PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 5 cz.
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 5 cz.
Rzadko teraz zaglądam, ale spokojnie! Ptaki nadal przylatują, coraz ich więcej, bo karmniki teraz trzy w ogrodzie. Jak spadło nieco śniegu i przymroziło ptaki szukają jedzenia. Już przestałam liczyć worki słonecznika, które kupuję po sąsiedzku po 5 kg. Pewnie z 8 już poszło
Mój karmnik na jabłoni. Zrobiłam zdjęcie, zeby było widac w całości i otoczenie:
I ptaki w karmniku:
Karmnik wycięty z pnia - nowy w tym roku:
I ptaki w karmniku:
Mój karmnik na jabłoni. Zrobiłam zdjęcie, zeby było widac w całości i otoczenie:
I ptaki w karmniku:
Karmnik wycięty z pnia - nowy w tym roku:
I ptaki w karmniku:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Piękny gil do mnie przylatują parami: dwa gile, dwa kosy, dwie sójki.... sporo też czasem sikorek ( bogatek), dzwońców, a najwięcej wróbli ( a raczej mazurków).... Karmnik wisi trzecia zimę....z roku na rok przybywa odwiedzających
Pozdrawiam, Ela
U nas dzisiaj nalot grubodziobów jak szarańczy, lekko licząc z 50 ptaków, cała reszta czeka...
Foto brak, brudne szyby
Foto brak, brudne szyby
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
takasobie Miłka śliczne zdjęcia , za zaangażowanie w dokarmianie naszych skrzydlatych przyjaciół i "profesjonalny punkt obserwacyjny".
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Miłka
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 cze 2017, o 07:32
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Miłko karmnik z pnia rewelacyjny. Lubię takie rzeczy, niepowtarzalne a nie z taśmy produkcyjnej.
Wasze ptaszki jak zwykle cudne, dobrze że choć tu mogę pooglądać ponieważ w tym roku niestety nie mam kiedy obserwować "swoich" .
Wasze ptaszki jak zwykle cudne, dobrze że choć tu mogę pooglądać ponieważ w tym roku niestety nie mam kiedy obserwować "swoich" .
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
W tym roku zima słaba to bardzo mało ptaków przylatuje do mojej słoninki. ;) Ale w zeszłym roku nawet dzięcioł przyleciał, a do najbliższego lasu ponad parę km.
Regulamin
- Szczurbobik
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
U mnie w tym roku "ptasi armagedon" Powiesiłam cztery karmidła z Lidla i zlatuje się tego tyle, że wychodzi mi 40 kg słonecznika na miesiąc
Hitem sezonu są grubodzioby, które pojawiły się po raz pierwszy. Poza tym sikorki bogatki, modre, ubogie, mazurki, dzwońce, dzięcioły duże i kowaliki. Gościnnie w ogrodzie czasem zjawia się dzięcioł zielony i dzięcioł czarny
Hitem sezonu są grubodzioby, które pojawiły się po raz pierwszy. Poza tym sikorki bogatki, modre, ubogie, mazurki, dzwońce, dzięcioły duże i kowaliki. Gościnnie w ogrodzie czasem zjawia się dzięcioł zielony i dzięcioł czarny
Pozdrawiam Lucyna
Tej zimy bardzo dużo zlatuje się różnego ptactwa , zjadły już mnóstwo słonecznika i słoniny ,Codziennie są 2 dzięcioły , dużo sikorek ,
trznadli , mazurków , sójki. Krąży też krogulec,. a ostatnio zawitały czyże
Takie ptactwo dzisiaj przyleciało się stołować do karmnika , przepraszam za jakość zdjęc
Szczygieł
Kowalik
Czyże
trznadli , mazurków , sójki. Krąży też krogulec,. a ostatnio zawitały czyże
Takie ptactwo dzisiaj przyleciało się stołować do karmnika , przepraszam za jakość zdjęc
Szczygieł
Kowalik
Czyże