Moje róże i nie tylko
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje róże i nie tylko
Aniu, na Twoich rabatkach zupełnie jak na moich, które odwiedziłam po raz pierwszy tej zimy. Roślinki już rwą się do życia, a tu zima wraca. U mnie mrozi porządnie. Dzisiaj w nocy może być nawet 10 stopni na minusie, już jest co najmniej sześć, a do rana daleko.
Tulipany w domu wprowadzają taki cieplutki, wiosenny nastrój. U mnie robią to hiacynty, ale niestety powolutku już przekwitają.
Zdrówka Ci życzę i spokoju.
Czas do wiosny trochę się wydłuża, co daje nam czas na dojście do pełni sił i zdrowia.
Tulipany w domu wprowadzają taki cieplutki, wiosenny nastrój. U mnie robią to hiacynty, ale niestety powolutku już przekwitają.
Zdrówka Ci życzę i spokoju.
Czas do wiosny trochę się wydłuża, co daje nam czas na dojście do pełni sił i zdrowia.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- mimoza55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu mówisz o przymrozkach u mnie już drugi dzień z rzędu przez cały dzień temperatury -2/ -3 a co dopiero w nocą
na szczęście cebulowe jeszcze śpią, ale boję się o róże jak przyciśnie -20 nocą
W zeszłej zimy kret wykopał norę przy róży usypał kopiec obok w styczniu przyszły mrozy i różę wymroziło, och te kreciki
Życzmy sobie nawzajem aby mrozy nas omijały a kreciki poszły w lasy.
na szczęście cebulowe jeszcze śpią, ale boję się o róże jak przyciśnie -20 nocą
W zeszłej zimy kret wykopał norę przy róży usypał kopiec obok w styczniu przyszły mrozy i różę wymroziło, och te kreciki
Życzmy sobie nawzajem aby mrozy nas omijały a kreciki poszły w lasy.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Przed tymi mrozami moje rabatki wyglądały podobnie jak u Ciebie. Na każdej coś zielonego wyłaziło. Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądało jak mrozy odpuszczą i przyjdzie wiosna
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, na widok Twoich gigantów różanych od razu uśmiech pojawił się na mojej twarzy Niesamowite masz te panny Na zdjęcie Nostalgie popatrzyłam z prawdziwą nostalgią, bo już jej u mnie nie ma. Twoja ma piękny pokrój i wspaniale kwitła. Widocznie gołębie też dają dobre papu i różyczkom się to podoba
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu myślę, że u nas nikt tak nie odbiera tego, że jak ktoś kropkę postawi to nie chcę dyskutować forum po to jest żeby wymieniać się opiniami jak najwięcej, a jakbyśmy zagłębiali się w te młodzieżowe wymysły to wyszłoby na to, że nic pisać nie można hmm widzę, że pan kret też u Ciebie się panoszy, u mnie to samo ja nie wiem, że do sąsiadów nie chce iść, mam nadzieję, że mrozy które są obecnie nie zaszkodzą roślinkom bo pączki miały bardzo ładne
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Cześć Aniu i ja podziwiałam twoje przepiękne róże masz do nich wielkie serce to i odwdzięczają się za to ,Koszalin też pięknie wygląda kiedyś w okolicach mieszkaliśmy więc nostalgia -jak ta różyczka hi,hi.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Aniu przyszłam zobaczyć co u Ciebie słychać i widać ale niestety zdjęcia są niedostępne.
A szkoda, bo na pewno piękne kwitnienie mnie ominęło.
A szkoda, bo na pewno piękne kwitnienie mnie ominęło.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Elusia widać wszystkie fotki w każdym razie ja widzę.Ania z pewnością pielęgnuje swoje sieweczki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jakuch Jadziu wiosna, wiosna i po wiośnie to tylko była podpucha - przebiśniegi padły ale o dziwo śnieżyce dają radę wychodzą spod śniegu
plocczankaLucynko teraz pewnie we wszystkich naszych ogródkach to samo, czekamy na razie kupujemy kwiatki kwitnące do domu i łudzimy się, że to nasze ogrodowe, zdrówka
mimoza55 Wandziu u mnie od tygodnia mrozy powyżej -10 teraz jest -12 w dzień słonko ale wiatry.
Dobrze, że chociaż spadło nieco śniegu trochę przykryte nóżki no i te wstrętne robactwo może nieco wymrozi i wypłoszy
tu.ja Izuś tulipany, żonkile, krokusy jakoś się trzymają trochę przykrył je śnieg ale co dziwne przebiśniegi padły.
dorotka350 Dorotko dzięki za miłe słowa ale po tych mrozach pewnie będzie ostre cięcie a gołąbki produkują "papu" może się uda, moje pannice lubią takie menu.
maniolek Mariusz krety miały raj wokół pełno kopczyków, głupio nawet wyglądały skwery w mieście zorane - Ewa pisała, że dobre podobno quwno
od zwierząt z ZOO tylko muszę sprawdzić u kogo pisała i od jakich.
lojka 63 Nostalgia to jedna z bardziej dekoracyjnych róż, b.ją lubię - takie lody z bitą śmietanką
No widzisz coś mamy wspólnego nie tylko ogrody, a Koszalin naprawdę się zmienia, pięknieje, kocham swoje miasto. Pamiętam wracaliśmy z wakacji do domu z dziećmi młodszy miał chyba 5-6 lat zobaczył znajome widoki i woła o jesteśmy w Polsce
Elizabetka Elu mam opłacony fotosik ale nie wiem dlaczego był wyłączony ale na krótko, zapraszam
Od dziecka bawiłam się w tym parku, karmiłam łabędzie, turlałam się w liściach, pierwsze randki,
zachwycałam się płaczącymi wierzbami i to się nie zmieniło, jedynie drzewa urosły w stawie przybyło kaczek, mew, widok obłędny
Oto pomniki przyrody w naszym parku warte uwagi
Magnolia drzewiasta muszę wrócić wiosna na jej kwitnienie, widok pewnie obłędny
Jakuch Jadziu żadnych siewek nie pielęgnuję fakt posiałam lewkonie, jedne pomidorki, sałata /padła/, por, papryki czekam na jaśnie pogodę.
Kupiłam mały foliaczek w Lidlu 180x140x99 coś tam może urośnie, oczywiście jak miną mrozy.
Nieco fotek z ogrodu:
plocczankaLucynko teraz pewnie we wszystkich naszych ogródkach to samo, czekamy na razie kupujemy kwiatki kwitnące do domu i łudzimy się, że to nasze ogrodowe, zdrówka
mimoza55 Wandziu u mnie od tygodnia mrozy powyżej -10 teraz jest -12 w dzień słonko ale wiatry.
Dobrze, że chociaż spadło nieco śniegu trochę przykryte nóżki no i te wstrętne robactwo może nieco wymrozi i wypłoszy
tu.ja Izuś tulipany, żonkile, krokusy jakoś się trzymają trochę przykrył je śnieg ale co dziwne przebiśniegi padły.
dorotka350 Dorotko dzięki za miłe słowa ale po tych mrozach pewnie będzie ostre cięcie a gołąbki produkują "papu" może się uda, moje pannice lubią takie menu.
maniolek Mariusz krety miały raj wokół pełno kopczyków, głupio nawet wyglądały skwery w mieście zorane - Ewa pisała, że dobre podobno quwno
od zwierząt z ZOO tylko muszę sprawdzić u kogo pisała i od jakich.
lojka 63 Nostalgia to jedna z bardziej dekoracyjnych róż, b.ją lubię - takie lody z bitą śmietanką
No widzisz coś mamy wspólnego nie tylko ogrody, a Koszalin naprawdę się zmienia, pięknieje, kocham swoje miasto. Pamiętam wracaliśmy z wakacji do domu z dziećmi młodszy miał chyba 5-6 lat zobaczył znajome widoki i woła o jesteśmy w Polsce
Elizabetka Elu mam opłacony fotosik ale nie wiem dlaczego był wyłączony ale na krótko, zapraszam
Od dziecka bawiłam się w tym parku, karmiłam łabędzie, turlałam się w liściach, pierwsze randki,
zachwycałam się płaczącymi wierzbami i to się nie zmieniło, jedynie drzewa urosły w stawie przybyło kaczek, mew, widok obłędny
Oto pomniki przyrody w naszym parku warte uwagi
Magnolia drzewiasta muszę wrócić wiosna na jej kwitnienie, widok pewnie obłędny
Jakuch Jadziu żadnych siewek nie pielęgnuję fakt posiałam lewkonie, jedne pomidorki, sałata /padła/, por, papryki czekam na jaśnie pogodę.
Kupiłam mały foliaczek w Lidlu 180x140x99 coś tam może urośnie, oczywiście jak miną mrozy.
Nieco fotek z ogrodu:
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu masz sporo śniegu na ogródku u mnie nawet tego nie ma a temperatura dalej szaleje.Chociaż teraz przyświeca jednak zimno jak diabli bo dopiero co przyszłam do domu ,żeby nasypać ptactwu jedzenia i ręce mi skostniały brrrrrrr
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Aniu piękny park ze starodrzewem... a ptactwa całe stada. Chyba wszyscy czekamy na te ciepłe promyki ... Z fotosikiem to jest tak, że np. ja mam 2GB transferu na miesiąc i jak przekroczę tą wielkość to też mi zdjęcia nikną, ale potem wracają jak dopłacę, albo poczekam do końca miesiąca (tez Twoich przez chwilę nie widziałam) ale już jest OK... Bardzo mnie ciekawi co będzie z cebulowymi po tych mrozach
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu rozumiem Twój sentyment do parku, może to on rozwinął miłość do własnego ogrodu i roślin...kto wie? W Krakowie mam kilka takich miejsc, ale moja młodość to Planty Krakowskie, niestety strasznie je zmieniono. Stały się ogrodzone, poukładane, a jeszcze moje dzieci biegały po trawnikach w poszukiwaniu kasztanów. Kolejny park ogrodzili parkanami i robią z niego rabatkę, a przecież kontakt z przyrodą to nie tylko widok to jest i dotyk, węch... Ostatnio byłam w OBI po jakieś haczyki i zdziwiłam się wyborem różnistych szklarenek dużych i małych!
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaglądam do ogrodu Ani, a tu .... wspomnienia wracajątara pisze:Od dziecka bawiłam się w tym parku, pierwsze randki ...
Pierwsze moje randki zaczęły się w tym parku
Na szczęście była tam też ta, z którą jestem już ponad 40 lat