Od przybytku głowa nie boli część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 4

Post »

Chyba chodzi o dalie. :D
Śliczne te Twoje dalie. :wit
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, gdzie jesteś ? Rozwiej wątpliwości językowe, w moim przypadku bardzo mnie rozbawiły :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

O, to ja też w tym roku posadzę krokosmie, zwłaszcza że będę także sadzić mieczyki, bo to niewielka różnica, jeśli chodzi o przechowywanie. Dzięki za pomysł. :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu, ja krokosmię trzymam w doniczkach, teraz zimują na nieogrzewanym ganeczku. Już mają zielone szabelki. Bardzo przybywa im cebulek, więc można co nieco posadzić w gruncie i zostawić na zimę bez żalu bo i tak się tego wszystkiego nie przerobi.
Pozdrawiam! :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

No kochane odnalazłam się, korekty w pisowni dokonałam a to wszystko przez pisanie w telefonie.
Zajrzyjcie wyżej już wszystko będziecie wiedziały.
Nie było mnie bo walczyłam ze zdrowiem męża...drugi zawał, działo się wiele ale już jest w domu , stenty powkładane, naczynia udrożnione.
Następne stenty będzie miał wkładane 20. 03 . 2018 termin już wyznaczony, liczę na to że do wiosny wyjdzie na prostą.

Pozdrawiam ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To nic dziwnego, że zniknęłaś na dłużej ;:196 Mam nadzieję, że eM jest na dobrej drodze do wyzdrowienia i tego z całej siły mu życzę ;:196 Ciebie wspieram myślami, bo to i Twoja walka ;:4
O takie lilie warto zawalczyć. Piękne są ;:63 Tę chimerna sobie w tym roku kupiłam, nagadam jej na samym początku, to może weźmie sobie do słuchu i będzie rosła tak, jak powinna.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu trzymam kciuki za M. niech idzie ku lepszemu, a Tobie siły , bo jak jedna osoba w domu choruje to wszyscy są zestresowani ;:168 Ta krokosomia mi wpadła w oko, bo pamiętam , że jak mieszkałam w mieście to jak tylko się pokazał przynosiłam z targu do wazonu... potem o niej zapomniałam i u ciebie zobaczyłam... więc posadzę . Mam kilka mieczyków do posadzenia to przy okazji i ona się zmieści ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Krysiu zdrowia dla małżonka,a tobie sił ;:167
Krokosmię też mam ;:168 , problem tylko z kwiatami , słabo kwitnie za to cebulki przyrastają lawinowo, próbowałam w słońcu i w cieniu i sucho i wilgotno... może odmiana mało szlachetna :( ale są naprawdę urocze . Może podziel się sposobem uprawy.
Miłej niedzieli. :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Krysiu dużo zdrówka dla męża !!! A dla Ciebie dużo siły. Dacie razem radę przejść przez ten ciężki okres. ;:168
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Iwonka myślę, że eM dojrzał do tego że papierochy niszczą. Po pierwszym zawale nie palił może kilka miesięcy ale czy na pewno tego też nie jestem pewna. Póżniej rozpalił się na całego, nie pomagały prośby, kłótnie i wreszcie oduściłam ale zawsze powtarzałam że następny zawał ma zapisany w życiorysie i wcale sie nie pomyliłam. A żeby było ciekawiej to stało się po ostatniej zabawie karnawalowej.....wrociliśmy z tańców ok.1 nocą wyspaliśmy się i ok. 8 minie obudził że coś się dzieje.....jak zobaczyłam i już wiedziałam że zawał......zaraz trafił na kardiologię i salę gdzie zrobiono koronarografię i co trzeba. na razie rzekł....nie będę palił....czy na pewno :?: :?:
Iwonka ta chimerna słabo mi się rozrastała i na koniec znikła ale jak spotkam to na pewno kupię.

Ewuniu o mojej połowie napisałam wyżej.
Krokosmię będę wypatrywała natomiast mieczyki nieeeee....rosną u mnie wysokie, muszę je podwiązywać a jak pamiętam z krokosmią nie miałam kłopotu i ona chyba kwitnie bardzo długo.

Julcia jeżeli chodzi o przyrost ceulek Krokosmi to też było kiepsko, nigdy nie urosły duże ale to chyba też sprawa nawożenia po przekwitnięciu...one chyba po przekwitnięciu wymagają nawożenie.

U mnie mrozi dzisiaj o 7 rano było -13 stopni za to śniegu ani śladu.
Tak sobie myślę, że chyba czas by zadbać o pelargonie ktore zostawiłam w donicach z ubiegłego roku....czy Wy już coś z nimi robicie :?: moje nadal stoją w chłodnym pomieszczeniu i myślę aby je przynieść do ciepła i zacząć zasilać.

pozdrawiam

-- N 25 lut 2018 13:27 --

Piotrek Dzięki za słowa otuchy i wsparcia ;:196 najgorsze już za nami teraz tylko trza rozumu dla męża co by fajek nie ruszał.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Dokładnie Krysiu. Fajki!!! Cieżko palaczowi wytłumaczyć, że truje nie tylko siebie ale też innych. Mój ojciec palił 40lat fajki ale jak się urodziła mu pierwsza wnuczka powiedział PAS :) I nie pali :) Udało się.
Innym też powtarzam, że szkoda zdrowia i kasy. A oni, że na coś trzeba umrzeć.... dramat.

U mnie też Krysiu spory mróz. Dziś -12st. A to jeszcze nie koniec. Ale słoneczko pięknie świeci i daje dużo radości :D Miłej niedzieli :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Krysiu, nie zazdroszczę Ci przeżyć. Znam to z autopsji. Mój M miał bardzo rozległy zawał ponad dziesięć lat temu. Szybko zdecydował się na bypassy i dopóki nie musiał poddać się chemioterapii w ubiegłym roku, czuł się bardzo dobrze, wręcz wyśmienicie. Jednak przyplątał się nowotwór i serduszko nie wytrzymało, musiał poddać się zabiegowi koronarografii. Teraz też czuje się dobrze, tylko na razie nie wiadomo, co z tą drugą chorobą. Czekamy na TK.

Zdrówka dla męża ;:167 i dużo sił oraz zdrówka dla Ciebie. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu zdrowia dla męża, będzie dobrze! Ja też mam tak poprawianego M dwukrotnie i jakoś też w styczniu jedne, a w marcu drugie...widać niedobra pora dla sercowców. Ha ha! i też nie palił potem palił ...ostatnio znowu pali ;:223
Podobno jedna z krokosmii ma szansę przetrwać w gruncie, ale na pewno nie u mnie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”