła byle do wiosny
- maniusika
Ja też wysiałam begonię i niecierpki ,resztę w szklarni jak się ociepli . U mnie tez pachną hiacynty a taki fiołek zdobi mój stół ..
- pestka
Witam w ten mrożny poranek, mam nadzieje że wreszcie się ociepli u mnie teraz jest minus 10 stopni.
zaczęłam wysiewy w domu nie króre roślinki już powschodziły,kobea mam 6 sztuk ,Tumbergia 5 sztuk,szałwia czerwona,wysiałam dzisiaj papryczki,kilka pomidorków karłowych.
A to moje domowe roślinki
oj na razie starczy
A w Carrefour są takie widoczki
oczy by wszystko chciały ale finansowo poszło by się z torbami tyle na tą chwile bajo
zaczęłam wysiewy w domu nie króre roślinki już powschodziły,kobea mam 6 sztuk ,Tumbergia 5 sztuk,szałwia czerwona,wysiałam dzisiaj papryczki,kilka pomidorków karłowych.
A to moje domowe roślinki
oj na razie starczy
A w Carrefour są takie widoczki
oczy by wszystko chciały ale finansowo poszło by się z torbami tyle na tą chwile bajo
- pestka
Witam po przerwie nie było wiosny więc nie było co pokazywać ani weny żeby pisać.
Więc już dużo roboty się robi i pierwsze oznaki wiosny już są u mnie.
Oto one
moja dekoracja w wazonie
floksy odbiły
czosnek największy wystartował cesarska korona
tulipany też
tulipany
moja nowa trawa
wysiew pomidorków
a tak wyglądają dekorację przy ulicy jak idę na działkę
Może ktoś wie jaka to odmiana wierzby piękna ale już przekwita
Życzę miłego weekendu zaglądającym do mnie dzisiaj noc była zimna brr.
Więc już dużo roboty się robi i pierwsze oznaki wiosny już są u mnie.
Oto one
moja dekoracja w wazonie
floksy odbiły
czosnek największy wystartował cesarska korona
tulipany też
tulipany
moja nowa trawa
wysiew pomidorków
a tak wyglądają dekorację przy ulicy jak idę na działkę
Może ktoś wie jaka to odmiana wierzby piękna ale już przekwita
Życzę miłego weekendu zaglądającym do mnie dzisiaj noc była zimna brr.
Nareszcie zrobiło się cieplej, podziałamy w końcu na działce. Jeszcze trochę i jak to wszystko zakwitnie.
- pestka
Witam będzie się działo włączą wodę na działce dzisiaj,tak baardzo był potrzebny deszcz już nie będę podlewała wszystko ruszy jak z kopyta.to co zastałam w czwartek na działce .
tulipany już mają pączki po deszczyku pójdą w górę roślinki oj będzie się działo do wieczorka
tulipany już mają pączki po deszczyku pójdą w górę roślinki oj będzie się działo do wieczorka