Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
Bogdan Nie pomogę z doświetlaniem, bo się kompletnie na tym nie znam. Sam się śmigam na starym sprzęcie, tylko dlatego że nie wiem co byłoby lepsze.
EGVGA rozpoczęło dziś pakowanie nasion dla członków, także myśle że w poniedziałek rozpoczną wysyłki. Jednocześnie zaprezentowali nasionka Soty na ten rok.
W takim razie doszedł kolejny mój pewniak AG na ten sezon.
EGVGA rozpoczęło dziś pakowanie nasion dla członków, także myśle że w poniedziałek rozpoczną wysyłki. Jednocześnie zaprezentowali nasionka Soty na ten rok.
W takim razie doszedł kolejny mój pewniak AG na ten sezon.
- mdabr
- 200p
- Od: 12 paź 2014, o 17:06
- Kontakt:
Do mnie pakiecik z EGVGA dziś dotarł. Tak na szybko to jest dużo dyń AGP, są papryki, pomidorki, trochę egzotyki (przepękla indochińska), słonecznik, field, jakaś marchewka (po cichu liczyłem jeszcze na jakiegoś squasha - 1,378.30 Vanheuckelom miałem już wcześniej, teraz mam dwa - najchętniej to bym wymienił jedno na 1,332.90 Leysen). Pakiet jest mniej zróżnicowany niż rok wcześniej ale bardziej mi chyba odpowiada (poprzednio skorzystałem w zasadzie tylko z dyni a w tym roku wysieję zapewne paprykę i pomidorki).
Pozdrawiam, Mateusz
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne.
- BobejGS
- Kontakt:
Do mnie też dotarł. Jeszcze nie zdążyłem wrócić by ocenić zawartość. Wysieje tylko Patona z dyń, bo inne typy już mam.
A dlaczego akurat 1,332.90 Leysen?
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również dzisiaj otrzymałem nasionka
Pozdrawiam Paweł
- mdabr
- 200p
- Od: 12 paź 2014, o 17:06
- Kontakt:
Z tych 2 europejskich, squashy bardziej do mnie przemawia właśnie ten, raz to geny 1844.5 x self, a dwa to kształt.BobejGS pisze:Do mnie też dotarł. Jeszcze nie zdążyłem wrócić by ocenić zawartość. Wysieje tylko Patona z dyń, bo inne typy już mam.
Pozdrawiam, Mateusz
obrodziło w przesyłki z EGVGA - również dostałem.
w przesyłce były również 2 większe strunki z jakimś proszkiem ? drobne nasionka? - co to, to może być ? - proszek nie jest biały
w przesyłce były również 2 większe strunki z jakimś proszkiem ? drobne nasionka? - co to, to może być ? - proszek nie jest biały
Pozdrawiam, Bogdan
-
- 10p - Początkujący
- Od: 13 kwie 2017, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez mnie to zastanawialo coś mała ta waga.
Pozdrawiam Paweł
- BobejGS
- Kontakt:
mdabr Ja mam Squasha 1578 i nad nim się zastanawiałem ale wątpie czy wysieje w tym roku.
Bogdan61 Masz dołączone takie dwie kartki. Jedna opisuje dynie Soty oraz 8warzywo egvga, a także drugą kartke opisujące oba proszki.
Grzesiek07 na pewno waga jest w funtach. Przy kilogramach zawsze jest to gdzieś z boku dopisane i zawsze jest dopisane kg. Nie każdemu z 2000lbs rośnie zaraz 1000lbs. Niektórzy też zaczynają uprawę, czy coś nie wyszło ale nasionkami się podzielili właśnie z powodu genów.
Ja w pierwszym roku miałem 142kg jak dobrze pamietam. Minęło już chyba 5 lub 6lat a nadal nie przekroczyłem 1000lbs. Przez pracę zawodową nie mogę się odpowiednio zająć krzakiem.
Była osoba, która kupiła drogie nasionko wprost od Wallace i też miała wielkie ambicje i plany na uprawę, a krzak spaliła opryskiem. Nie od razu Rzym zbudowano. Jeden startuje z wielkim, słonecznym poletkiem, z dobrą ziemią i sporą ilością czasu i już w pierwszym roku uzyskuje super wynik, inny jak np Ja startuje na poletku pod murowanym płotem z zachodu o wymiarze 1,8m x 9m.
Bogdan61 Masz dołączone takie dwie kartki. Jedna opisuje dynie Soty oraz 8warzywo egvga, a także drugą kartke opisujące oba proszki.
Grzesiek07 na pewno waga jest w funtach. Przy kilogramach zawsze jest to gdzieś z boku dopisane i zawsze jest dopisane kg. Nie każdemu z 2000lbs rośnie zaraz 1000lbs. Niektórzy też zaczynają uprawę, czy coś nie wyszło ale nasionkami się podzielili właśnie z powodu genów.
Ja w pierwszym roku miałem 142kg jak dobrze pamietam. Minęło już chyba 5 lub 6lat a nadal nie przekroczyłem 1000lbs. Przez pracę zawodową nie mogę się odpowiednio zająć krzakiem.
Była osoba, która kupiła drogie nasionko wprost od Wallace i też miała wielkie ambicje i plany na uprawę, a krzak spaliła opryskiem. Nie od razu Rzym zbudowano. Jeden startuje z wielkim, słonecznym poletkiem, z dobrą ziemią i sporą ilością czasu i już w pierwszym roku uzyskuje super wynik, inny jak np Ja startuje na poletku pod murowanym płotem z zachodu o wymiarze 1,8m x 9m.
mam tunel foliowy 3x6m. i chcę w nim ulokować krzak - czy może być część w tunelu a reszta pędów poza nim ?
Pozdrawiam, Bogdan
Ciężko będzie wykombinować coś z tak małym tunelem, chyba że ściągniesz folie jak już braknie miejsca. Jakieś 6x6 to by było minimum na cokolwiek a wg mnie sens ma dopiero 50/70m2
ogrodnikk - ile wejdzie w tunel tyle wejdzie a resztę mogę puścić poza tunelem - tylko jak sama roślina to odbierze że część pod osłoną a reszta pod chmurką
Wokół tunelu mam jeszcze sporo miejsa
Wokół tunelu mam jeszcze sporo miejsa
Pozdrawiam, Bogdan
Chodzi o to że nawet jeśli przód i tył będziesz miał cały czas otwarty to będzie ciężko ułożyć krzak tak żeby wyprowadzić go poza tunel nie odcinając sporej ilości ważnych pędów.