Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Post »

Ewuniu masz może kwitnącego Lędzwiana, pisałaś u Marysi, pewnie mamy to samo, bo nie pachnie
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niedżwiedzie ucho kojarzyłam z innym kwiatkiem ;:oj Ono bardzo podobne do gazanii, może tylko płatki ma dłuższe i inne kolorki :heja Już się nie mogę doczekać wiosny i lata, żeby zacząć podziwiać to wszystko co zakupiłyśmy. każdy ma inny zestaw roślin, są takie co się powtarzają, ale jest i całe mnóstwo nowinek :tan
Pomysł na warzywa w orkach jest świetny. Szkoda tylko, że z jednego worka taka mała ilość warzywek będzie, bo jeszcze jeden, to gdzieś bym zmieściła ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu z tymi moimi siewkami to tak rożnie... ale w tym roku mają za ciemno... dopiero teraz robi się coraz jaśniej ;:131

Lucynko gazanie wysiałam, ale czy wzejdzie i kiedy dobrze byłoby gdyby choć kilka ;:173 To samo z Uchem ... podobno nie chce zbyt dobrze współpracować z ogrodnikiem :lol: a co dopiero ze mną ;:306

Aniu mam lędźwiana ma dopiero roczek więc jeszcze nie jest taki duży... ładnie wygląda choć nie pachnie...

Obrazek

Iwonka to dlatego nie będzie to workowa ferma produkcyjna ;:306 tylko eksperyment , nigdy nie sadziłam fioletowych ziemniaków, ani nie jadłam więc trzeba spróbować... w końcu od czego ma się ogród ;:173

Dziś z serii pomysły nie tylko ogrodowe :wink: ... ptaszki jak się ociepli będą mniej jeść, a więcej zaczną się rozglądać za czymś czym można wymościć sobie gniazdko czy budkę lęgową... I tu można im pomóc ...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I na koniec troszkę ;:3 na fotkach...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Miłej pierwszej marcowej nocki ;:4 a jutro ;:3 ;:3 ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, jadłam fioletowe ziemniaki. ;:108 Spotkałam takie w Biedr... i kupiłam dla spróbowania. Nie smakowały mi. ;:185
Masz zamiar aż tak dogadzać ptaszkom? :roll: To one tak się rozleniwią, że będą czekały na gotowe. ;:219
Niedźwiedzie ucho rzeczywiście jest dość trudne, ale da się z nim dogadać. ;:108 Nawet dla kilku roślinek warto podjąć próbę, kwitną naprawdę ślicznie. ;:333
Letnie rabatki - cudne rabatki, a ten niechcący pachnieć 'groszek' śliczny. ;:215 Nie wszystkie kwiatki pachną, a wszystkie kochamy. ;:167
Dobrej nocy, Ewuś i zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Witam :wit kiedyś już przeglądałam Twój wątek, ale nie dopisałam się od razu i zgubiłam :oops: Teraz nadrabiam zaległości ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

No proszę Ewunia się chyba nudzi bo ptaszkom tak dogadza , gniazdka im wijesz ? :D Super pomysł ;:333
Ja tez dzisiaj wzięłam się za sianie , może coś ze mnie będzie ;:306
U mnie nadal mroźno dzisiaj rano - 20 ciekawe jak jutro będzie a miał być już wiosna :( nie widziałaś gdzieś jej przypadkiem ??
Miłego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu u mnie jednak w porównaniu z ubiegłymi latami sporo dni słonecznych, a wieczorami oprócz górnego światła zapalam lampkę nocna i kieruję na siewki, czy to coś pomaga nie wiem :D Kombinuję na następny rok zamontować jednak świetlówki nad półkami, szczególnie dolnymi szklarenki domowej. Skoro wysiewam coraz wcześniej ;:oj Ptaszkom nie będę wywieszać budulca, bo moje go mają pod dostatkiem czyszcząc budki :;230
Miłej i pogodnej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo ta roślinka
https://i.pinimg.com/564x/03/8c/1e/038c ... b7909a.jpg
zawsze mi będzie przypominać wiejskie ogródki, ona zawsze rosła przy płotach. Ty dla niej stworzyłaś super tło, a co robisz, że taka wysoka wyrosła, moja jest dużo niższa.
Niedźwiedzie ucho miałam posadzone kilka lat temu, Iwonka ma rację przypomina gazanię i cechy ma podobne w dni pochmurne kwiaty zamykają się.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mo właśnie Ewuniu - też się zastanawiałam czy masz takiego żółtego wielkoluda w ogrodzie, czy tak ujęłaś tę roślinę w kadrze, że wygląda na olbrzyma. Tak czy siak - efekt na zdjęciu i tak powala ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Witam dziewczynki ;:4
Z moją mamą już OK wiec mogę posiedzieć troszkę na forum.
Dziękuję wam za odwiedziny ;:168
Co do ptaszków to tylko taki pomysł ... ja zostawiam na kompostowniku trochę sierści z mojego wielkiego psiura i widziałam jak tam się kręci skrzydlata brać :lol: ... on zawsze o tej porze ma takie kołtuny, że trochę muszę mu podciąć zanim latem go ostrzygę całkiem.
Co do tego wielkoluda czyli rudbekii golden glow to sama z siebie taka urosła, ona tu była przede mną zobaczyłam na trawie jakieś ciekawe liście i je zostawiłam, okazało się że to właśnie ta pannica :wink: Nic jej nie dosypywałam ... urosła taka wysoka, że musiałam w środek wbić 2m tyczkę, żeby utrzymała pion. Jesienią podzieliłam kępę i część przesadziłam w głąb ogrodu. Zobaczymy czy się nie obrazi :lol:
Na zewnątrz nadal mrozi ,ale już nieco lżej i jest więcej ;:3 co służy siewkom... gazania się już pokazała ale Uszy niedźwiedzia jeszcze nie ;:131 Kobea też już ładnie się pokazuje i mój ulubiony dziwaczek też daje znać że żyje zwłaszcza ten pstry od Tereni i kolorowy uzbierany na chodniku przy ulicy (ja miałam tylko różowy)
I jeszcze ciut lata...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Co prawda do lawendy jeszcze daleko ale warto ja mieć w ogrodzie z wielu względów, płoszy komary i nornice a do tego pięknie pachnie...
To jeden z pomysłów na pachnące laleczki kukurydziano lawendowe :?

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewko jakie piękne lawendowe laleczki...ślicznie to wygląda. ;:215
Pomysł z pomocą ptakom też fajny i u mnie by się sprawdził bo zauważyłam, że kwiatki skubią i zanoszą do budek lęgowych.
Zdarza się i tak, że skubną i jak są za ciężkie to zostawią na ziemi a ja chodzę i pytam kto mi je poobrywał. :wink:
Jak tam Twoje zasiewy czy coś ruszyło?
Póki co ;:3 i zdrówka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Panienki lawendowe śliczne ;:215
Teraz wiem jak wygląda lędźwian, nie znałam go jak zobaczyłam zdjęcie to od razu pomyślałam jakiś groszek i się nie pomyliłam ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu to Twoje laleczki? cudne! ja sobie kiedyś kupiłam na targu laleczkę kukurydzianą i stoi u mnie, ale niestety nie udało mi się zrobić mimo że zorganizowałam trochę kukurydzianych półproduktów. Za mało zdolności, a tu w połączeniu z lawendą świetny pomysł...nie chwaliłaś się wcześniej :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”