Moje róże i nie tylko
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje róże i nie tylko
Aniu widzę, że u Ciebie jeszcze sporo śniegu na działce, u mnie już ani śladu Zakup widzę bardzo udany, za taką cenę to nie dziwię Ci się, że wpadły do koszyka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, co jest z tymi roślinkami, że one tak chętnie włażą do naszych koszyków!?
Inne omijają z daleka, a w naszych się sadowią i ani je rusz, bo jeszcze się obrażą.
Byłam na poczcie. Wypatruj listonosza.
Pozdrawiam cieplutko, bo idzie sroga zima.
Inne omijają z daleka, a w naszych się sadowią i ani je rusz, bo jeszcze się obrażą.
Byłam na poczcie. Wypatruj listonosza.
Pozdrawiam cieplutko, bo idzie sroga zima.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Prymulki to mini wiosna w domu, a krety ryja bo jest coraz cieplej i robale idą wyżej dlatego i kopce się pokazują.Aniu niedługo znów bedzie sporo pracy .Moje jedne pomidory już kiełkują inne dopiero wysieję w przyszłym tygodniu
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu Ty to masz szczęście prymulki chodzą tam gdzie Ty... ja jakoś ich nie widuję, a może chodzę za ogrodnikami
Może to coś nie wykopało tulipanów tylko mysz, która próbowała się dobrać do Twoich tulipanów?
Może to coś nie wykopało tulipanów tylko mysz, która próbowała się dobrać do Twoich tulipanów?
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, masz mini wiosnę w domku, śliczne pierwiosnki Lucynka ma racje , nadchodzi prawdziwa zima na przełomie lutego
i marca temperatury mają spaść grubo poniżej zera, oby te prognozy się nie sprawdziły. Wierzbowe kotki u Ciebie kwitną
u nas jeszcze mocno śpią, jedynie leszczyna wypuściła masę męskich kwiatów, oj będzie pyliła całe szczęście ,że nie jestem alergikiem.
Piszesz o świecącym słoneczku a ja nie pamiętam kiedy u nas ostatnio świeciło chce mi się słonka
i marca temperatury mają spaść grubo poniżej zera, oby te prognozy się nie sprawdziły. Wierzbowe kotki u Ciebie kwitną
u nas jeszcze mocno śpią, jedynie leszczyna wypuściła masę męskich kwiatów, oj będzie pyliła całe szczęście ,że nie jestem alergikiem.
Piszesz o świecącym słoneczku a ja nie pamiętam kiedy u nas ostatnio świeciło chce mi się słonka
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu , natura sama wie, kiedy przykryć rośliny śniegową pierzynką.
Chyba rzeczywiście jeszcze zima tak szybko nie minie. Jak nawet u Ciebie w ogródku biało.
Nic dziwnego, że Ci prymulki do koszyka same wlazły.
Chyba rzeczywiście jeszcze zima tak szybko nie minie. Jak nawet u Ciebie w ogródku biało.
Nic dziwnego, że Ci prymulki do koszyka same wlazły.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Aniu - Tobie prymulko do koszyczka wskoczyły, a u mnie jedne w ogródku zakwitły. Szkoda tylko, że zapowiadane przymrozki nie pozwolą dłużej cieszyć się nimi.
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu..i ja kupiłam prymulki. . Codziennie chodzę do przychodni na zastrzyk i taki sklep z prymulkami mam po drodze..a co tam, to w nagrodę za to kłucie w dupsko. . Fajnie że u ciebie biała pierzynka, u mnie tylko mrozi. Widzę że kreciska u ciebie szaleją, u mnie od dłuższego czasu z nimi spokój, ale po tej zimie kto wie. Oj bym je chyba udusiła, zagryzła i kto wie co jeszcze.. .Taki teraz był bez nich spokój.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
maniolek Mariusz u mnie śniegu już n i e t ! bardzo mi się to nie podoba bo zaczynają przymrozki
[bplocczanka][/b] Lucynko poczta odpukać w niemalowane ale na razie sprawuje się b.dobrze Jutro M biegnie do LIDLA maja być foliowe szklarenki 180140x99 przyda się takie maleństwo. Przestrzegałam przed choróbskiem i pokusiło mnie połazić po ogrodniczym a tam kichanie itd. - wiem, wiem mi nie wolno złapać żadnej infekcji i coś mnie bierze - dlatego muszę wyręczyć się M a ja grzecznie będę wymyślać co i gdzie posiać
Jakuch Jadziu ja teraz to będę miała szlaban na wychodzenie, dziś wpadłam tylko na działkę zobaczyć mokro, śniegu nie ma a przymrozki idą a krety ryją
Maska Marysiu nie chodzisz za ogrodnikami tylko masz inne ścieżki i roślinki same wbiegają do Twojego ogródka.
mimoza55 Wandziu prognozy się niestety sprawdzają już są przymrozki a my tak chcemy ciepełka i nasze roślinki
Ignis05 Krysiu natura to fakt sama reguluje ale mogłaby zostawić śnieg skoro planowała przymrozki Sporo wyszło nosków cebulowych ale mnie martwią piwonie drzewiaste oby nie dostały po piórach
ewka36jj Ewciu masz w ogródku namiastkę wiosny choć masz rację przymrozki idą ale może Pani Wiosna w swojej balowej zielonej sukni
wywróci plany odchodzącej zimy. Miło Ciebie że jesteś
Zuzia111 Zuziu spacerować i wkładać do koszyczka to ok ale zaraz na zastrzyk dobre chociaż pocieszenie że to zakup za ał, ał boli
Kochani byłam na działce dużo powiedziane wpadłam pstryknęłam fotki i zostałam przez M pogoniona do "wyrka" mało tego zostawiłam telefon w altance, zostawił mnie w domu i pojechał w poszukiwaniu zaginionego skarbu - łopatologicznie tłumaczę zaraz po prawej stronie przy drzwiach na ławce - przyjechał: pewnie zgubiłaś jak latałaś po ogrodzie z aparatem i robisz ze mnie wariata itd.itp. nie ma - trudno musiałam pojechać i pokazać mojej pamiątce ślubnej, że nawet telefon nie chce jego gadania bo leżał, czekał i marzł. Ciekawe jutro jedzie do LIDLA po szklarenki/foliak mały oby były bo znów będzie trajkotał.
Przy okazji chcę się podzielić pewnym spostrzeżeniem wczoraj w telewizorni byłą dyskusja jak piszą na FB itd. na końcu "młodzi" nie stawiają"kropki" bo to jest równoznaczne z np.odczep się, nie mam chęci z Tobą dyskutować itp. ciekawe czy jak my tu sobie urządzamy pogaduszki to też ktoś tak odbiera?
myślę, że odpowiedz zakończona powinna być kropką, pytajnikiem, wykrzyknikiem.
[bplocczanka][/b] Lucynko poczta odpukać w niemalowane ale na razie sprawuje się b.dobrze Jutro M biegnie do LIDLA maja być foliowe szklarenki 180140x99 przyda się takie maleństwo. Przestrzegałam przed choróbskiem i pokusiło mnie połazić po ogrodniczym a tam kichanie itd. - wiem, wiem mi nie wolno złapać żadnej infekcji i coś mnie bierze - dlatego muszę wyręczyć się M a ja grzecznie będę wymyślać co i gdzie posiać
Jakuch Jadziu ja teraz to będę miała szlaban na wychodzenie, dziś wpadłam tylko na działkę zobaczyć mokro, śniegu nie ma a przymrozki idą a krety ryją
Maska Marysiu nie chodzisz za ogrodnikami tylko masz inne ścieżki i roślinki same wbiegają do Twojego ogródka.
mimoza55 Wandziu prognozy się niestety sprawdzają już są przymrozki a my tak chcemy ciepełka i nasze roślinki
Ignis05 Krysiu natura to fakt sama reguluje ale mogłaby zostawić śnieg skoro planowała przymrozki Sporo wyszło nosków cebulowych ale mnie martwią piwonie drzewiaste oby nie dostały po piórach
ewka36jj Ewciu masz w ogródku namiastkę wiosny choć masz rację przymrozki idą ale może Pani Wiosna w swojej balowej zielonej sukni
wywróci plany odchodzącej zimy. Miło Ciebie że jesteś
Zuzia111 Zuziu spacerować i wkładać do koszyczka to ok ale zaraz na zastrzyk dobre chociaż pocieszenie że to zakup za ał, ał boli
Kochani byłam na działce dużo powiedziane wpadłam pstryknęłam fotki i zostałam przez M pogoniona do "wyrka" mało tego zostawiłam telefon w altance, zostawił mnie w domu i pojechał w poszukiwaniu zaginionego skarbu - łopatologicznie tłumaczę zaraz po prawej stronie przy drzwiach na ławce - przyjechał: pewnie zgubiłaś jak latałaś po ogrodzie z aparatem i robisz ze mnie wariata itd.itp. nie ma - trudno musiałam pojechać i pokazać mojej pamiątce ślubnej, że nawet telefon nie chce jego gadania bo leżał, czekał i marzł. Ciekawe jutro jedzie do LIDLA po szklarenki/foliak mały oby były bo znów będzie trajkotał.
Przy okazji chcę się podzielić pewnym spostrzeżeniem wczoraj w telewizorni byłą dyskusja jak piszą na FB itd. na końcu "młodzi" nie stawiają"kropki" bo to jest równoznaczne z np.odczep się, nie mam chęci z Tobą dyskutować itp. ciekawe czy jak my tu sobie urządzamy pogaduszki to też ktoś tak odbiera?
myślę, że odpowiedz zakończona powinna być kropką, pytajnikiem, wykrzyknikiem.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu przygoda telefonem jakaś mi znajoma Mojemu ślubnemu parę razy nawet udało się nie znaleźć swojego dziecka w przedszkolu a przecież większe od telefonu. Co ja przeżyłam jak wrócił mówiąc, że córki nie ma a za chwilę pani z przedszkola przyprowadziła ją do domu. Ja często nie stawiam kropki na końcu zdania tylko emotikona i z kropką jakoś mi on nie pasuje
Dzięki za cudne tulipany
Dzięki za cudne tulipany
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Aniu już co nieco wiosny na działeczce widać... Tymi mrozami póki co to (jak u mnie) tylko straszą ... Może później jeszcze dadzą znać o sobie ... Z tymi kropkami to tak jak z ogonkami , kreskami ... Dużo młodzieży korzysta z klawiatur bez tych znaków... Moje dzieci też ich nie stosują bo mają telefony anglojęzyczne i muszę się domyślać ... a w sms -ach młodzi idą na skróty i to taka ich fanaberia ... Podejrzewam, że w szkolnych wypracowaniach im to nie przechodzi Tulipanki ocieplają atmosferę i robią wiosenny klimacik
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wiosna chociaż zawitała do Twojego domu, bo na tę prawdziwą przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać .Oby te wielkie mrożenie się nie sprawdziło, bo znów będzie cięcie do kopców. Jeśli chodzi o kroki to mój wnuk zawsze mnie strofuje ,że za daleko stawiam kropkę ,ze powinna być zaraz po zakończeniu zdania,bo to bardziej aligzancko jak mawiał Szczepcio Oj kreciki kopią i nie są takie śliczne jak w bajkach ,które ogląda Amelka, tylko robią nieład w ogródku i sieją zniszczenia . Pięknie oświetlony jest Koszalin , a Ty Anuś kuruj się i nie szalej za bardzo, bo wiosna tuż tuż i trzeba być na chodzie