Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Mariusz, zapoznałam się z Twoją listą różaną i .........to będzie gigantyczna rabata
Oj, będzie co podziwiać Fajnie bo na róże można patrzeć bez końca
Oj, będzie co podziwiać Fajnie bo na róże można patrzeć bez końca
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mariusz nie martw się o winogron. Będzie dobrze. Rok temu przyciąłem swój i soki leciały. I to nie w małej ilości. Przyszły mrozy a mimo wszystko winogron dał radę
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mam taki wielki opryskiwacz toż to sama radość w pracy takim sprzętem
Doczytałam u Ciebie różną listę! Mam niektóre z nich i jestem bardzo zadowolona np. Pashmina, Chipoendale, czy Artemis.
Planowanie i nasadzenia to duży wysiłek..ale później jak pojawiają się listki i kwiaty. .to jest nagroda!!
Fajny ten opryskiwacz! Czy na takie ciśnienie, że roztwór dotrze i do srodka krzaka?
Planowanie i nasadzenia to duży wysiłek..ale później jak pojawiają się listki i kwiaty. .to jest nagroda!!
Fajny ten opryskiwacz! Czy na takie ciśnienie, że roztwór dotrze i do srodka krzaka?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariuszu Andrzej ma rację, że lepiej winorośl ciąć źle niż wcale tylko pora ma też sens! Jeżeli masz ja juz pare lat to nawet jak zmarznie to co na wierzchu to odbije od korzenia, tylko najprawdopodobniej z owoców w tym roku nici. W kładzeniu kostki chyba najdrożej kosztuje przygotowanie terenu a to ma znaczenie, bo pamiętam jak pierwsze kładzione były kompletnie nieprofesjonalnie.
- buum
- Kontakt:
Mariusz jak masz czas i chęci to możesz okryć roślinki wrażliwe na mrozy. Niestety czeka nas fala mrozów. Być może będą największe tej zimy u nas w mieście a zaraz najdłuższe. Mrozy o których piszę od dłuższego czasu na przełomie tygodnia mogą u nas sięgać nawet -12st a przy gruncie nawet więcej. Ja jutro jadę i pookrywam co się da. Lepiej dmuchać na zimne.....
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mariusz super prezencik szkoda, że ja takiego nie dostałam na urodzinki które miałam wczoraj i muszę sobie kupić bo tan co mam po poprzednim właścicielu to złom. Oglądałam zdjęcia lata i tak się rozmarzyłam a tu mrozy
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Przychodzę i co widzę - taki ogrom pracy , tylko pogratulować
Piękna, chociaż jeszcze nie dokończona metamorfoza, winorośl niestety to nie moja bajka, ale powojniki i róże bardzo mnie interesują, więc jeżeli pozwolisz będę tu zaglądać, a może i coś dla siebie podglądnę
Pozdrawiam
Piękna, chociaż jeszcze nie dokończona metamorfoza, winorośl niestety to nie moja bajka, ale powojniki i róże bardzo mnie interesują, więc jeżeli pozwolisz będę tu zaglądać, a może i coś dla siebie podglądnę
Pozdrawiam
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
PaulaF-Z dziękuję bardzo jeszcze troszkę i będę go testował
Piotrek[buum] też tak myślę, że dobry sprzęt to podstawa, co do winogronu to mam nadzieję, że przetrwa w zeszłym roku go za późno przyciąłem mam wrażenie i słabiej owocował, to w tym chciałem wcześniej...
Ewelino[ewelkacha88] nom bardzo fajnie powspominać letnie zdjęcia od razu się cieplej robi
Seba[seba1999] hehe nie, nie nikt mnie jeszcze nie zgłosił łoo matko zastanawiałem się właśnie nad tym największym, ale stwierdziłem że dla mnie będzie za duży, a Ty mówisz, że Ci nie wystarcza
Andrzeju[any57] miejmy nadzieję, że będzie tak jak mówisz
Ewo[Pashmina] miejmy nadzieję, że moje plany się ziszczą i w przyszłym roku będę już mógł podziwiać swoje pojedyncze królowe ogrodu
Jadziu[JAKUCH] domyślam się, że to przyjemność, bo mam taki mały ręczny z tej formy i jestem nim bardzo zadowolony
Agnieszko[AguJa] fakt, że planuje się bardzo fajnie, później sadzenie kosztuje nas więcej pracy, no ale efekty chyba nam to wynagradzają, hmm ciśnienie ma chyba dość duże, jeszcze go nie testowałem i nie doczytałem, więc jak sprawdzę dam znać
Marysiu[Maska] nom cena usługi trochę zniechęca, ale zobaczymy jak wyjdzie
Alicjo[Alicja125] no niestety mrozy wracają, hmm to wychodzi na to, że masz urodzinki dzień po mnie, bo ja miałem 18 [Wszystkiego najlepszego ]
Beato[Bazyla] zapraszam fakt metamorfoza jeszcze trwa i pewnie jeszcze będzie trwać, bo co roku coś
Piotrek[buum] też tak myślę, że dobry sprzęt to podstawa, co do winogronu to mam nadzieję, że przetrwa w zeszłym roku go za późno przyciąłem mam wrażenie i słabiej owocował, to w tym chciałem wcześniej...
Ewelino[ewelkacha88] nom bardzo fajnie powspominać letnie zdjęcia od razu się cieplej robi
Seba[seba1999] hehe nie, nie nikt mnie jeszcze nie zgłosił łoo matko zastanawiałem się właśnie nad tym największym, ale stwierdziłem że dla mnie będzie za duży, a Ty mówisz, że Ci nie wystarcza
Andrzeju[any57] miejmy nadzieję, że będzie tak jak mówisz
Ewo[Pashmina] miejmy nadzieję, że moje plany się ziszczą i w przyszłym roku będę już mógł podziwiać swoje pojedyncze królowe ogrodu
Jadziu[JAKUCH] domyślam się, że to przyjemność, bo mam taki mały ręczny z tej formy i jestem nim bardzo zadowolony
Agnieszko[AguJa] fakt, że planuje się bardzo fajnie, później sadzenie kosztuje nas więcej pracy, no ale efekty chyba nam to wynagradzają, hmm ciśnienie ma chyba dość duże, jeszcze go nie testowałem i nie doczytałem, więc jak sprawdzę dam znać
Marysiu[Maska] nom cena usługi trochę zniechęca, ale zobaczymy jak wyjdzie
Alicjo[Alicja125] no niestety mrozy wracają, hmm to wychodzi na to, że masz urodzinki dzień po mnie, bo ja miałem 18 [Wszystkiego najlepszego ]
Beato[Bazyla] zapraszam fakt metamorfoza jeszcze trwa i pewnie jeszcze będzie trwać, bo co roku coś
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Mariuszu , winogrono przyciąłeś troszkę za wcześnie , ale się nie martw , ono sobie poradzi . Ciąć się powinno jak temperatura oscyluje przy około + 5 st w dzień . Najczęściej jest to początek marca .Zestaw różany imponujący , będziesz miał co wąchać .Jesteś tytan pracy a wiosna już prawie za progiem więc znowu z wielkim zapałem ruszysz na swoją działeczkę . Pozdrawiam
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
Mariusz prezent świetny .Sama będę sobie musiała sprawić nowy spryskiwacz bo stary coś cieknie Obawiam się zimy, a konkretnie losu cebulek które są już na wierzchu. Przykryję je na wszelki wypadek na ten tydzień włókniną bo u mnie zapowiadają noce nawet z minus 15, 16 . Z niecierpliwością czekam na Twoje wiosenne..
Witam, przyszedłem tutaj z ciekawości - w celach obserwacyjnych. Duże wrażenie zrobiła na mnie róża i kwitnące różaneczniki - które w dużej ilości planuję u siebie. Będę zaglądał.
- buum
- Kontakt:
Trzymam kciuki by w tym roku Mariusz winogron Ci porządnie zaowocował Mój winogron zaczął słabiej owocować i pomogło mu "drastyczne" przycięcie. Przyrostów nowych było mnóstwo a owoców jeszcze więcej. Po prostu chciał odmłodzenia.