Rajsko, wiejsko, sielsko... II
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II
Ewuniu, lawendowo-kukurydziane panienki piękne!
I to jest fantastyczny pomysł na wykorzystanie lawendy w domu.
Różyczki, hortensje tudzięż wszystkie inne kwiatuszki w Twoim ogrodzie wspaniale się prezentują.
Zdrówka życzę, również dla Mamy.
I to jest fantastyczny pomysł na wykorzystanie lawendy w domu.
Różyczki, hortensje tudzięż wszystkie inne kwiatuszki w Twoim ogrodzie wspaniale się prezentują.
Zdrówka życzę, również dla Mamy.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Elka Laleczki to pomysł na następne lato ... z pewnością wykorzystam w tym roku miałam mało lawendy ... Moje siewki nieco drgnęły pokazały się gazanie tzn że już jest lepiej... Przez ostatnie kilka dni było
Dorotko jak wysiewałam Lędźwian byłam święcie przekonana, że to groszek ale okazało się, że jest wieloletni i nie pachnie no to podsadzam go pachnącym jednorocznym
Marysiu laleczki niestety nie moje znalezione w sieci Pinterest... robiłam kiedyś kukurydzianą w/g takiego schematu ale nie utrwaliłam na foto
Ja miałam za mało lawendy i zrobiłam tylko wrzeciono i to jedno z 34 kwiatuszków i 1 metra taśmy 50mm
Lucynko Dziękuję za życzenia w imieniu mamy i własnym Zawsze mam dylemat jak pokazuję takie fotki "portretowe" bo niektóre kwiatuszki są bardzo skromne a na fotce wychodzą okazałe np ten mój kupidynek... na rabatce było ich kilka maluszków a na fotce taki okaz
Dorotko jak wysiewałam Lędźwian byłam święcie przekonana, że to groszek ale okazało się, że jest wieloletni i nie pachnie no to podsadzam go pachnącym jednorocznym
Marysiu laleczki niestety nie moje znalezione w sieci Pinterest... robiłam kiedyś kukurydzianą w/g takiego schematu ale nie utrwaliłam na foto
Ja miałam za mało lawendy i zrobiłam tylko wrzeciono i to jedno z 34 kwiatuszków i 1 metra taśmy 50mm
Lucynko Dziękuję za życzenia w imieniu mamy i własnym Zawsze mam dylemat jak pokazuję takie fotki "portretowe" bo niektóre kwiatuszki są bardzo skromne a na fotce wychodzą okazałe np ten mój kupidynek... na rabatce było ich kilka maluszków a na fotce taki okaz
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Lawendowe panienki są śliczne Koniecznie latem muszę takie zrobić. To nawet niekoniecznie musi być lawenda, chociaż doskonale do tego pasuje. Na pewno znajdę jakieś inne kwiaty, które ładnie się suszą, bo i ja cierpię na niedostatek lawendy. Miałam jedną dużą, ale któregoś roku zmarzła i teraz mam dwie maleńkie. Posiałam francuską, ale czy coś z niej będzie?
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Świetne te lawendy. Super panienki
Nie wiedziałam, Ewuniu, że rudbekia będzie mnie mogła aż tak pozytywnie jeszcze kiedyś zaskoczyć, a jednak. Cudną masz tę wielką. 2-3 m wysokości i tak pięknie ją prowadzisz
Nie wiedziałam, Ewuniu, że rudbekia będzie mnie mogła aż tak pozytywnie jeszcze kiedyś zaskoczyć, a jednak. Cudną masz tę wielką. 2-3 m wysokości i tak pięknie ją prowadzisz
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewuś pomożesz mi odnośnie zastosowania pieluch w ogrodnictwie? Chciałam spróbować tego pomysłu z dodaniem żelu z nich do ziemi w doniczce, ale gdy stanęłam przed regałem z pieluchami wymiękłam Mniejsze większe, droższe tańsze... zupełnie nie wiedziałam, które kupić. Czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Czy w niektórych tego żelu jest więcej, a w innych mniej?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
.Wielki łan rudbekii nagiej miała moja babcia. Nazywała ją ''górale''. Nie widziałam, by się nimi zajmowała, a one rosły i kwitły jak szalone. Kiedy więc kilka lat temu mój M dostał od baby handlującej na ulicy kwiatami sporą kępę, myślałam , że też u mnie będzie tak samo. Kilka lat nie sprawiała kłopotu, aż w ubiegłe wakacje razem z topinamburem znikła. Nie było mnie, więc nawet nie wiem czy zaszkodziła jej susza, czy zalanie, bo w tym czasie pogoda się radykalnie zmieniała.
Też uwielbiam lawendę, ale ona mnie nie . U mojej córki było masę siewek, więc wokół sporego klombu zasadziłam z nich żywopłot. Niestety, po ulewach z ponad 30-tu nie został ani jeden krzaczek. Dałam sobie z nią spokój, bo chyba ciężkiej gleby ona nie lubi. Tak więc takich ślicznych laleczek mieć nie będę.
Groszek trwały mam na mojej nadmorskiej działce, ale o nazwie lędżwian nigdy nie słyszałam. Do śmierci człowiek dowiaduje się czegoś nowego.
Zdrowia dla ciebie i mamy życzę no i pięknego
Też uwielbiam lawendę, ale ona mnie nie . U mojej córki było masę siewek, więc wokół sporego klombu zasadziłam z nich żywopłot. Niestety, po ulewach z ponad 30-tu nie został ani jeden krzaczek. Dałam sobie z nią spokój, bo chyba ciężkiej gleby ona nie lubi. Tak więc takich ślicznych laleczek mieć nie będę.
Groszek trwały mam na mojej nadmorskiej działce, ale o nazwie lędżwian nigdy nie słyszałam. Do śmierci człowiek dowiaduje się czegoś nowego.
Zdrowia dla ciebie i mamy życzę no i pięknego
ciocia Dorota
. W nocy się douczyłam . Lędżwian jest nie tylko ładny, ale też jadalny. Można z niego upiec pasztet lub usmażyć placki.
Jest to dobra wiadomość, bo są mężowie, którzy w ogrodzie chcą mieć tylko rośliny nadające się do jedzenia. Można więc połączyć piękne z pożytecznym.
Jest to dobra wiadomość, bo są mężowie, którzy w ogrodzie chcą mieć tylko rośliny nadające się do jedzenia. Można więc połączyć piękne z pożytecznym.
ciocia Dorota
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Dziękuję za odwiedziny
Małgosiu nie kupuj wielkiej paki i nie najdroższe... Wkład żelujący jest mniej więcej taki sam, ilość wkładu zależy od rozmiaru pieluszki... ja mam nr 3 to takie średnie
Beatko rudbekia rośnie bardzo wysoka i nie ma podparcia więc muszę w środek wkładać bambusowa tyczke zeby się nie połamała ... część jej przesadziłam zobaczymy czy się nie obrazi
Iwonko ja miałam w sumie trzy krzewinki z marketu kupione wiosną ... w tym 1 francuską no ale zbyt dużo kwiatków nie miały... Zobaczę co po zimie pokażą czy dały rade, czy nie. Były przykryte słomą więc się łudzę że coś z nich będzie ... podobno nadzieja matką głupich , ale zawsze dobrze mieć matkę
Dorciu u mnie jest raczej lekka ziemia ale wysokie wody gruntowe więc może tej rudbekii jest łatwiej ... Lędźwiana nie jadłam chyba jeszcze za młody
Dzisiaj większość dnia byłam na wycieczce w Santa Cruz de La Palma na wyspie La Palma jednej z wysp Kanaryjskich Wycieczka była oczywiście wirtualna transmitowana przez WhatsApp Syn poleciał tam na delegację służbową zabrał ze sobą swoją Anię jako osobę towarzysząca i mają pięciodniową wycieczkę połączoną z jego pracą... Pierwszy raz widziałam czarny wulkaniczny piasek
Pozdrowienia i miłej nocki
Małgosiu nie kupuj wielkiej paki i nie najdroższe... Wkład żelujący jest mniej więcej taki sam, ilość wkładu zależy od rozmiaru pieluszki... ja mam nr 3 to takie średnie
Beatko rudbekia rośnie bardzo wysoka i nie ma podparcia więc muszę w środek wkładać bambusowa tyczke zeby się nie połamała ... część jej przesadziłam zobaczymy czy się nie obrazi
Iwonko ja miałam w sumie trzy krzewinki z marketu kupione wiosną ... w tym 1 francuską no ale zbyt dużo kwiatków nie miały... Zobaczę co po zimie pokażą czy dały rade, czy nie. Były przykryte słomą więc się łudzę że coś z nich będzie ... podobno nadzieja matką głupich , ale zawsze dobrze mieć matkę
Dorciu u mnie jest raczej lekka ziemia ale wysokie wody gruntowe więc może tej rudbekii jest łatwiej ... Lędźwiana nie jadłam chyba jeszcze za młody
Dzisiaj większość dnia byłam na wycieczce w Santa Cruz de La Palma na wyspie La Palma jednej z wysp Kanaryjskich Wycieczka była oczywiście wirtualna transmitowana przez WhatsApp Syn poleciał tam na delegację służbową zabrał ze sobą swoją Anię jako osobę towarzysząca i mają pięciodniową wycieczkę połączoną z jego pracą... Pierwszy raz widziałam czarny wulkaniczny piasek
Pozdrowienia i miłej nocki
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewuniu bardzo dziękuję za pomoc Syn ma świetną wycieczkę
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłam pewna ,że jesteś na Kanarach Ale dobre i oglądanie oczami syna
Ale super lawendowe laleczki ludzie to mają pomysły i zdolności , jak Ty z pomocą dla ptaszków
Ale super lawendowe laleczki ludzie to mają pomysły i zdolności , jak Ty z pomocą dla ptaszków
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewuniu, cudowne widoczki! A Twojemu Synusiowi zazdroszczę tego ciepełka.
Laleczki z kukurydzy pomysłowe i jakie proste w wykonaniu! Jeśli moja lawenda nie zmarzła, to pobawię się w wykonanie takich 'panienek i chłopaczków'.
A jutro wypad na działeczkę planuję i mam nadzieję na realizację planów.
Pozdrawiam cieplutko.
Laleczki z kukurydzy pomysłowe i jakie proste w wykonaniu! Jeśli moja lawenda nie zmarzła, to pobawię się w wykonanie takich 'panienek i chłopaczków'.
A jutro wypad na działeczkę planuję i mam nadzieję na realizację planów.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Też myślałam, ze zwiedzasz Kanary osobiście i w realu.
Ale fajnie, że dziecko ma frajdę. Wtedy i mama się cieszy.
Pomysłowe te laleczki. U Ciebie to kopalnia wspaniałych pomysłów jest.
Ale fajnie, że dziecko ma frajdę. Wtedy i mama się cieszy.
Pomysłowe te laleczki. U Ciebie to kopalnia wspaniałych pomysłów jest.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Ewuniu I ja za Tobą poleciałam wirtualnie na Kanary - pięknie tam i ciepło , nie to co u nas
Babeczki - laleczki wspaniały pomysł , tylko zanim będzie kwitła lawenda to zapomnimy jak się robi
Pozdrawiam i czekam na nowe pomysły
Babeczki - laleczki wspaniały pomysł , tylko zanim będzie kwitła lawenda to zapomnimy jak się robi
Pozdrawiam i czekam na nowe pomysły