Kukurydza- cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kukurydza- cz.2
Poprzednia część jest tu viewtopic.php?f=42&t=12379&start=1078
Cześć
Mam zamiar w tym roku posiać kukurydzę pastewną i może trochę tej cukrowej,robiąc osłonę przeciw wiatrową dla arbuzów i melonów.Czy takie coś zda egzamin Kiedy kukurydzę posiać do gruntu,w jakich odstępach Ile rzędów trzeba posiać by były jakieś efekty i ile nasion potrzeba by zasiać pas o długości ok.10m A,i jeszcze jedno:po jakim czasie od wysiania rośliny będą na tyle wysokie by powstrzymać wiatr
Pozdrawiam
Cześć
Mam zamiar w tym roku posiać kukurydzę pastewną i może trochę tej cukrowej,robiąc osłonę przeciw wiatrową dla arbuzów i melonów.Czy takie coś zda egzamin Kiedy kukurydzę posiać do gruntu,w jakich odstępach Ile rzędów trzeba posiać by były jakieś efekty i ile nasion potrzeba by zasiać pas o długości ok.10m A,i jeszcze jedno:po jakim czasie od wysiania rośliny będą na tyle wysokie by powstrzymać wiatr
Pozdrawiam
- dalisbea
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kukurydza
Ja w tamtym roku sadziłam kukurydzę jako zasłonę dla arbuzów. Były to dwa rządki naprzemienne , odstęp co ok 40-50 cm . Tylko pamiętaj ze arbuzy potrzebują słonka - jeśli kukurydza urośnie może je zacienić.
Miałam dwie kukurydze słodka i ozdobna kolorową - podczas zapylania pomieszały się i w niektórych kolbach słodkiej były kolorowe nasiona część słodkiej zjadły dzieci a kolorowa i mieszana kury ciotki
Miałam dwie kukurydze słodka i ozdobna kolorową - podczas zapylania pomieszały się i w niektórych kolbach słodkiej były kolorowe nasiona część słodkiej zjadły dzieci a kolorowa i mieszana kury ciotki
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Re: Kukurydza
Wiem o tym zacienianiu, więc kukurydzę posiałbym kawałek dalej od arbuzów A zresztą chcę posiać ją od zachodu, wschodu i północy pola arbuzowego
Pozdrawiam
Pozdrawiam
nie słodkie/cukrowe odmiany kukurydzy
Szukam nie słodkiej odmiany kukurydzy. Co polecacie?
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kukurydza- cz.2
Witajcie! Co myślicie o posianiu kukurydzy między fasolę szparagową?
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Michał!
A słyszałeś o trzech siostrach?
Kukurydza,fasola i dynia.
Chyba tak posieję w tym roku.
W zeszłym roku wyrosły mi siewki pomidorków w fasoli karłowej Jaś.
I zamiast je stamtąd wyrwać,zostawiłam.I zrobił się busz.Pomidorków bardzo dużo,fasolkę zagłuszyły.
Dobrze,że akurat tę,a nie "patriotyczną".
W tym roku zauważyłam na razie jedną siewkę pomidora.Nie wiem jaki,ale zostawię go jak już chce żyć.
Kasiu!
Poszukam tej kukurydzy i jak kupię to też posieję.
Nie robię rozsady.
A słyszałeś o trzech siostrach?
Kukurydza,fasola i dynia.
Chyba tak posieję w tym roku.
W zeszłym roku wyrosły mi siewki pomidorków w fasoli karłowej Jaś.
I zamiast je stamtąd wyrwać,zostawiłam.I zrobił się busz.Pomidorków bardzo dużo,fasolkę zagłuszyły.
Dobrze,że akurat tę,a nie "patriotyczną".
W tym roku zauważyłam na razie jedną siewkę pomidora.Nie wiem jaki,ale zostawię go jak już chce żyć.
Kasiu!
Poszukam tej kukurydzy i jak kupię to też posieję.
Nie robię rozsady.
- kasia31610
- 50p
- Od: 28 sie 2014, o 23:51
Witam, czy ktoś z Was sadził kukurydzę cukrową o nazwie Ammonia??? Jakie macie z nią doświadczenia? lepsza ona czy Gucio?
Na pustyni kaktus cudem...
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
Maria, ja kupiłam w zwykłym sklepie ogrodniczym. Juz wysiana. Zobacze co urośnie.
Pozdrawiam Ekaterina
-
- 50p
- Od: 10 sty 2018, o 01:04
Zastanawiam się nad posianiem jednego małego rzędu kukurydzy.
A mam nasionka Glass Gem
Jakieś porady by ładnie obrodziło ?
A mam nasionka Glass Gem
Jakieś porady by ładnie obrodziło ?
- Efkakam
- 200p
- Od: 24 lut 2018, o 21:40
Cześć, w tym roku pierwszy raz wysiałam kukurydzę. Mam odmianę Golden Bantam i posiałam ją przy południowej ścianie tunelu foliowego. Mam nadzieję, że mi się uda
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Też chciałam posiac wg metody trzech sióstr ale wydaje mi się że amerykańskie kukurydze są wiele wyższe i silniejsze od naszych odmian..
W zeszłym roku miałam Golden Bantam i była smaczna. W tym będę mieć Gucio.
W zeszłym roku miałam Golden Bantam i była smaczna. W tym będę mieć Gucio.
Pozdrawiam ;)
- Efkakam
- 200p
- Od: 24 lut 2018, o 21:40
Wysiałam ją jakieś 2-3 tygodnie temu i wzeszła mi chyba w 100%. Zimnej Zośki się w sumie nie boję, bo rosną w bardzo zacisznym miejscu, a prognozy też są optymistyczne. Mam nadzieję, że z forumową pomocą w tym roku zjem własnoręcznie wyhodowaną kukurydzę
Ponad 10 lat temu posiałam z mamą jakąś kukurydzę i nie zjadłam ani jednej, bo nie było w środku kolb, a potem jak wysiałyśmy popcornową to zgniła... Także mam potencjał...
Ponad 10 lat temu posiałam z mamą jakąś kukurydzę i nie zjadłam ani jednej, bo nie było w środku kolb, a potem jak wysiałyśmy popcornową to zgniła... Także mam potencjał...