Truskawkowa działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Truskawkowa działka

Post »

Obrazek

Kolejny raz wracamy do archiwalnych wiosennych widoków, prawdopodobnie po raz ostatni przed powrotem do tych bieżących. Nowy sezon ogrodniczy coraz bliżej, wszyscy mający ogródki działkowe i ogrody już przygotowują się do niego i czekają z niecierpliwością. W międzyczasie, na zaostrzenie apetytu dorzucam trochę najpiękniejszych wiosennych widoków, czyli kwitnące jabłonie. Cofamy się w czasie do wiosny 2016, kiedy udało mi się trafić akurat na pełnię kwitnienia. Dodatkowo dopisała pogoda, to był piękny, słoneczny dzień, w sam raz na zdjęcia. Mam nadzieję, że tej wiosny będzie ona zdecydowanie ładniejsza niż poprzedniej, deszczowej i ponurej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Natalko, coś nie coś zobaczyłam, ale głównie jakieś kolorowe tarki czy tary. Albo to mój komputer, albo ... niewiemco ;:223 Nie mogę zobaczyć Twoich pięknych fotek w całości. :roll:
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Śliczne zdjęcia, i te z pastwiska i te jabłonkowe ;:138 Musze zapamiętać, że na nowy sezon trzeba Cię odnaleźć w nowym wątku ;:108
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko nie wiem czemu tak jest, sama widzę zdjęcia, publikowałam je też na innym forum i wszystko było ok ;:185
Agnieszko dziękuję ;:196 kiedy będę zamykać ten wątek podam w ostatnim poście link do kolejnego, więc nie będzie problemów ;:108

Obrazek

Kiedy piszę te słowa krajobraz za oknem po raz pierwszy tej zimy ukrywa szalejąca śnieżyca. Z okien nowego pokoju widzę tylko dachy domów, zwłaszcza siedząc przy biurku ? jedno piętro więcej robi ogromną różnicę. Jak gdyby dla kontrastu, tuż przed sobą mam kwitnącą hoję i dwa storczyki. W ten sam sposób po raz kolejny przywołuję w wątku wiosnę. Początek sezonu ogrodniczego zbliża się wielkimi krokami, przynajmniej w teorii, nigdy bowiem nie wiadomo, kiedy faktycznie nastanie wiosna. Dla mnie datą graniczną jest 15 marca gdy po raz pierwszy w nowym roku mogę pojechać na działkę, ale jaka będzie pogoda? Czy śnieg i lód, chociaż to raczej niemożliwe, czy też może przywitają mnie pierwsze oznaki wiosny? Najbardziej prawdopodobne wydaje się wszechobecna szarość, tak jak rok temu, z kilkoma drobnymi plamkami zieleni na osłodę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Zdjęcia z pastwiska super - urocze te grubaski pomiędzy krowami. :) Filtr zrobił swoje, zdjęcia mają piękny klimat.

Te kwiatuszki jabłoni to balsam na stęsknione wiosny serce... Piękne zdjęcia.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zapewne Natalko opóźnią się nam wiosenne widoki przez ten atak zimy i może dopiero w okolicy Świąt dane nam będzie radować się nimi ... A potem...niech no tylko zakwitną te jabłonie! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Natalko, melduję, że dzisiaj bez problemu obejrzałam wszystkie Twoje fotki. ;:138 ;:138 To jednak mój komputer fikał. ;:222
Zwierzęta na pastwisku przywołały moje wspomnienia z dzieciństwa, dziękuję. ;:196
Kwiatki wiosny z kolei rozbudzają tęsknotę za takimi widokami i zapachami. ;:108

Wszystkie zdjęcia piękne! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wspomnieniowe fotki koją nasze zmrożone :wink: serca .Już każdemu tęskno do takich widoków pasących się krówek,koników czy baranków. Oby wreszcie odeszły te mrozy w niepamięć.Fotki jak zwykle urocze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joasiu dziękuję ;:196
Marynko pożyjemy, zobaczymy - niby ocieplenie ma przyjść już lada chwila, więc kto wie... ;:173
Lucynko dziękuję ;:196 dobrze słyszeć że już wszystko jest ok ;:333
Jadziu to prawda ;:108 dzisiaj było jakby odrobinę cieplej, ale nadal mroźno ;:185

Obrazek

Dzisiejszy post jest jednym z tych, które ominęłam w ostatnim sezonie z powodu braku czasu. Dzięki zrobionym zdjęciom bardzo dobrze pamiętam ten dzień, pochmurny i wilgotny, ze szczelnie zasłoniętym chmurami niebem. Chodząc po działce natknęłam się na kilka ślimaków winniczków, co jest dość niezwykłe, bo bardzo rzadko widuję nawet jednego. Może i są szkodnikami, jednak już od dziecka lubiłam te dziwne stworki. Sympatia ograniczała się, i nadal ogranicza jedynie do ślimaków ze skorupką, tych nagich szczerze nie znoszę. Na dalszych zdjęciach krzewuszka sąsiada zaglądająca przez płot i trzmiel przy pracy, jeszcze dalej niezbyt dobrze uwiecznione pierwsze kwitnienie żurawki oraz inne pojedyncze kwiatki. Ostatnie ujęcie to rabata przed domkiem niedługo po posadzeniu roślin, czyli kwiaty jednoroczne jako zapchajdziura w akcji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Fajny ślimak. Ja również toleruję jedynie te w skorupie, tych bez szczerze nie znoszę.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Natalko gdy spotykasz sporadycznie ślimaczki możesz się cieszyć z tego. Jednak gdybyś miała inwazję tak jak u mnie to nie spoglądałabyś pobłażliwie na te bestie.Po mimo ,że niszczą mi rośliny, jednak staram się być dla nich pobłażliwa i wynoszę w miejsca gdzie mogą sobie żyć.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ślimaczki nie tylko sympatyczne, ale i jadalne, a zdjęcia fantastyczne. ;:138 ;:138 Natalko!
Już by się chciało wiosny, nawet w towarzystwie tych znienawidzonych bezskorupkowych, byle na działeczkę wybyć i nie zmarznąć. ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:3 i miłej niedzieli życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Raz jesiennie, innym razem wiosennie ;:oj Te drzewa okryte bielą kwiecia a pod nimi soczysta, majowa trawa :shock: Co za przyjemny widok ;:173
Piękne konie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”