Moje kwiaty!!!!
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie Piękny okaz, moje jest dużo mniejsze
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- Malkar
- 500p
- Od: 27 sty 2007, o 21:16
Jak wszystkie liście stoją na baczność to prawie 170 cm. A najdłuższy liść od nasady do czubka ma 50 cm długości, pozostałe są ciut mniejsze. Ktenante te liście prostuje dopiero wieczorem, w dzień ma około 120 cm wysokości.
Gdyby nie była związana , to na szerokość też by byla imponująca.
Pozdrawiam. Małgorzata
I tak jest imponującaMalkar pisze:Jak wszystkie liście stoją na baczność to prawie 170 cm. A najdłuższy liść od nasady do czubka ma 50 cm długości, pozostałe są ciut mniejsze. Ktenante te liście prostuje dopiero wieczorem, w dzień ma około 120 cm wysokości.
A powiedz, nie masz problemów z przędziorami?
Pozdrawiam - Justyna
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Ja swoje często zraszam i też przędziry się nie zalęgają.
Odkąd przytahałam z marketu krotona z przędziorami zraszam wszystkie rośliny w moim domu, poza kaktusami . Przędziory tego nie lubią, a przy okazjii kwiaty nie mają tyle kurzu
Odkąd przytahałam z marketu krotona z przędziorami zraszam wszystkie rośliny w moim domu, poza kaktusami . Przędziory tego nie lubią, a przy okazjii kwiaty nie mają tyle kurzu
Moje doniczkowce i sukulenty
Michał Pyrgiel pisze:czy znacie nazwę tego kwiatka co wieczorami liście do góry stawia(u mnie jest 13 w tym drugim poście ,obok listka hoi)Bo dostałem od sąsiadki (ona tez nie wie) i nie wiem jak o niego dbać.Może ktoś zna nazwę tego kwiatka.Pozdrawiam Michał
To jest CALATHEA ELGER GRASS.
Stanowisko półcieniste,nie lubi przeciągów .Musi mieć dużą wilgotność,czyli ją trzeba często zraszać.Uważaj żeby jej nie przelać bo zgnije.
Wpisz sobie nazwę w wyszukiwarce to znajdziesz coś więcej na ten temat.
Pozdrowionka
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt: