Truskawkowa działka
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Truskawkowa działka
Kolejny raz wracamy do archiwalnych wiosennych widoków, prawdopodobnie po raz ostatni przed powrotem do tych bieżących. Nowy sezon ogrodniczy coraz bliżej, wszyscy mający ogródki działkowe i ogrody już przygotowują się do niego i czekają z niecierpliwością. W międzyczasie, na zaostrzenie apetytu dorzucam trochę najpiękniejszych wiosennych widoków, czyli kwitnące jabłonie. Cofamy się w czasie do wiosny 2016, kiedy udało mi się trafić akurat na pełnię kwitnienia. Dodatkowo dopisała pogoda, to był piękny, słoneczny dzień, w sam raz na zdjęcia. Mam nadzieję, że tej wiosny będzie ona zdecydowanie ładniejsza niż poprzedniej, deszczowej i ponurej.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Natalko, coś nie coś zobaczyłam, ale głównie jakieś kolorowe tarki czy tary. Albo to mój komputer, albo ... niewiemco Nie mogę zobaczyć Twoich pięknych fotek w całości.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Śliczne zdjęcia, i te z pastwiska i te jabłonkowe Musze zapamiętać, że na nowy sezon trzeba Cię odnaleźć w nowym wątku
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Blueberry
- Kontakt:
Lucynko nie wiem czemu tak jest, sama widzę zdjęcia, publikowałam je też na innym forum i wszystko było ok
Agnieszko dziękuję kiedy będę zamykać ten wątek podam w ostatnim poście link do kolejnego, więc nie będzie problemów
Kiedy piszę te słowa krajobraz za oknem po raz pierwszy tej zimy ukrywa szalejąca śnieżyca. Z okien nowego pokoju widzę tylko dachy domów, zwłaszcza siedząc przy biurku ? jedno piętro więcej robi ogromną różnicę. Jak gdyby dla kontrastu, tuż przed sobą mam kwitnącą hoję i dwa storczyki. W ten sam sposób po raz kolejny przywołuję w wątku wiosnę. Początek sezonu ogrodniczego zbliża się wielkimi krokami, przynajmniej w teorii, nigdy bowiem nie wiadomo, kiedy faktycznie nastanie wiosna. Dla mnie datą graniczną jest 15 marca gdy po raz pierwszy w nowym roku mogę pojechać na działkę, ale jaka będzie pogoda? Czy śnieg i lód, chociaż to raczej niemożliwe, czy też może przywitają mnie pierwsze oznaki wiosny? Najbardziej prawdopodobne wydaje się wszechobecna szarość, tak jak rok temu, z kilkoma drobnymi plamkami zieleni na osłodę.
Agnieszko dziękuję kiedy będę zamykać ten wątek podam w ostatnim poście link do kolejnego, więc nie będzie problemów
Kiedy piszę te słowa krajobraz za oknem po raz pierwszy tej zimy ukrywa szalejąca śnieżyca. Z okien nowego pokoju widzę tylko dachy domów, zwłaszcza siedząc przy biurku ? jedno piętro więcej robi ogromną różnicę. Jak gdyby dla kontrastu, tuż przed sobą mam kwitnącą hoję i dwa storczyki. W ten sam sposób po raz kolejny przywołuję w wątku wiosnę. Początek sezonu ogrodniczego zbliża się wielkimi krokami, przynajmniej w teorii, nigdy bowiem nie wiadomo, kiedy faktycznie nastanie wiosna. Dla mnie datą graniczną jest 15 marca gdy po raz pierwszy w nowym roku mogę pojechać na działkę, ale jaka będzie pogoda? Czy śnieg i lód, chociaż to raczej niemożliwe, czy też może przywitają mnie pierwsze oznaki wiosny? Najbardziej prawdopodobne wydaje się wszechobecna szarość, tak jak rok temu, z kilkoma drobnymi plamkami zieleni na osłodę.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Zdjęcia z pastwiska super - urocze te grubaski pomiędzy krowami. Filtr zrobił swoje, zdjęcia mają piękny klimat.
Te kwiatuszki jabłoni to balsam na stęsknione wiosny serce... Piękne zdjęcia.
Te kwiatuszki jabłoni to balsam na stęsknione wiosny serce... Piękne zdjęcia.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Zapewne Natalko opóźnią się nam wiosenne widoki przez ten atak zimy i może dopiero w okolicy Świąt dane nam będzie radować się nimi ... A potem...niech no tylko zakwitną te jabłonie!
-
Natalko, melduję, że dzisiaj bez problemu obejrzałam wszystkie Twoje fotki. To jednak mój komputer fikał.
Zwierzęta na pastwisku przywołały moje wspomnienia z dzieciństwa, dziękuję.
Kwiatki wiosny z kolei rozbudzają tęsknotę za takimi widokami i zapachami.
Wszystkie zdjęcia piękne!
Zwierzęta na pastwisku przywołały moje wspomnienia z dzieciństwa, dziękuję.
Kwiatki wiosny z kolei rozbudzają tęsknotę za takimi widokami i zapachami.
Wszystkie zdjęcia piękne!
Pozdrawiam. Lucyna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wspomnieniowe fotki koją nasze zmrożone serca .Już każdemu tęskno do takich widoków pasących się krówek,koników czy baranków. Oby wreszcie odeszły te mrozy w niepamięć.Fotki jak zwykle urocze
- Blueberry
- Kontakt:
Joasiu dziękuję
Marynko pożyjemy, zobaczymy - niby ocieplenie ma przyjść już lada chwila, więc kto wie...
Lucynko dziękuję dobrze słyszeć że już wszystko jest ok
Jadziu to prawda dzisiaj było jakby odrobinę cieplej, ale nadal mroźno
Dzisiejszy post jest jednym z tych, które ominęłam w ostatnim sezonie z powodu braku czasu. Dzięki zrobionym zdjęciom bardzo dobrze pamiętam ten dzień, pochmurny i wilgotny, ze szczelnie zasłoniętym chmurami niebem. Chodząc po działce natknęłam się na kilka ślimaków winniczków, co jest dość niezwykłe, bo bardzo rzadko widuję nawet jednego. Może i są szkodnikami, jednak już od dziecka lubiłam te dziwne stworki. Sympatia ograniczała się, i nadal ogranicza jedynie do ślimaków ze skorupką, tych nagich szczerze nie znoszę. Na dalszych zdjęciach krzewuszka sąsiada zaglądająca przez płot i trzmiel przy pracy, jeszcze dalej niezbyt dobrze uwiecznione pierwsze kwitnienie żurawki oraz inne pojedyncze kwiatki. Ostatnie ujęcie to rabata przed domkiem niedługo po posadzeniu roślin, czyli kwiaty jednoroczne jako zapchajdziura w akcji.
Marynko pożyjemy, zobaczymy - niby ocieplenie ma przyjść już lada chwila, więc kto wie...
Lucynko dziękuję dobrze słyszeć że już wszystko jest ok
Jadziu to prawda dzisiaj było jakby odrobinę cieplej, ale nadal mroźno
Dzisiejszy post jest jednym z tych, które ominęłam w ostatnim sezonie z powodu braku czasu. Dzięki zrobionym zdjęciom bardzo dobrze pamiętam ten dzień, pochmurny i wilgotny, ze szczelnie zasłoniętym chmurami niebem. Chodząc po działce natknęłam się na kilka ślimaków winniczków, co jest dość niezwykłe, bo bardzo rzadko widuję nawet jednego. Może i są szkodnikami, jednak już od dziecka lubiłam te dziwne stworki. Sympatia ograniczała się, i nadal ogranicza jedynie do ślimaków ze skorupką, tych nagich szczerze nie znoszę. Na dalszych zdjęciach krzewuszka sąsiada zaglądająca przez płot i trzmiel przy pracy, jeszcze dalej niezbyt dobrze uwiecznione pierwsze kwitnienie żurawki oraz inne pojedyncze kwiatki. Ostatnie ujęcie to rabata przed domkiem niedługo po posadzeniu roślin, czyli kwiaty jednoroczne jako zapchajdziura w akcji.
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Fajny ślimak. Ja również toleruję jedynie te w skorupie, tych bez szczerze nie znoszę.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Natalko gdy spotykasz sporadycznie ślimaczki możesz się cieszyć z tego. Jednak gdybyś miała inwazję tak jak u mnie to nie spoglądałabyś pobłażliwie na te bestie.Po mimo ,że niszczą mi rośliny, jednak staram się być dla nich pobłażliwa i wynoszę w miejsca gdzie mogą sobie żyć.
-
Ślimaczki nie tylko sympatyczne, ale i jadalne, a zdjęcia fantastyczne. Natalko!
Już by się chciało wiosny, nawet w towarzystwie tych znienawidzonych bezskorupkowych, byle na działeczkę wybyć i nie zmarznąć.
Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli życzę.
Już by się chciało wiosny, nawet w towarzystwie tych znienawidzonych bezskorupkowych, byle na działeczkę wybyć i nie zmarznąć.
Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Raz jesiennie, innym razem wiosennie Te drzewa okryte bielą kwiecia a pod nimi soczysta, majowa trawa Co za przyjemny widok
Piękne konie
Piękne konie