Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Post »

Witaj Ewciu,wszystkiego warto spróbować,a że jesteśmy uparte i dociekliwe w swojej pasji to nic nam nie stanie na przeszkodzie ,liliowce masz cudne ,cokolwiek się wydobędzie do wspomnień to nas bardzo cieszy bo jesteśmy tacy stęsknieni,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam ciesze się, że kibicujecie moim ogrodowym szaleństwom :)
Mam jeszcze chyba ze trzy liliowce, ale w tamtym roku nie zakwitły ;:131
Marysiu ten żółty od ciebie się przyjął, miał tylko jeden kwiatuszek i nie zdążyłam go sfocić :oops:
Wiosną dojdzie mi (oczywiście jak przeżyje) jeszcze liliowiec czerwony od Ewy-Pashmina i też od niej piękna różyczka ...Ewka likwiduje cześć kolekcji róż, liliowców, irysów i jeżówek , bo zmienia koncepcję swojego ogrodu, ma jakiś pomysł na kolorystykę w ogrodzie ;:333

Obrazek Obrazek

Teraz będę jeszcze szukać białego liliowca (no prawie białego, bo podobno białych nie ma) no i jak mi się trafi bo ktoś będzie przerzedzał liliowce to też przygarnę (może we wsi popytam ?) ... Posadziłabym chętnie taki pas wzdłuż tego żywopłotu wierzbowego... tam jest wilgotno więc byłoby im dobrze i dałyby trochę koloru tej zieleni... No ale to z czasem, jak będę wiedziała na ile mi podliczyli moją emeryturę , bo do tej pory miałam świadczenie emerytalne .
I kilka fotek na rozgrzewkę ;:168

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, zauroczył mnie ten czerwony liliowiec! ;:138 ;:138
Nie wszyscy lubują się w czerwonym kolorze kwiatów, ;:131 a ja na przekór, ja właśnie zachwycam się czerwonym w każdym odcieniu tego koloru. ;:215
'Amelka' jaka obsypana kwieciem! Bardzo ładnym kwieciem. ;:333 Zarówno pod względem koloru jak i budowy kwiatków. ;:333 ;:333
Rudbekia 'Cherry Brandy' bardzo bogato Ci kwitła. ;:63 Czy zbierałaś nasionka? A jeśli tak, to czy będziesz je wysiewała? Bo ciekawa jestem, czy powtórzy cechy rośliny matecznej. U mnie w ubiegłym roku tylko jedna roślinka powtórzyła. ;:108

Kuruj się kochana, nie poddaj chorobie, bo to nic przyjemnego. Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Ewuniu :wit
Piękny ten liliowiec czerwony i Amelka też cudna ;:215 zresztą wszystkie roślinki masz piękne ;:63 ;:63
Rudbekie bardzo ładne i jak żołnierze stoją ;:333
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ewus nie pamiętam ale chyba Jadzia/Jakuch ma lub miała Amelię R. na cześć swojej prawnuczki i nie była z niej zadowolona a tu taki cudowny okaz, biegne na wszelki wypadek "uprzejmie donieść" jaka Amelka cudna.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Cytat na początku wątku bardzo trafny ;:108 . Bardzo zaciekawiły mnie Twoje pomysły zarówno na klamerki jak i tą uprawę ziemniaków w worach ;:173 . Wspaniałe zdjęcia z ubiegłego sezonu ;:215 . Już nie mogę doczekać się obecnego , która lada moment ;:224 . Widzę wśród roślin drewniane koło, które już od dłuższego czasu planuję dorwać i jakoś nie było jeszcze okazji ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Dziękuję dziewczynki za odwiedziny ;:4
Wczoraj dostałam porcje nasionek od Marty-koziorożec ;:196 wsród nich sporo odmian pomidorków i żeby się w nich nie pogubić, bo chciałabym z każdej odmiany choć jeden spróbować sięgnęłam po nieużywane albumy na zdjęcia... powkładałam nasionka i już teraz ich nie pogubię

Obrazek Obrazek

To może teraz troszkę wspomnień z warzywnika, bo też już tęsknię za świeżą zieleniną ;:333

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewko patyczki różane widać dobrze się mają ;:215
Kotek tylko trochę pomagał przy sadzonkach :wink: ...najważniejsze, żeby ładnie zakwitły a wtedy sobie je opiszesz.
Zresztą nieważne nazwy. :wink:
Warzywnik ... ;:167 warzywniki i te świeże warzywa.
A co to za żółte śliweczki czy nie czasem mirabelka?
Nasionka mają swoje przegródki to możesz je sobie teraz co chwilę oglądać....cudowna możliwość, też ostatnio oglądam swoje nasionka. ;:1
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewuniu..świetny pomysł z nieużywanym albumem, co prawda ja nie siejąca ale jak mnie kiedy najdzie to sposób odgapię. ;:173 . Bardzo ładna różyczka a i czerwony liliowiec..mnie tam wszystkie kolory się podobają i czerwony także. ;:108 . Podobnie jak ty w planach jeszcze biały ale tego mam zamiar upolować na wiosennych targach ogrodniczych. Pozdrawiam. ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,ależ się uśmiałam z Twojego pomysłu ,no chyba bym tego nie wymyśliła ;:306 ,ale wszystko dzięki temu uporządkowane i nic się nie zgubi ,jak widać każdy pomysł jest godny naśladowania ,ale Tobie naprawdę ich nie brakuje ,no i Twoje warzywka i śliweczki pyszniutkie ,juz by się takie prosto z krzaka zjadło,pozdrawiam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ja nie mogę! Ewuś, coraz to nas czymś zaskakujesz! ;:138 ;:138
Niesamowita jesteś z pomysłowością! ;:215 Album do nasion ;:333 sprawa! Opisane, podklejone, diabeł ich ogonem nie nakryje! ;:303 ;:303
Warzywka miałaś całkiem przyzwoite i zdrowe. ;:63 Oby w tym roku pogoda pozwoliła na jeszcze obfitsze plony. ;:108

Idzie ostra zima, to może potem i lato będzie gorące. ;:218 Choć ja nie przepadam za upałami, to jednak mimo wszystko wolę upały niż deszcze. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Oj Ewuniu wspaniały pomysł ;:333 ;:333 a ja się ustanawiałam co wysiać wcześniej ? przecież jak sobie tak poukładam to będę widzieć co mam i może coś wymyślę co wcześniej siać :D
Ale śliweczki piękne - schrupało by się coś świeżego :)
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu zapisuję się do fanclubu czerwonego liliowca ;:215 Ja jednak zostawię zdjęcia w albumach, bo żadna wersja elektroniczna nie zastąpi papierowego zdjęcia :D
Róża śliczna, a wspomnienia letnich plonów pobudziły tęsknotę ;:131
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewuniu - mnie tez się już zachciewa zieleninki. Na razie to tylko zielona cebulka jest w domowym zasięgu.
Ale taki szczypiorek też by się już zjadło.
Taki album z nasionami jest na pewno bardzo wygodny i fajnie się to przegląda.
A czy zadowoliłby Cię np. taki liliowiec Blizzard Bay?
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu, ale masz już wielkie pelargonie :shock: Ilością taśmowanych nasionek mnie zaskoczyłaś, strasznie tego dużo! Takich kolorowych ziemniaków to nawet w sklepie nie widziałam, pięknie wyglądają. O uprawie workowej jeszcze nie słyszałam, wygląda super. Zdjęcia wspominkowe sprawiły, że mi się cieplej zrobiło, a to wskazane, bo leżę w dwóch swetrach pod kołdrą i mnie telepie chwilami. Aaaaa, różyczek gratuluję! Moje patyki wetknęłam w ogródek i przykryłam suszem, ciekawe, czy u mnie coś przeżyje.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”